Politica

RITM DE VOT INCREDIBIL la secțiile din străinătate comparat cu scrutinul de acum cinci ani: De peste două ori mai mulți votanți decât în toată ziua de 25 mai 2014

În jurul orei 11.30, la secțiile de votare din străinătate se prezentaseră deja de peste două ori mai mulți alegători decât la finalul zilei la alegerile europarlamentare din 2014. Trendul este vizibil în mare parte dintre orașele europene, unde sunt cozi mari formate de românii care au venit la urne.

La multe dintre secțiile de votare din străinătate s-au format cozi mari încă de la ora deschiderii urnelor, astfel de situații fiind semnalate la Torino, Londra, Paris, Marsilia, Roma sau Viena. Cea mai mare coadă pare să fie la Bruxelles, unde sute de oameni stau la rând pentru a vota la secția consulară a României.


 

Coadă la secţia din Ulm, Germania

 

Potrivit rezultatelor finale ale alegerilor europarlamentare din 2014, la urne au venit 30.248 de oameni și au fost 29.633 de voturi valabil exprimate.

Duminică, la ora redactării acestei știri, 64.674 de români votaseră pentru europarlamentare, iar pentru referendum 63.939

 

 

Fotocredit: Facebook

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *