Editorial

ROMÂNIA E NASOALĂ, DAR…

Scris de 205

Fraților, situația e nasoală rău de tot. Sper să nu vă șochez, dar țara asta nu e pe drumul cel bun. Dimpotrivă, suntem pe un drum plin de gropi, cârpit de o firmă de apartament care a câștigat licitația prin atribuire directă. Nici luminița de la capătul tunelului nu se simte foarte bine. Tunelul încă nu s-a construit, că s-au cerut șpăgi prea mari și licitația e în plop, iar Luminița a plecat la muncă în străinătate. În plus, toate studiile arată că nu ne mai facem bine. Ținând cont și de faptul că sunt interese mari la mijloc, e clar: Soroș a distrus Românika.

Dar țara nu ajungea așa fără complicitatea cetățenilor. Românii sunt o categorie specială de umanoizi. După ce și-au făcut țara praf, au băgat-o pe aia cu: „nu știm, boss, nu suntem din localitate” și au dat vina pe alții. Nu se știe exact cine sunt acești „alții”, dar sigur au făcut ei ceva, de a ajuns România așa.

Și românii s-au așezat confortabil în canapelele de pe margine și au început să comenteze: „băi, ce de rahat e țara asta…”, „ca la noi la nimenea!”, „asta e, asta e Românika”, „nimic nu merge bine în țara asta”, „frumoasă țară, păcat că-i locuită…”, „țară de toată praștia…”, „vrem o țară ca afară!”, „nu ne mai facem bine…”.

Și în timp ce fac gargară cu clișee, pun umărul la România de azi: „ce coruptă e România, dar ia să dăm noi șpagă la medic”, „ce jegoasă e România, dar ia să lăsăm noi gunoiul după grătare”, „ce hoți sunt ăștia de ne conduc, dar ia să facem noi un șmen”, „în ce țară cresc copiii noștri??? dar ia să susținem noi corupția din sistemul de învățământ!”

Așa au zis și părinții de la școala generală „Nicolae Bălcescu” din Oradea: „vrem o țară ca afară, dar să o facă alții!”: „Mama unei eleve arată că în urma refuzului de a contribui cu bani pentru cadoul unei învăţătoare şi pentru necesarul clasei (perdele şi alfabetar), ceilalţi părinţi i-au „recomandat” să îşi mute fetiţa la altă clasă. „Nu este normal, altu dă banul, altul nu”, “să vă găsiţi altă clasă unde nu este nevoie”, “recomandarea mea este să se mute”, sunt doar câteva din mesajele primite de femeie. ”, scrie adevarul.ro.

Da, domne’, e foarte nasol sistemul de învățământ, dar alții sunt de vină! Noi, ca părinți, nu facem decât să fie bine pentru copiii noștri, ca să nu fie rău. Ce e greșit la un cadou pentru învățătoare? Asta nu e șpagă, ci o atenție nevinovată!”

Partea faină e că mama elevei e și ea cadru didactic și i-a dat pe facebook pe micuții revoluționari: „Dragi părinţi, căci vouă mă adresez, este inadmisibil unde s-a ajuns. Unde am ajuns noi, ca oameni. În imaginea de mai jos vedeţi reacţiile părinţilor, ai căror copii sunt în clasa cu fetiţa mea, la şcoala „Nicolae Balcescu” din Oradea. Reacţie venită în urma refuzului meu de a da bani pentru cadoul dnei învăţătoare şi pentru achiziţionarea unor perdele şi a unui alfabetar.

Nu am facut-o, pentru că de ani de zile încercăm să schimbam ţara asta, pentru că ne plângem de indiferenţa şi şpăgile care domnesc în toate instituţiile statului, dar noi, ca actori principali, nu facem nimic sau chiar contrariul. Să ajung să fiu “sfătuită” să-mi mut copilul în altă clasă, e prea mult. Pentru mine şi pentru copilul meu.”

Doamnă Mihaela Ichim, jos pălăria! Așa se face! Prea mult am tăcut prea mulți, iar ăștia cu „țara asta trebuie să se schimbe, dar să o facă alții” au devenit majoritatea. Și doar demascându-i le dai peste bot și, poate, mai schimbi ceva, cu adevărat, prin mentalitatea de baltă românească. Dacă nu vom demasca impostorii, ipocriții, proștii, își vor face de cap în continuare prin țara asta.

Dar stați, că povestea nu se termină aici: „Cert este gestul său nu a rămas fără urmări. Directorul şcolii a chemat-o, marţi, la o întâlnire, la care a fost prezent şi reprezentantul Primăriei Oradea în Consiliul de administraţie a şcolii.

