Politica

Robert Sighiartău vorbește despre remaniere, Ludovic Orban amenință presa și o acuză de fake news pe același subiect! Cine minte? (VIDEO)

Criza prin care trecem, sanitară, socială, economică și politică, tulbură mințile unor lideri liberali. De la bâlbele legate de „recomadări” în ordonanțe militare, protocoale încheiate între MAI și BOR, și până la așa-zisul fake news legat de o posibiliă remaniere guvernamentală, liberalii se împiedică în propriile declarații, dar aruncă mâța moartă în curțile altora.

De această dată nu e vorba de pe-se-deu, așa cum i-ar plăcea Președintelui să se răcorească, ci de mass-media care, confrom Primului Ministru, intoxică opinia publică prin fake-news-uri legate de o posibilă remaniere în interiorul Guvernului Orban.

„Problema remanierii este o minciuna, este a nu ştiu câta ştire falsă lansată de un site al cărui nume nu îl pronunţ. Rog reprezentanţii media ca atunci când vor să difuzeze o informaţie să mă sune, pe cei care sunt jurnalişti. Cei care vor să dezinformeze în mod deliberat, le spun nu mai daţi ştiri false pentru că până la urmă va trebui să iau măsuri împotriva acestei avalanşe de fake news-uri care sunt promovate de 1-2 site-uri de ştiri”, a declarat premierul la RomâniaTV, citat de hotnews.ro.

Așadar, Ludovic Orban susține că nu se pune problema unei remanieri a Guvernului pe care îl conduce, în viitorul apropiat, mai mult, avertizează că va lua măsuri împotriva site-urilor de ştiri care au „dezinformat deliberat în acest sens”. Acesta insistă asupra faptului că nu are nimic să le reproşeze miniştrilor din subordinea sa și că dacă mai apare câte o greșeală, aceasta ar fi omenească, mai precizează sursa citată.

Spusele premierului sunt însă contrazise tocmai de secretarul general al partidului, Robert Sighiartău, care susține că remanierea este o variantă luată în calcul imediat după analiza internă ce va avea loc în luna iunie, interval de timp ce se încadrează în definiția viitorului apropiat:

„Am câteva nemulțumiri legate de câțiva ministri sau felul în care ei au comunicat în această perioadă de criză. Au fost anumite bâlbe, anumite inadvertențe în comunicarea publică, însă aceste discuții le vom purta în interiorul Biroului Permanent Național și vom vedea dacă după aceste discuții vom concluziona și va fi chiar o remaniere în Guvernul României”, a declarat Sighiartău într-un interviu acordat jurnalistului Alin Cordoș.

Secretarul general al PNL confirmă că va exista o discuție pe acest subiect în cadrul analizei guvernării după primele șase luni ale acestui an, în luna iunie, iar dacă se constată faptul că trebuie luate anumite măsuri, vor exista și remanieri.

Mai mult decât atât, Robert Sighiartău precizează în clar faptul că nemulțumirile lui legate de activitatea unor miniștri au fost expuse președintelui PNL și că toate aceste discuții legate inclusiv de remaniere vor fi reluate în ședința BPN-ului.

Ce spune Ludovic Orban?

Nu există nicio discuţie în ceea ce priveşte remanierea guvernamentală. Toţi miniştrii pe care îi conduc sunt implicaţi la maximum în eforturile pe care le facem pentru a lupta împotriva epidemiei şi pentru a repune în mişcare economia”, a declarat premierul în aceeași emisiune de la RomaniaTV, citat de hotnews.ro.

Declarațiile lui Robert Sighiartău:

Istoria zbuciumată a ultimilor 30 de ani de democrație originală confirmă faptul că, după o criză, fie ea socială, economică sau mai ales politică, au existat remanieri guvernamentale, iar această cutumă nu face decât să-i dea crezare secretarului general al PNL.

Însă ce este mai dureros în toată această tevatură a declarațiilor privind eventuala remaniere guvernamentală sunt delcarațiile șefului guvernului prin care presa este acuzată de fabricarea unor știri false și amenințată: „până la urmă va trebui să iau măsuri împotriva acestei avalanşe de fake news-uri”.

În acest meci al declarațiilor presa este prinsă la mijloc și amenințată. De fapt, presa trebuie să tacă și să comunice doar ce iese din gura premierului și a Grupului de Comunicare Strategică, altfel riscă exterminarea. Dar dacă premierul minte și Sighiartău are dreptate? Își va da Ludovic Orban demisia, sau invers, Orban are dreptate, iar Sighiartău ar trebui să părăsească funcția politică din partidul al cărui guvern nu va fi remaniat?!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *