Cooltura

Rețeța de fursecuri a lui Adi Hădean: Fursecuri Linzer cu ness

Cunoscutul chef Adi Hădean a făcut publică o rețetă specială de fursecuri, numai bună pentru zilele festive.

”Și încă o rețetă festivă – Fursecuri Linzer cu ness

1. Pentru biscuiți: 240 gr făină, 110 gr făină de migdale, 15 gr ness, un praf de sare, 230 gr unt la temperatura camerei, 150 gr zahăr brun, 1 ou, o lingurița exctact de vanilie.

2. Pentru ganache: 140 gr ciocolata neagra, 60 ml smântână pentru frișcă.

Pentru început am amestecat cele două tipuri de făină, pudra de ness și sarea.

În bolul unui mixer am pus untul și zaharul brun si le-am mixat pana a rezultat o compozție deschisă la culoare și spumoasă. În această compoziție am adăugat oul și esența de vanilie, continuând să mixez câteva minute.

Pasul urmator a fost sa cern mixul de făină, peste compozitia de unt, iar cu ajutorul unei spatule am amestecat până am obținut un aluat fraged, pe care apoi l-am frământat cu mana pana s-a închegat.

Am împachetat aluatul în folie alimentară și l-am băgat la frigider pentru o oră. Apoi, am înfăinat blatul de lucru, am întins aluatul cu un sucitor, iar cu ajutorul unei forme am decupat fursecurile.

Le-am așezat frumos în tavă pe hârtie și le-am copt aproximativ 10 minute.

Pentru ganache – am rupt ciocolata în bucățele, am pus smântâna pentru frișcă la încălzit pentru câteva minute, iar când aceasta a început să dea semne de fierbere, am turnat-o peste ciocolată. Am lăsat totul la odihnit cam 5 minute, apoi am amestecat și astfel am obtinut ganache-ul cu care am umplut fursecurile. Pe unele le-am lăsat neumplute, doar stropite cu ciocolată și apoi decorate.

Spor la treabă!”.