“Mi s-a adus la cunoştinţă că am adus prejudicii grave imaginii şcolii pentru că am citat numele şcolii şi pentru că niciun reprezentant legal al instituţiei de învăţământ nu a cerut bani părinţilor, ci părinţii s-au mobilizat, sub formă de donaţii. Eu le-am spus că nu a fost niciun atac la adresa şcolii, ci doar la adresa părinţilor şi a atitudinii pe care au avut-o”, zice Ichim. Femeia a lăsat, la rândul ei, o solicitare conducerii şcolii, cerând să se soluţioneze problema atitudinii pe care o iau părinţii faţă de cei care refuză să dea bani.”, scrie adevarul.ro.

Chiar așa, cum și-a permis femeia să demaște corupția din școală? Corupția e nasoală când o fac ăia mari, care au „distrus” România, dar e convenabilă când e a noastră.

Luați atitudine, demascați, faceți-i de rușine, că altfel chiar nu ne mai facem bine.ULTIMA ORĂ

 • Acum 3 hours Sport
  Dacă nu era Ziar de Cluj să scrie despre scandalul alcooliştilor de la U Cluj, totul se muşamaliza. Petrecăreţii au fost “sancţionaţi”. După ce a omis ştirea iniţială, presa de chitanţer uită să ne citeze
 • Acum 5 hours Jos palaria
  Regizorul clujean Gábor Tompa a fost reales în funcția de președinte al Uniunii Teatrelor din Europa
 • Acum 7 hours Din oras
  Ziar de Cluj a scris: ”Domnule Tișe, ieșiți din globul de cristal că vă înecați de la atât fum de trabuc și respirați realitățile cu care se confruntă CETĂȚENII!” Alin Tișe s-a conformat: ”Îmi cer scuze clujenilor”
 • Acum 8 hours FOTOGRAFILA
  Cum se numește primarul care-și numește ”isterici” criticii, clujeni plătitori de taxe și impozite? Care este diferența dintre un astfel de nesimțit și cei care-ți spun: “dar de ce nu pleci dacă e aşa rău?”
 • Acum 8 hours Din oras
  Rozorita a devenit (iar) sefa la APIA Cluj! PSD-ul lui Cordos, tot mai penibil!
 • Acum 10 hours In vizor
  Directoarea de la liceul din Turda care a lăsat un fost lider al interlopilor turdeni să le predea copiilor a fost demisă. Presiunea publică este mai mare decât instituția reabilitării.
 • Acum 10 hours Editorial
  Excesul de ”Moși” și ”tradiții” protembelizate, dăunează grav sănătății sufletești
 • Acum 12 hours Analiza
  IMBECILITATEA GUVERNANȚILOR: Taxele care pun și mai mare presiune pe inflație. Studiu realizat de profesori de la Academia de Studii Economice București și de la Facultatea de Ştiinţe Economice şi Gestiunea Afacerilor din cadrul UBB Cluj
 • Acum 13 hours Justitie
  Procurorii clujeni au reconstituit filmul violului de care este acuzat un polițist de la Serviciul Rutier de la IPJ Cluj
 • Acum 1 day Justitie
  JUSTIȚIE CU ORDIN DE ZI PE UNITATE: Alina Bica și Dorin Cocoș scapă de judecată în dosarul ANRP după ce faptele s-au prescris. Se încheie procesul și pentru Crinuța Dumitrean, Sergiu Diacomatu și Gheorghe Stelian, cu condamnări grele în primă instanță
 • Acum 1 day In vizor
  Dacă Emil Boc OSĂ rezolve ”monstruoasa construcție” din Piața Mărăști, va avea un ”Jos pălăria” de la noi. Emil Boc spune că piața trebuie închisă pentru că e un pericol public
 • Acum 1 day Din oras
  S-a ”rezolvat” Strada Victor Papilian, de e gata din nou să o ia la vale. ”Soluțiile alese în cazul alunecărilor de teren de pe strada din cartierul Europa ar putea agrava și mai tare situația”
 • Acum 1 day General
  SĂRĂCIE A LA CLUJ: Elevii se angajează din lipsa banilor, ceea ce duce la abandonul școlar
Citește și...
Sinistru Editorial

Emil Ceausescu. Preamultul

Sinistra poza asta cu Boc, strabic si buhait, cu caciula de readepist pe ceafa. Sinistre […]

Recomandările redacției
TOP CITITE