Sport

România-Spania, aproape sigur la Cluj în Cupa Davis. Ce spune George Cosac despre varianta Cluj Arena

Meciul de Cupa Davis dintre România şi Spania, ce contează pentru turul II al Grupei I Euro-Africane, se va disputa aproape sigur la Cluj-Napoca în această vară.

Sala Polivalentă va fi pregătită pentru încă un meci de nivel european, însă oficialii Federaţiei Române de Tenis (FRT) iau în calcul, potrivit digisport.ro, şi varianta de a se disputa acest joc pe Cluj Arena. Preşedintele FRT, George Cosac, a vorbit despre posibilitatea organizării meciului pe stadionul clujean, dar a dat de înţeles, însă, că “tricolorii” ar avea şanse mai mari să învingă Spania dacă partida s-ar disputa într-o sală.

„Este o idee organizarea acestui meci pe Cluj Arena, dar trebuie să mergem să vedem ce se întâmplă, cum se poate aranja, câţi spectatori pot intra, pentru că terenul trebuie să fie amplasat astfel încât să poată să vadă meciurile 10.000 de spectatori, pentru că nu poţi să-l duci la centrul terenului. Cert este că cele mai mari şanse sunt ca acest meci să se joace la Cluj. Acum o să vedem unde, pe stadion este doar o idee. Sunt mulţi cei care îşi doresc să-l vadă pe Nadal, să vadă echipa Spaniei la lucru şi ideea era să organizăm acest joc undeva unde să încapă cât mai mulţi oameni. Oricum, ca să avem o şansă suplimentară trebuie să-i băgăm în sală pe jucători, pe o suprafaţă cât mai rapidă, afară viteza mingii nu e atât de mare, iar jucătorii noştri joacă mai bine în sală. La Cluj intră 7.500 de spectatori în Sala Polivalentă, iar dacă jucăm afară pe zgură şansele noastre la victorie scad”, a declarat, pentru CJSport.ro, preşedintele Federaţiei Române de Tenis (FRT), George Cosac, care a exclus, însă, varianta disputării acestui meci pe iarbă, chiar şi în cazul în care el va avea loc pe stadion.

Până la jocul cu Spania, programat în perioada 15-17 iulie, săptămâna viitoare echipa de Fed Cup a României joacă împotriva Germaniei, tot la Cluj. „Eu zic că fetele noastre au prima şansă şi am totală încredere în ele, chiar dacă Kerber este câştigătoare de Grand Slam. Avem publicul de partea noastră, dorinţa de victorie, dorinţa de a rămâne în Grupa Mondială şi sunt foarte optimist”, a mai spus George Cosac.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *