Uncategorized

Rezultatele Atelierului de Mestesuguri, tinute la secret

Cand a avul loc lansarea, reprezentantii Atelierului de Mestesuguri se grabeau sa spuna cat mai multor ziaristi ca in satele din jurul Clujului se face ceva extraordinar – somerii saraci vor fi instruiti si se vor putea intretine pe viitor dintr-o meserie facuta cu drag. Acum, dupa mai bine de un an, cand Atelierul de Mestesuguri se afla la jumatatea drumului, cand 130 de oameni ar fi trebuit deja sa-si castige o paine dintr-un mestesug prestat cu dibacie, la World Vision nu se mai aude nicio miscare. 

Atelierul de Mestesuguri este un proiect finantat din fonduri structurale europene, in care un numar de 260 de persoane din mediul rural al Ardealului de Nord ar trebui sa fie instruiti profesional. Adica somerii din zona rurala se pot specializa in mestesuguri traditionale, cum ar fi tesutul, avand astfel posibilitatea cresterii veniturilor. Proiectul se desfasoara in perioada februarie 2012 – ianuarie 2014; adica, acum se afla undeva la jumatate. Cu aceasta ocazie, ne-am gandit sa scriem despre realizarile celor de la Worl Vision, despre stadiul in care se afla proiectul, despre fericirea unui suflet de la sat care a invatat sa coase, iar acum are un venit in plus pentru familie.

Nimeni nu vorbeste, nimeni nu stie

Numai ca reprezentantii World Vision sunt greu de gasit. Daca nu sunt la sedinte in Bucuresti, sunt la sedinte in judet, sunt plecati pe teren sau „in teritoriu”, asa cum ne-a spus, de fiecare data, vocea de la celalalt capat al telefonului.

Reprezentantul World Vision la Cluj, managerul zonal, este Vali Sabau, un domn pe care am incercat sa-l contactam in ultimele trei zile fara succes.

„A fost la Bucuresti”, „s-a intors”, „a intrat in alta sedinta”, a plecat „in teritoriu”, „tocmai l-ati ratat”, astea au fost replicile doamnei care raspundea la mobilul trecut in numele lui Sabau pe site-ul fundatiei.

Mai mult, am lasat degeaba un numar de telefon pentru a putea fi contactati cand are Vali Sabau timp – se pare ca nu are deloc. Nici Laura Runcanu, PR-ul fundatiei nu e mai usor de gasit. Cand nu suna ocupat, la telefon nu raspunde nimeni. In cel mai bun caz, dupa doua taraituri de telefon, intra tonul ocupat – nu poate sa vorbeasca.

FOTO: Atelierul de Mestesuguri

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Exit mobile version