Anchete

Robert Glinta, olimpicul alungat de "U": "Am plecat de la Cluj, printre altele, fiindca la Clubul Sportiv Universitatea s-au decontat in numele meu cantonamente scumpe, dar banii nu au ajuns la mine"

A fost declarat sportivul anului 2016 de catre Clubul Sportiv Universitatea, Ovidiu Vasu laudandu-se cu Robert Glinta, de departe cel mai promitator inotator al Romaniei. In stilul sau comunist, Ovidiu Vasu i-a capturat lui Glinta imaginea, dand impresia ca l-a transferat pe inotator la Cluj. Cand colo, la inceputul lui 2017, in lumea sportiva a aparut o informatie soc: Robert Glinta a fugit cat a vazut cu ochii de la C.S.U., transferandu-se la clubul Dinamo.

Foarte multa lume a speculat despre motivele plecarii sale, Ziar de Cluj insa este prima publicatie care a vorbit cu Robert Glinta in exlusivitate despre plecare sa. Iar marturia lui Robert Glinta, inregistrata audio de noi, este una absolut surprinzatoare. 

robert glinta

Omerta impusa de Vasu s-a spart astazi, Robert Glinta este primul nume mare care rupe tacere si ne spune ca in Clubul Sportiv Universitatea se fac lucruri stranii cu banii publici, ilegale am spune noi. Si tot noi credem ca in urma acestor dezvaluiri concrete si fara putinta de tagada, procurorii, politia economica si ANAF ar trebui sa se autosesizeze si sa deschida un dosar penal pentru verificarea acuzelor de frauda financiara pe care Robert Glinta, un sportiv cu bun simt, le face.

Robert a fost furat de bani

Trebuie inteleasa greutatea acestei marturii pe care o vom reda mai jos. Robert Glinta face sport de performanta de la 11 ani, acum are 20 si are in spatele sau sute de recorduri nationale, participari numeroase la europene si mondiale si un rezultat meritoriu pentru varsta lui la Olimpiada de la Rio. In discutiile cu Ziar de Cluj a transparut mereu dezamagirea lui Robert pentru cele intamplate la Cluj, unde a fost “transferat” de la Baia Mare doar pe vorbe. Practic, Robert Glinta nu a semnat nici un contract cu Universitatea, asa cum el declara. Un asemenea sportiv insa a fost primit cu bratele deschise si “a contat” pentru clubul sportiv Dinamo, care a si publicat o poza cu Glinta semnand contractul de transfer in momentul plecarii de la Cluj.

robert glinta semneaza cu dinamo

“Am stat la Cluj-Napoca timp de un an de zile. In tot acest timp nu am avut nici un contract incheiat cu Clubul Sportiv Universitatea si nici un fel de legatura contractuala cu clubul”, a declarat Robert Glinta pentru Ziar de Cluj.

Se confirma astfel frica legendara a lui Vasu de a semna contracte ferme cu mari sportivi ai Romaniei. Pe legendara Carmen Amariei a pus-o sa semneze un contract pe minimul pe economie. Lui Robert Glinta nu i-a oferit nimic. Ne intrebam in ce baza legala a folosit Robert Glinta baza materiala a clubului, fiindca asta inseamna ca Vasu dispune de ea fara nici un fel de plan, dupa bunul sau plac.

Robert Glinta: “In numele meu s-au decontat cantonamente scumpe. Banii nu au ajuns la mine”

Cu un ton serios, Robert Glinta apasa pe acceleratie in dezvaluirile sale: “M-am pregatit cu domnul antrenor Adrian Gherghel. De la Clubul Sportiv Universitatea am incasat DOAR contravaloarea deplasarilor la Campionatele Nationale si a premiilor atunci cand a fost cazul, doar de asemenea chestii am stiut. Dar nu am semnat alte deconturi, in afara de pontajul de masa si cazare la competitii. Am aflat mai tarziu ca in numele meu s-au decontat cantonamente scumpe, chiar si de 1.500 de euro, dar banii nu au ajuns la mine. Nu numai ca nu am semnat pentru ei, nu numai ca nu mi s-a spus de ei, banii au ramas la fostul meu antrenor Adrian Gherghel, in conditiile in care eu nu am participat la astfel de actiuni. Nu e treaba mea cine ce face cu banii clubului, dar eu nu am luat nici un ban. Deci nu stiu cum s-au decontat. Adrian Gherghel nu mai este antrenorul meu. Acesta este unul din motivele pentru care m-am despartit de el si de club, fiindca el a retinut banii, fiindca am inteles ca clubul ar fi decontat multe servicii de care eu nu am beneficiat”, isi incheie Robert Glinta, campionul Romaniei, marturisirea.

Cine verifica fraudele si abuzurile in serviciu semnalate de Robert Glinta

Aceasta este cea mai mare intrebare si cea mai grea pe care trebuie sa ne-o punem. Au existat multe zvonuri despre felul in care Ovidiu Vasu jongleaza cu banii Universitatii. Lui Vasu i-a placut sa-si creeze aceasta imagine de expert financiar imbatabil la efectuarea de deconturi perfect acoperite de acte. Aceasta legenda a fost sustinuta si de faptul ca Vasu a lucrat peste un deceniu in ANAF, astfel incat si-a creat din postura de ginere a lui Stefan Mocuta, “tartorul” Clujului pana in anii ‘80, multe conexiuni la Finante sau Curtea de Conturi. Pentru un procuror cinstit, pentru un expert antifrauda cinstit sau pentru un ofiter al politiei economice, marturisirea celui mai bun inotator al Romanie, care spune ca a fost “facut” de bani, ar trebui sa fie motivul declansarii de indata a unei anchete. 

Vasu nu poate sa matraseasca documentele trecutului. Exista urme pe care nu le mai poate sterge. Exista posibilitatea audierii lui Robert Glinta. Trebuie verificat de urgenta tot ce declara Glinta, fiindca sunt suspiciuni rezonabile pentru a crede ca Ovidiu Vasu este autorul unor acte de delapidare si abuz in serviciu. E o dezbatere cu caracter penal.

P.S. Dupa cum poate vedea opinia publica, nu toti se tem de Vasu si de frica lui nu devin slugi; marile nume al sportului au inceput sa vorbeasca. Vor urma in curand si alte marturisiri incredibile din partea altor nume care au avut de a face cu anturajul Universitatii.

Inca nu avem intreaga masura a tuturor abuzurilor facute de Vasu in 10 ani la Universitatea, dar Ziar de Cluj va completa acest tablou cu multe dezvaluiri. Inca nu avem reactii de la membrii Consiliului de Administratie: Bogdan Vasile, Sorin Grozav, Marius Bujita,  Stefan Groza, Stefan Agachi. Ei sunt la fel de responsabili pentru situatia creata de Ovidiu Vasu. Ei sunt cei care au legitimat, chiar si intorcand capul,  aceste abuzuri.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *