Editorial

Români, să nu vă uitați călăii!

Am înțeles în martie anul trecut că carantina (cacofonie intenționată!) e necesară în pandemie, că fiind carantină se închide și sala, și clinica de stomatologie. Nu am înțeles de ce și stomatologia, din moment ce stomatologii oricum dezinfectau totul și înainte și lucrau cu măsuri de igienă stricte, pentru a nu da și lua alte boli infecțioase, mai grave decât noul coronavirus: HIV, hepatită ș.a.m.d.

După două luni de stat ca arestatul la domiciliu în casă, am mers din nou la sală, la dentist, și nu s-a întâmplat nimic. După un an de zile de mers constant la stomatolog, de câteva ori pe lună, și de mers la sală de 4 ori pe săptămână, nu am avut simptome și nu am fost diagnosticat cu coronavirus. Din câte știu, la sala pe care am frecventat-o eu, au făcut Covid în ultimele 12 luni vreo 3 persoane. Care au stat acasă și nu au infectat pe nimeni altcineva de la sală. 3 persoane din sute care s-au antrenat zilnic.

Sala de fitness, în caz că nu știai, doctore Arafat, dottore Câțule, nu e un focar de infecție, ci de sănătate! Antrenamentul de la sală (la fel ca orice sport practicat serios și constant) crește imunitatea. La sală merg, așadar, oameni care, pentru că fac sală, au o imunitate mai bună decât sedentarii. În plus, cei care merg la sală adoptă, majoritatea, un stil de viață sănătos: dacă vrei rezultate, trebuie să mănânci regulat, alimente de calitate, să bei apă, să îți iei vitaminele, suplimentele, să nu bei, să te menții sănătos. Altfel, nu ai cum să faci sală!

Așadar, sala de fitness este locul unde în general oamenii sănătoși, cu un stil de viață echilibrat, mâncați și vitaminizați, se antrenează și își cresc nu numai mușchii, ci și capacitatea de refacere și de rezistență a organismului și imunitatea.

Și, atunci, de ce ați închis, călăilor, sala? Acum, că există vaccin, nu mai avem nevoie de imunitate? Credeți că dacă închideți oamenii în case de la 8, dacă nu îi mai lăsați să facă nimic, ei se vor buluci la vaccinare? Să mă vaccinez ca să ce? Să stau închis în casă? Bine, pa!

Mă gândeam, când am auzit de măsurile nou anunțate de detenție la domiciliu în regim deschis, că, acum, că mai am voie de la stăpânire numai la muncă și acasă, aș ieși în stradă, să protestez! Nu singur, că nu aș face nimic. Atunci când va ieși lumea, mă gândeam că aș ieși și eu! În față, pe baricade, în linia întâi de luptă cu călăii neamului! Dar apoi mi-am amintit că am mers un an la dentist și un singur bulan de jandarm peste gură m-ar lăsa fără dinți. Și, la urma urmei, pentru ce să lupt?! Pentru un popor de idioți, care și-au pus în frunte niște călăi, care nu au învățat lecția ultimei crize, de acum un deceniu, când liberalii de atunci, mulți și de acum, le-au tăiat tot ce le-au putut tăia?

Nu, pentru mine nu asta este calea! Ci votul. Dacă, la ultimele alegeri, nu am votat, pentru că la modul real nu am avut cu cine, de acum voi merge să votez de fiecare dată, pentru că am pentru ce: ca să duc, și prin votul meu, liberalii, useriștii, plusiștii și udemeriștii, călăii de acum ai neamului, la incidența de cel mult 3,5% în Parlament, în primării, în consilii locale, județene, în instituțiile statului, în sinecurile din care ne râd acum în nas.

Voi vota, de acum încolo, toată viața, contra celor care mi-au luat dreptul de a face sport, contra celor care m-au condamnat la arest fără vină, fără drept, fiindcă așa-zisa carantină parțială, practicată de un an de zile în lumea întreagă, și-a dovedit ineficacitatea, virusul continuându-și mutațiile și răspândirea.

Voi vota, de acum înainte, mereu, cu partidul care va avea cele mai mari șanse să le ia puterea din mână liberalilor, useriștilor, plusiștilor, udemeriștilor. Vreau să îi văd pe toți zburați din viața politică activă a țării. Vreau să îi văd pe toți deveniți noul PNȚCD. Vreau să văd curvele politicienilor zburate din funcții, din administrațiile locale, din deconcentrate! Vreau să văd boii și retardații, piloșii, nepoții dați afară din funcții din regiile de stat, din instituțiile unde încasează salarii nesimțite fără să fie capabili de nimic! Vreau să văd cretinii neamului cum se dau jos din copacul în care s-au urcat și cum revin rușinați printre semenii lor, pușcăriașii!

Că partidul care va avea șanse să le tragă scaunul de sub cur guvernanților actuali va fi PSD, AUR sau că se va numi altcumva, nu mă interesează! Nu caut argumente să votez cu dușmanul dușmanului meu. Nu iert și nu uit.

Și nu uitați nici voi, dragi români, cine v-au fost călăii! Carantinați-i la următoarele alegeri în sediile lor de partid, să nu mai iasă de acolo în Parlament, în Guvern, să infecteze întreaga țară cu incompetență, cu dictatură, cu restricții fără noimă, cu restrângeri de drepturi și libertăți care nu doar că nu stăvilesc pandemia, dar ne și îmbolnăvesc mai tare pe toți!

Un popor sedentar, băutor, izolat în casă, care se înghesuie în magazine până la 18, apoi zace cu berea pe canapea la un film prost, eventual alături de toți prietenii, nu e un popor sănătos, ci unul anchilozat, debil, nevrozat, anxios, depresiv, distrus fizic și mental.

Dar nu e nicio problemă. Roata se întoarce. La următoarele alegeri, noi suntem călăii. Ne vedem la vot!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *