Editorial

ROMÂNIA E NASOALĂ, DAR…

Fraților, situația e nasoală rău de tot. Sper să nu vă șochez, dar țara asta nu e pe drumul cel bun. Dimpotrivă, suntem pe un drum plin de gropi, cârpit de o firmă de apartament care a câștigat licitația prin atribuire directă. Nici luminița de la capătul tunelului nu se simte foarte bine. Tunelul încă nu s-a construit, că s-au cerut șpăgi prea mari și licitația e în plop, iar Luminița a plecat la muncă în străinătate. În plus, toate studiile arată că nu ne mai facem bine. Ținând cont și de faptul că sunt interese mari la mijloc, e clar: Soroș a distrus Românika.

Dar țara nu ajungea așa fără complicitatea cetățenilor. Românii sunt o categorie specială de umanoizi. După ce și-au făcut țara praf, au băgat-o pe aia cu: „nu știm, boss, nu suntem din localitate” și au dat vina pe alții. Nu se știe exact cine sunt acești „alții”, dar sigur au făcut ei ceva, de a ajuns România așa.

Și românii s-au așezat confortabil în canapelele de pe margine și au început să comenteze: „băi, ce de rahat e țara asta…”, „ca la noi la nimenea!”, „asta e, asta e Românika”, „nimic nu merge bine în țara asta”, „frumoasă țară, păcat că-i locuită…”, „țară de toată praștia…”, „vrem o țară ca afară!”, „nu ne mai facem bine…”.

Și în timp ce fac gargară cu clișee, pun umărul la România de azi: „ce coruptă e România, dar ia să dăm noi șpagă la medic”, „ce jegoasă e România, dar ia să lăsăm noi gunoiul după grătare”, „ce hoți sunt ăștia de ne conduc, dar ia să facem noi un șmen”, „în ce țară cresc copiii noștri??? dar ia să susținem noi corupția din sistemul de învățământ!”

Așa au zis și părinții de la școala generală „Nicolae Bălcescu” din Oradea: „vrem o țară ca afară, dar să o facă alții!”: „Mama unei eleve arată că în urma refuzului de a contribui cu bani pentru cadoul unei învăţătoare şi pentru necesarul clasei (perdele şi alfabetar), ceilalţi părinţi i-au „recomandat” să îşi mute fetiţa la altă clasă. „Nu este normal, altu dă banul, altul nu”, „să vă găsiţi altă clasă unde nu este nevoie”, „recomandarea mea este să se mute”, sunt doar câteva din mesajele primite de femeie. ”, scrie adevarul.ro.

Da, domne’, e foarte nasol sistemul de învățământ, dar alții sunt de vină! Noi, ca părinți, nu facem decât să fie bine pentru copiii noștri, ca să nu fie rău. Ce e greșit la un cadou pentru învățătoare? Asta nu e șpagă, ci o atenție nevinovată!”

Partea faină e că mama elevei e și ea cadru didactic și i-a dat pe facebook pe micuții revoluționari: „Dragi părinţi, căci vouă mă adresez, este inadmisibil unde s-a ajuns. Unde am ajuns noi, ca oameni. În imaginea de mai jos vedeţi reacţiile părinţilor, ai căror copii sunt în clasa cu fetiţa mea, la şcoala „Nicolae Balcescu” din Oradea. Reacţie venită în urma refuzului meu de a da bani pentru cadoul dnei învăţătoare şi pentru achiziţionarea unor perdele şi a unui alfabetar.

Nu am facut-o, pentru că de ani de zile încercăm să schimbam ţara asta, pentru că ne plângem de indiferenţa şi şpăgile care domnesc în toate instituţiile statului, dar noi, ca actori principali, nu facem nimic sau chiar contrariul. Să ajung să fiu „sfătuită” să-mi mut copilul în altă clasă, e prea mult. Pentru mine şi pentru copilul meu.”

Doamnă Mihaela Ichim, jos pălăria! Așa se face! Prea mult am tăcut prea mulți, iar ăștia cu „țara asta trebuie să se schimbe, dar să o facă alții” au devenit majoritatea. Și doar demascându-i le dai peste bot și, poate, mai schimbi ceva, cu adevărat, prin mentalitatea de baltă românească. Dacă nu vom demasca impostorii, ipocriții, proștii, își vor face de cap în continuare prin țara asta.

Dar stați, că povestea nu se termină aici: „Cert este gestul său nu a rămas fără urmări. Directorul şcolii a chemat-o, marţi, la o întâlnire, la care a fost prezent şi reprezentantul Primăriei Oradea în Consiliul de administraţie a şcolii.

„Mi s-a adus la cunoştinţă că am adus prejudicii grave imaginii şcolii pentru că am citat numele şcolii şi pentru că niciun reprezentant legal al instituţiei de învăţământ nu a cerut bani părinţilor, ci părinţii s-au mobilizat, sub formă de donaţii. Eu le-am spus că nu a fost niciun atac la adresa şcolii, ci doar la adresa părinţilor şi a atitudinii pe care au avut-o”, zice Ichim. Femeia a lăsat, la rândul ei, o solicitare conducerii şcolii, cerând să se soluţioneze problema atitudinii pe care o iau părinţii faţă de cei care refuză să dea bani.”, scrie adevarul.ro.

Chiar așa, cum și-a permis femeia să demaște corupția din școală? Corupția e nasoală când o fac ăia mari, care au „distrus” România, dar e convenabilă când e a noastră.

Luați atitudine, demascați, faceți-i de rușine, că altfel chiar nu ne mai facem bine.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *