In vizor

ROMÂNIA „IEDUCATĂ”: Prost să fii, noroc că eşti – statul te apreciază şi-ţi dă bani nemunciţi

Ministerul Educației  a venit cu modificări importante pentru noul an școlar, 2023-2024. Astfel, printre acestea se numără schimbarea modului de acordare al burselor de merit. Pentru anul școlar abia început, pot beneficia de bursă de merit și elevii cu media 5 sau 6, 3, sau 2 – dacă se numără printre primii 30% dintre elevii unei clase. Condiția este ca elevii să aibă media 10 la purtare.

Adică dacă sunt ascultători şi fac ce li se spune. Obedienţă, nu muncă.

Ca să fie imbecilitateacât mai evidentă, bursa de merit a crescut în acest an școlar de la 200 de lei la 450 de lei pe lună, dispărând bursa de studiu care se acorda elevilor care obţineau media anuală generală de cel puțin 7,50. Au dispărut 91 de mii de burse de studiu. De burse pentru care se muncea.

Felicitări Klaunului Naţional şi celor două mandate de concedii sudate de vacanţe care s-au lăsat cu o Lege a Educaţiei, numită pompos: „România educată”, care, în realitate, s-a dovedit a fi un mod de a proteja plagiatorii, puturoşii, falsificatorii de CV şi toate loazele sistemului.

Sunt zeci de elevi în fiecare judeţ (mai ales în cele cu performanţe către zero la Educaţie şi Învăţământ) care nu au obținut media 5 la Evaluarea Națională, care nu au susținut deloc acest examen, sau au obținut media 2 la școală în anul trecut şi care, în schimb, sunt recompensaţi, începând din anul școlar 2023-2024, cu burse de merit. Totul din cauza acestei decizii prosteşti de la nivelul Ministerului Educației.

Inclusiv o loază de1,95 la Evaluarea Naţională din judeţul Sibiu este în această situaţie.

Astfel de cazuri au apărut începând cu anul şcolar în curs, ca urmare a apariţiei Ordinului ministrului Educaţiei 6.238 din 8 septembrie 2023 privind acordarea burselor de merit, care prevede că 30% din numărul de elevi ai fiecărei clase beneficiază de bursă de merit.

Această prevedere a fost gândită cu curul (scuzaţi cuvântul gândită – dacă se poate vorbi despre gândire printre încovoiaţii mintal promovaţi de către Iohannis). Elevii nu sunt recompensați pentru munca pe care o depun ca să obțină rezultate performante, ci sunt premiați primii 30% elevi cu cele mai mari note din clasă, fie și ele de 5 sau chiar mai mici. În alţi ani, pragul minim pentru o bursă de merit era o medie generală de 9,50. De aceea era „de merit” că premia meritul laînvăţătură, munca depusă – darcesă ştie ce e aia muncă toţi plagiatorii şi falsificatorii de CV din politica românească? Pentru ei „muncă” înseamnă cine face efortul de a închide portbagajul în care este mita de 1,2 milioanede euro…

Prost să fii, noroc că eşti – statul de apreciază şi-ţi dă bani nemunciţi. Aşa cum dă la o grămadă desinecuri politice încuibate în structurile statului. Asta sunt educaţi să înveţe copiii în România eşuată a Klanului Iohannis.

Zice Florin Lixandru, secretar de stat din Ministerul Educaţiei:

„Ne adaptăm condițiilor din fiecare unitate de învățământ. Tocmai de aceea și această formulă de acordare a burselor de merit, raportate la realitatea din fiecare de învățământ, ține cont de condițiile specifice ale fiecărei unități de învățământ, ale fiecărei comunități din care fac parte copiii. De aceea, legea spune că se acordă burse de merit pe baza rezultatelor învățătură pentru 30% din efectivul fiecărei clase. Vorbim de o clasa unde 30% înseamnă nouă copii cu medii peste 9.50, dar vorbim și de o clasa unde nouă copii înseamnă o lista de elevi cu medii peste opt, peste șapte, poate”.

Numai că, aşa, ca la proşti, sunt judeţe cu şcoli în care se bucură dacă au un ele într-o clasă care să fi luat media generală 5.

Acesta e viitorul României, făcut praf de o gaşcă de impostori în prezent.

Exit mobile version