Editorial

REPUBLICA PRESCRISĂ ROMÂNIA

Scris de 419

E cea mai bună perioadă pentru bandiții României. La cum funcționează justiția în țara asta, fie se prescriu faptele, fie, dacă sunt condamnați, urinează pe statul român și se cară în străinătate.

Darius Vâlcov, fost ministru și fost primar al Slatinei, a scăpat de unul dintre dosarele de corupție, după ce instanța a decis încetarea procesului în care, în 2020, fusese condamnat, în primă instanță, la șase ani și jumătate de închisoare. Decizia de miercuri este definitivă, fiind pronunțată în urma hotărârii Curții Constituționale privind prescrierea faptelor”, scrie hotnews.ro.

Să fie special de la Curtea Constituțională o prescriere pentru nașul Vâlcov, trăiască o mie de ani! Păi ce, Darius Vâlcov e mai prost? Să nu beneficieze și el de cadoul pe care l-a făcut Curtea Constituțională șmenarilor acestei țări?

La fel s-a prescris și al doilea dosar penal al unei foste angajate CEC Bank, care, în decurs de 10 ani, a sustras peste 1 milion de euro din banii clienților, pe care a susținut că i-a donat la biserici și la persoane sărace. La fel s-a prescris și dosarul Hexi Pharma.

Dosarul lui Gabriel Oprea nu s-a prescris încă, dar fapta se prescrie în toamnă. Ce ziceți, deține Gabriel Oprea suficiente resurse și influență, încât să amâne procesul până în toamnă? Hai să nu mai punem întrebări retorice!

Răspundere penală a primarului Băii Mari, Cătălin Cherecheș, condamnat pe fond la 5 ani de închisoare, se prescrie în câteva luni. Procesul lui Cătălin Cherecheș se amână într-o veselie. Ia ziceți, poate primarul din Baia Mare, un tip potent financiar și uns cu toate uleiurile esențiale pentru justiție, să mai amâne procesul câteva luni? Vă rog frumos! Băiatul ăsta a fost ales în timp ce se afla la închisoare, caz unic la nivel mondiale, cred. Cât de greau i-ar fi să mai amâne puțin procesul, după ce l-a amânat ani de zile?

Și iată cum am ajuns să trăim în Republica Prescrisă România, țara în care, dacă ești suficient de șmecher, poți profita de slăbiciunea justiției și să scapi de închisoare, prin prescrierea faptelor. Iar dacă ai „ghinionul” să fii condamnat, poți fugi lejer din țară, că statul nu se ocupă cu nimicuri din astea, gen să-și încarcereze penalii.

De ce trăim în Republica Prescrisă România? Citez de pe spotmedia.ro: „Mii de inculpați ar putea scăpa de pedeapsă prin prescrierea faptelor, după ce Înalta Curte de Casație și Justiție a pronunțat o decizie importantă privind prescripția, în urma unor hotărâri CCR. Este vorba despre un articol din Codul Penal, care le permitea procurorilor să obțină întreruperea termenului de prescripţie a răspunderii penale şi care a fost declarat neconstituţional. Fiecare infracțiune are un termen în care, dacă nu există o decizie de condamnare, fapta se prescrie și persoana care a comis-o nu mai poate fi trasă la răspundere. Doar că, pe parcursul anchetei, acest termen era prelungit prin efectuarea unor acte de urmărire penală. Practic, acea perioadă nu era luată în considerare și termenul de prescripție continua să curgă după finalizarea procedurii.”

Mai pe înțelesul tuturor: dacă procurorii nu-și termină ancheta la timp și dacă judecătorii nu dau o decizie definitivă în termenul legal, care diferă de la caz la caz, omul scapă basma curată!

Păi să nu deschidă șampaniile toți bandiții României?ULTIMA ORĂ

 • Acum 1 hour FOTOGRAFILA
  SĂ DĂM CU BANUL DE PĂMÂNT: Cât de frumoase sunt inutilele garnituri de cauciuc de la baza pomilor care au umplut orașul prin contract cu atribuire directă din banul public
 • Acum 2 hours Politica
  Comisia Europeană cere scăderi reale de pensii la magistrați și militari. Între timp, ministrul Apărării, se hărnicea să creeze o nouă categorie de pensionari speciali: civilii care lucrează în armată, poliție și servicii secrete se pot pensiona mult mai repede, la fel ca militarii
 • Acum 13 hours Justitie
  Elena Udrea a fost condamnată definitiv în dosarul Gala Bute
 • Acum 14 hours Politica
  Robert Cazanciuc, PSD: A crescut de 10 ori perioada interdicției de a mai obține permis auto pentru cei care se urcă băuți, drogați sau fără carnet la volan și ucid oameni pe șosele – proiect de lege votat în Senat
 • Acum 17 hours Eveniment
  Bărbat, prins în flagrant de către polițiști în timp ce transporta 16.000 de țigări de contrabandă
 • Acum 20 hours Politica
  Președintele ASF a explicat, în plin protest în Parlament: ”Euroins și City Insurance erau Muma Pădurii!”
 • Acum 20 hours Eveniment
  ANRE a amendat Hidroelectrica cu 400.000 de lei. Sancțiunea a fost aplicată inclusiv pentru neemiterea la timp a facturilor
 • Acum 21 hours Vocea ta
  Dragoş Damian, Terapia Cluj: Traiasca banii negri din economia subterana, sursa inepuizabila de crestere economica! Inflatia se va domoli doar cand banii negri din economie se vor imputina. Adica nu prea curand.
 • Acum 22 hours Din oras
  După ȘAPTE ani de reabilitare a unui turn făcut într-un an undeva prin anii 1500, municipalitatea anunță că deschiderea oficială a Turnului Pompierilor va avea loc luni, de la ora 19.00. S-a trezit Boc de la ghiontul administrat ieri de Ziar de Cluj
 • Acum 23 hours Sport
  BASCHET CU RANGA. La meciul U-BT Cluj-Napoca-CSM Oradea, un jucător a sărit la bătaie cu o rangă. S-a ales cu dosar penal. Acum zice că ”regretă”
 • Acum 23 hours Politica
  Proiect prin care şi bărbaţii pot primi tichete cadou de ziua lor – 19 noiembrie. Gabriela Firea: “Egalitatea de şanse nu este doar despre drepturile femeilor”
 • Acum 23 hours Politica
  AUR, filiala Maghiară din Transilvania şi-a ales un nou preşedinte. Apă la moara extremiștilor români: ”Să reprezinte în continuare aspiraţiile de autonomie teritorială ale maghiarilor din Transilvania”
 • Acum 24 hours Politica
  Sindicaliștii din sport protestează luni împotriva ministrului Eduard Novak
Citește și...
Editorial

TOCĂTOARELE DE BANI

Se toacă la bani publici în țara asta mai ceva decât carnea. Dacă facem puțină […]

Editorial

ZBOARĂ, IOHANNIS, ZBOARĂ!

Ce știm noi despre președintele Iohannis? Că e mare fan al mișcării, practicând niște sporturi […]

Recomandările redacției