Din oras

Restaurant de lux la Cluj Arena

Scris de 2,414

La fel ca marile stadioane ale lumii, Cluj Arena va avea in curand in incinta si un local. Se va numi “Fragment” si se doreste sa fie incadrat la categoria “high class”. A implicat o investitie considerabila si amenajari care au durat doi ani. Un bucatar din Franta a intocmit meniul si a instruit personalul. 

Restaurantul se afla pe “latura” stadionului dinspre Parcul Mare. Va fi inaugurat undeva intre sfarsitul lunii mai si prima jumatate a lunii iunie. 

“Amenajarile sunt 90% si personalul e ales. Mai trebuie sa punem la punct mici detalii, cele care fac diferenta. Asteptam si o finantare. Ideea de a amenaja un restaurant aici mi-a venit in urma cu doi ani. Am vazut in presa locala ca la Cluj Arena se inchiriaza mai multe spatii, intre care si pentru asa ceva. Eu lucrez in constructii si vanzare de mobilier, insa daca mi s-a deschis aceasta oportunitate si mi-a placut amplasarea am decis sa incerc si domeniul acesta. Am vazut, am participat la licitatie, am castigat si m-am apucat de treaba”, a declarat Vasile Hotca, administratorul restaurantului, pentru  Ziar de Cluj. 

Investitia era estimata initial la 250.000 de euro, insa a ajuns la aproximativ 410.000 de euro. Spatiul are o suprafata de 280 metri patrati, din care sala de mese are 170 metri patrati. Restaurantul va avea 70 de locuri. 

“Ca public tinta, ne-am propus sa ne situam undeva la nivelul restaurantelor Baracca, Via sau El Toro. Daca nu se va dovedi viabil, ne vom adapta la preturi. Nu ne-am propus sa gazduim evenimente, cel putin in prima parte a functionarii. Va fi un restaurant a la carte”, a marturisit administratorul. 

Meniul localului se va baza pe produse proaspete de provenienta locala. A fost alcatuit de un bucatar francez, acesta fiind si cel care a instruit personalul. 

“Initial am vrut sa folosim produse mai sofisticate, gen foie gras, insa e foarte greu sa gasesti distribuitori care sa le aduca eficient in stare proaspata, asa ca am renuntat la idee”, a punctat Hotca. 

Despre riscurile la care ar putea fi expus localul in timpul meciurilor de fotbal, administratorul spune ca nu se asteapta sa aiba probleme. 

“Initial chiar m-am gandit sa fac un restaurant cu profil sportiv. Apoi, din cauza tensiunilor existente la Cluj intre suporterii “U” si CFR, am hotarat sa merg in partea opusa. Nu cred ca vor fi probleme, restaurantul va fi deschis in timpul meciurilor, cu respectarea regulamentului legat de alcool in timpul desfasurarii lor”, a mai spus acesta. 

Si directorul Cluj Arena, Radu Ratiu, este optimist in acest context.

“Nu cred ca vor fi probleme cu suporterii, chiar si ei asteptau un restaurant de acest fel, ca in Occident. Toate marile stadioane ale lumii au restaurant. Va fi unul de tip “high class” si speram sa se deschida cat mai curand”, a precizat Ratiu. 

Chiria pe care oficialii localului o platesc lunar este putin peste 5.500 de lei. ULTIMA ORĂ

 • Acum 8 hours Sport
  Dacă nu era Ziar de Cluj să scrie despre scandalul alcooliştilor de la U Cluj, totul se muşamaliza. Petrecăreţii au fost “sancţionaţi”. După ce a omis ştirea iniţială, presa de chitanţer uită să ne citeze
 • Acum 10 hours Jos palaria
  Regizorul clujean Gábor Tompa a fost reales în funcția de președinte al Uniunii Teatrelor din Europa
 • Acum 12 hours Din oras
  Ziar de Cluj a scris: ”Domnule Tișe, ieșiți din globul de cristal că vă înecați de la atât fum de trabuc și respirați realitățile cu care se confruntă CETĂȚENII!” Alin Tișe s-a conformat: ”Îmi cer scuze clujenilor”
 • Acum 13 hours FOTOGRAFILA
  Cum se numește primarul care-și numește ”isterici” criticii, clujeni plătitori de taxe și impozite? Care este diferența dintre un astfel de nesimțit și cei care-ți spun: “dar de ce nu pleci dacă e aşa rău?”
 • Acum 13 hours Din oras
  Rozorita a devenit (iar) sefa la APIA Cluj! PSD-ul lui Cordos, tot mai penibil!
 • Acum 15 hours In vizor
  Directoarea de la liceul din Turda care a lăsat un fost lider al interlopilor turdeni să le predea copiilor a fost demisă. Presiunea publică este mai mare decât instituția reabilitării.
 • Acum 15 hours Editorial
  Excesul de ”Moși” și ”tradiții” protembelizate, dăunează grav sănătății sufletești
 • Acum 17 hours Analiza
  IMBECILITATEA GUVERNANȚILOR: Taxele care pun și mai mare presiune pe inflație. Studiu realizat de profesori de la Academia de Studii Economice București și de la Facultatea de Ştiinţe Economice şi Gestiunea Afacerilor din cadrul UBB Cluj
 • Acum 18 hours Justitie
  Procurorii clujeni au reconstituit filmul violului de care este acuzat un polițist de la Serviciul Rutier de la IPJ Cluj
 • Acum 1 day Justitie
  JUSTIȚIE CU ORDIN DE ZI PE UNITATE: Alina Bica și Dorin Cocoș scapă de judecată în dosarul ANRP după ce faptele s-au prescris. Se încheie procesul și pentru Crinuța Dumitrean, Sergiu Diacomatu și Gheorghe Stelian, cu condamnări grele în primă instanță
 • Acum 1 day In vizor
  Dacă Emil Boc OSĂ rezolve ”monstruoasa construcție” din Piața Mărăști, va avea un ”Jos pălăria” de la noi. Emil Boc spune că piața trebuie închisă pentru că e un pericol public
 • Acum 1 day Din oras
  S-a ”rezolvat” Strada Victor Papilian, de e gata din nou să o ia la vale. ”Soluțiile alese în cazul alunecărilor de teren de pe strada din cartierul Europa ar putea agrava și mai tare situația”
 • Acum 1 day General
  SĂRĂCIE A LA CLUJ: Elevii se angajează din lipsa banilor, ceea ce duce la abandonul școlar
Citește și...
Recomandările redacției
TOP CITITE