Sanatate

România, la un pas de EPIDEMIE DE GRIPĂ: ultimul deces, o femeie de 33 de ani. Bilanț Îngrijorător: 36 de decese

La nivelul Ministerului Sănătății a fost organizată o ședință de urgență, la care au participat responsabilii din acest domeniu, pentru a decide măsuri imperioase în cazul unei epidemii de gripă, de care România este tot mai aproape.

”În acest moment, măsurile care s-au impus la nivel național contra gripei sunt cele luate în cazul unei epidemii, tocmai pentru a preîntâmpina o creștere masivă a cazurilor de îmbolnăvire”, a spus Sorina Pintea.

De asemenea, ministrul Sănătății a mai precizat că este absolut necesar ca fiecare persoană să aibă reguli de igienă stricte, pentru a reduce pe cât este posibil riscul de îmbolnăviri.

La această oră este vorba despre un bilanț îngrijorător: sunt înregistrate 36 de decese cauzate de gripă. Ultimul deces a survenit în cazul unei femei de 33 de ani.

”Suntem în pragul unei epidemii. Pentru a putea declara epidemie este nevoie de trei săptămâni la rând în care numărul cazurilor diagnosticate să fie mai mare decât numărul cazurilor estimate. Aşteptăm pentru săptămâna viitoare comunicatul Institutului Naţional pentru Sănătate Publică şi dacă numărul de cazuri diagnosticate va fi mai mare decât numărul de cazuri estimate, atunci vom putea spune că suntem în epidemie”, a declarat Sorina Pintea.

Numarul cazurilor de infectii respiratorii acute a crescut din nou cu peste 20% fata de nivelul asteptat, potrivit unui anunt facut de Ministerul Sanatatii. Conform raportarilor INSP, saptamana 14-20 ianuarie a avut un caracter epidemic, la fel ca si saptamana anterioara acesteia.

Conform specialistilor, daca si cea de a 3-a saptamana consecutiv isi va mentine caracterul epidemic, va fi declarata epidemia de gripa, transmite MS.

Numarul deceselor provocate de gripa creste de la o zi la alta. Bilantul a ajuns la 35 de romani care au murit de cand a inceput sezonul virozelor respiratorii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *