Eveniment

Rețea de traficanți de droguri din Cluj și Bistrița-Năsăud, destructurată de polițiști

Scris de 1083

Zeci de kilograme de droguri şi sume de importante de bani, în lei şi valută, au fost ridicate în urma unor percheziţii efectuate pe raza judeţelor Bistriţa-Năsăud şi Cluj, iar doi inculpaţi au primit mandate de reţinere, fiind cercetaţi pentru trafic de droguri de risc şi de mare risc, în formă continuată, şi efectuare de operaţiuni cu substanţe susceptibile de a produce efecte psihoactive.

 • Potrivit Inspectoratului de Poliţie Judeţean Bistriţa-Năsăud, cele două persoane ar fi acţionat în perioada 2021 – mai 2023, timp în care ar fi comercializat în mod repetat droguri de risc, pentru suma de 50 de lei/gram, precum şi substanţe cu efecte psihoactive, cu suma de 100 de lei/gram.

Percheziţiile au avut loc la patru imobile din municipiul Cluj-Napoca şi la un altul din judeţul Bistriţa-Năsăud, fiind puse în aplicare două mandate de aducere.

La percheziţii, au fost descoperite şi ridicate 57 de calupuri de canabis, cântărind aproximativ 40 de kilograme, rezină de canabis de aproximativ 3,5 kilograme, substanţă cristalină (CMC) de aproximativ 12 kilograme, circa 50 de grame de substanţă pulverulentă de culoare albă, un ceas de lux, bijuterii, precum şi peste 35.000 de euro, aproape 500.000 de forinţi, peste 300.000 de lei, 100 de lire şi mai multe înscrisuri.

La data de 25 mai, procurorii Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism (DIICOT) – Biroul Teritorial Bistriţa-Năsăud au dispus reţinerea celor doi inculpaţi, cercetaţi pentru săvârşirea infracţiunilor de trafic de droguri de risc în formă continuată şi efectuare de operaţiuni cu substanţe susceptibile de a produce efecte psihoactive.

”În cursul acestei zile, urmează să fie sesizat judecătorul de drepturi şi libertăţi din cadrul Tribunalului Bistriţa-Năsăud cu propunerea de arestare preventivă a inculpaţilor, pentru o perioadă de 30 de zile”, a transmis DIICOT.

 

Foto: DIICOTULTIMA ORĂ

 • Acum 11 hours Politica
  ARUNCAREA ÎN DERIZORIU A ÎNVĂȚĂMÂNTULUI: Examenele orale de la Bacalaureat se echivalează cu notele din timpul liceului – prevede un proiect de Ordonanță de Urgență publicat de Ministerul Educației, în contextul celor mai mari proteste ale profesorilor în ultimii 18 ani
 • Acum 12 hours Justitie
  ROMÂNIA EȘUATĂ: O femeie al cărei copil de 12 ani a fost ucis la Revoluția din 1989 și-a dat foc în Poiana Brașov în semn de protest față de tergiversarea dosarului Revoluției. Poliția și procuratura au tăcut două săptămâni
 • Acum 14 hours Politica
  SOLDĂŢEL DISCIPLINAT AL PARTIDULUI: Boc îi ceartă pe profesorii greviști și ia partea puterii, care se dovedește zilnic incapabilă: ”Nu putem sacrifica aceste generații”. E, să fi fost altcineva la guvernare, ce discurs fulminant ar fi avut Maestrul!
 • Acum 14 hours PubliNews
  Educație și distracție la Iulius Mall Cluj: workshopuri pentru părinți și copii cu mentori de la școala Solis
 • Acum 15 hours Eveniment
  Ce vor solicita sindicatele din educație la Guvern: ”Îi transmitem și lui Iohannis că noi rezistăm”
 • Acum 15 hours Politica
  Președintele Iohannis ar fi avut o întâlnire ”decisivă” cu Ciucă și Ciolacu: Rotativa se face săptămâna viitoare pentru a evita criza de timp
 • Acum 16 hours Rautacisme
  Pe unde, Maestre, printre gropile de la metrou, OSĂ se facă culoar de transport public din Mănăștur până în Mărăști?
 • Acum 16 hours Rautacisme
  Emil Boc, primarul care le știe pe toate, numai administrație nu prea: De la ”Ioan Sabău nu pleacă nicăieri”, la ”felicitări noului antrenor”
 • Acum 16 hours In vizor
  Poliția Locală folosește semnalele acustice și luminoase în mod ilegal. ”Poliţia Locală încearcă din păcate să copieze Poliţia Română şi nu este de bun augur pentru că se ajunge la confuzii”
 • Acum 17 hours Eveniment
  A 12-a zi de grevă a profesorilor, nu e al 12-lea ceas și pentru Guvern și locatarul de la Cotroceni: Un nou miting de protest al profesorilor, la Guvern și la Cotroceni
 • Acum 18 hours Eveniment
  Grav accident de circulație pe DN1 E60, în Izvoru Crișului, județul Cluj. Un bărbat a rămas încarcerat, minoră consultată de echipajul SMURD
 • Acum 19 hours In vizor
  Pentru cine ar fi dispusă Ligia Deca, ministrul Educației, să facă pârnaie? Conform Legii Dialogului social, nr 367/2022, art 159. alin 2. ”Angajatorul nu poate încadra personal care să îi înlocuiască pe cei aflați în grevă”. Prin urmare, situația școlară la disciplina profesorilor aflați în grevă, NU POATE FI ÎNCHEIATĂ, decât ILEGAL
 • Acum 20 hours Din oras
  DONEAZĂ pentru Centrul Comunitar KHETANE de la Pata Rât! Împreună putem șterge pata de pe obrazul Clujului!
Citește și...
Recomandările redacției
TOP CITITE