In vizor

Risipă de bani publici: Repararea drumului județean Luna de Sus – Buru, o bătaie de joc. Asfalt distrus, la doar câteva luni de la modernizare – VIDEO

Drumul județean 107M Luna de Sus – Vlaha – Săvădisla – Săcel – Băişoara – Iara – Buru – limită cu judeţul Alba arată deplorabil la doar câteva luni de la finalizarea lucrărilor de asfaltare. Șoferii trebuie să facă slalom printre gropile proaspete de pe carosabil. Dacă nu se va interveni curând pentru refacerea lucrării, starea drumului va ajunge la fel ca înainte de „modernizare”.

Lucrările au fost făcute de asocierea Kiat Group Construct SRL – Tehnic Asist SRL – Damar Consult SRL, care se ocupă de modernizarea tuturor drumurilor din județ.

Conducerea Consiliului Județean Cluj a anunțat doar reînceperea asfaltării pe acest sector de drum. Acum când situația este jalnică, nu se înghesuie nimeni de la conducerea județului să anunțe când se va interveni pentru repararea reparațiilor, cine se va ocupa de acest lucru și pe ce bani, dar mai ales, de ce nu s-au făcut din start lucrări corespunzătoare.

Într-un video realizat recent de un șofer se observă în ce hal a ajuns DJ 107M la doar două luni de la încheierea lucrărilor. Utilizatorii unui grup de pe o rețea de socializare spun că drumul arăta la fel de prost la o săptămână de la terminarea „modernizării”.

 

La acest drum s-a lucrat încă de anul trecut, pe bucăți. Conducerea Consiliului Județean anunța în primăvară reluarea asfaltării pe acest sector de drum.

„Consiliul Județean Cluj informează participanții la trafic, locuitorii din zonă şi turiștii în legătură cu faptul că pe drumul județean DJ 107M Luna de Sus (DN1) – Vlaha – Săvădisla – Săcel – Băişoara – Iara – Buru – limită cu judeţul Alba s-a intrat în etapa așternerii de covor asfaltic.

Demarate în cursul anului trecut, dar suspendate pe perioada sezonului de iarnă din cauza vremii, lucrările au fost reluate săptămâna trecută prin frezarea căii de rulare, în paralel cu așternerea stratului de piatră, cu cilindrare. În această etapă, a început așternerea primului strat de asfalt, respectiv binder, pe un sens de circulație, pe lungimea sectorului de drum anterior pregătit, urmând ca lucrările de asfaltare să continue și pe celălalt sens.

Reamintim, pe această cale, faptul că reabilitarea și modernizarea drumului judeţean DJ 107M Luna de Sus (DN1) – Vlaha – Săvădisla – Săcel – Băişoara – Iara – Buru – limită cu judeţul Alba constă în ample şi complexe lucrări ce vizează întreaga cale de rulare și vecinătatea acesteia, în profunzimea drumului, de la fundaţie şi până la aşternerea a două straturi de asfalt – binder și strat de uzură.

Proiectul de investiții vizează un tronson cu o lungime de 42 de kilometri, lucrările fiind executate de Asocierea Kiat Group Construct SRL – Tehnic Asist SRL – Damar Consult SRL”, era precizat în informarea Consiliului Județean, publicată în 29 martie 2019.

Sursa video: Facebook/Info Trafic Jud. Cluj – Stefan Chirtes

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *