Editorial

Reverse psychology

Guvernul britanic a anuntat, prin vocea purtatorului de cuvant al premierului David Cameron, ca studiaza cateva metode prin care sa ii descurajeze pe romanii si bulgarii care vor sa se mute in Regatul Unit. Printre variantele studiate se numara si cateva campanii publicitare, care sa scoata in evidenta dezavantajele vietii in peninsula, fiind pomenita, printre altele, si vremea nu tocmai prietenoasa.

Sa facem un exercitiu de imaginatie si sa ne inchipuim ca lucrurile stau invers. Ca noi, romanii, ne-am saturat de blegii aia de englezi, care, pe langa faptul ca sunt urati ca foamea, mai sunt si betivi si lenesi. Si ca vrem noi, ca natie, sa ii convingem sa nu vina in Romania. Cum am face?

Pai, in primul rand, am analiza de ce vin englezii in Romania. Majoritatea nu vin ca turisti, nici ca studenti – au ei ce vedea si ce studia in alte locuri in conditii mult mai prietenoase. Cei mai multi vin cu afaceri. Sunt 20 de milioane de indivizi in Romania, o piata de desfacere care nu e de neglijat.

Asadar, aia trebuie descurajati, oamenii de afaceri. Buuuun, cum facem asta?

Pai, hai sa nu le dam nicio facilitate daca investesc in Romania! Hai sa schimbam legile cat mai des, sa ii bagam in ceata complet! Sa ii incarcam cu multe-multe impozite, sa plateasca, da-i dracului, ca au de unde! Sa le dam tepe pe unde ii prindem, sa nu le returnam TVA-uri decat dupa 20 de luni, sa ii tinem in vami cat putem de mult, sa ii punem sa stea la cozi pentru orice act! Sa le controlam firmele pana le iese pe nas, sa ii umplem de amenzi, sa stoarcem orice banut de pe ei, ca doar stim cu totii ca is zgarciti si n-o sa le placa asta! Pe urma, hai sa le ciordim portofelele, sa le umflam notele de plata in carciumi, sa le diluam bauturile, ca si asa se imbata si nu stiu ce beau!

Hei, dar stati putin, noi facem toate astea de ani de zile! Eh, niste inapoiati, da-i dracului…

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *