Sport

România, prima în grupa de calificare la Euro 2018 după o victorie importantă cu Polonia, la Cluj: „Sunt mândru de jucătorii mei”

Echipa națională de handbal masculin a României a învins cu 28-23 (11-9) selecționata Poloniei, într-o partidă din cadrul Grupei 2 de calificare la Campionatul European din 2018, care va fi găzduit de Croația.

Prima repriză din Sala Polivalentă clujeană a stat sub semnul echilibrului, cele două formații aflându-se alternativ la conducere. Spre finalul primei părți, gazdele au speculat erorile din jocul polonezilor, iar la pauză conduceau cu 11-9.

Imediat după reluarea meciului, elevii lui Talant Duyshebaev au redus din diferență și chiar au trecut în avantaj pe tabelă, scor 14-13. Au urmat, apoi, 15 minute de joc foarte bune pentru „tricolori” care, cu o apărare exactă și un atac eficient, au reușit să preia controlul partidei.

Cu opt minute înainte de finalul confruntării, România conducea Polonia, echipă medaliată cu bronz la Campionatul Mondial din 2015, cu 24-19. Oaspeții s-au apropiat la două goluri diferență când mai erau de jucat două minute și 30 de secunde din meci, însă echipa pregătită de spaniolul Xavier Pascual a refăcut, şi cu “ajutorul” celor 5.000 de suporteri, diferența de cinci goluri și s-a impus cu 28-23.

Selecționerul României a avut numai cuvinte de laudă la adresa echipei sale după unul dintre cele mai importante succese obținute de handbalul masculin românesc în ultimii ani.

„Sunt mândru de jucătorii mei. Vreau să le mulțumesc public pentru că au avut încredere în mine. Ceea ce vreau e să se recunoască adevărata valoare a celor două rezultate (n.r. cu Polonia și Belarus). Polonia este o echipă foarte bună care la Jocurile Olimpice a jucat semifinala. Totuși, trebuie să rămânem cu picioarele pe pământ și să continuăm să muncim”, a afirmat ibericul.

De asemenea, Ionuț Ramba s-a arătat încântat de evoluția echipei pe care o reprezintă, dar și de colaborarea cu Xavi Pascual.

„Cred ca după acest meci cuvintele sunt de prisos, mai important este ceea ce s-a întâmplat pe teren, ceea ce am arătat. Sunt foarte fericit că îl avem lângă noi pe acest om minunat care a venit să ducă handbalul românesc acolo unde îi este locul. Ne-a schimbat mentalitatea la 360 de grade. Ne-a făcut să avem încredere în noi. Vrem ca el să fie alături de noi mult timp de acum încolo”, a declarat interul stânga al nemților de la TBV Lemgo, cel care le-a dat cinci goluri polonezilor, la fel ca şi Marius Mocanu, cei doi fiind cei mai buni marcatori ai României în meciul de la Cluj.

De partea cealaltă, Karol Bielecki, tot cinci goluri, a fost cel mai bun polonez.

Grație acestui succes, România este liderul grupei de calificare din care face parte, cu punctaj maxim după două partide disputate.

foto: Cristian Cosma

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *