Jos palaria

Renovarea a facut din New Croco cea mai buna pizzerie din oras!

Misun peste tot: in restaurante bune si proaste din Cluj, in piete si pe stradute cateodata pe nedrept detestate, vad lucruri frumoase nebagate in seama. Nu am pretentia ca sunt vreun mare expert in gastronomie sau arta, dar am un ochi indeajuns de critic ca sa imi permit sa fac o recomandare. Pot sa vad cu obiectivitate ce e bun intr-un lucru si, chiar si cand e rau ceva, sa apreciez ansamblul.

Vorbeam la finalul lui 2012 cu un prieten despre pizzeriile din Cluj si comentam cu tristete ca segmentul asta a decazut rau in ultimii ani in oraselul nostru cu pretentii.

Pizzeriile clujene au deveni “pcitzerii”, pline de chelneri plictisiti si de preparate facute cu lopata. Alea de cartier, cum sunt cele din Manastur sau Marasti, sunt un fel de bodegute, si-au pierdut din farmec si din standarde (ketchup “pcicant” din galeata de la Metro).

Si atunci am descoperit noul (sic!) New Croco. Mergand intr-o zi spre restaurantul japonez, am observat cu mirare ca e renovata cladirea. Am intrat si mi-am dat seama ca e renovat si interiorul.

De fapt, nu e renovat, e schimbat totul.

E un restaurant super sexy, foarte primitor. Si printre rarele exemple in care proprietarul a ascultat de un designer.

Despre designul de la New Croco am auzit si pareri ciudate. Poate ca cei ce au spus ca e cam fad sunt obisnuiti cu tapete cocalare si lavabila lucioasa, gresie rosie in baie si parchet de bambus.

Nu-s de acord. Designul e superb. Rafinat. Iar cei ce au regandit si reamenajat New Croco au scos maxim din potentialul spatiului.

Dar nu de asta e New Croco cea mai buna pizzerie din oras, cum nu ma sfiesc sa o declar incepand de azi si pana apare ceva mai bun!

Ci pentru pizza. Care este cu adevarat extraordinara. Eu am mancat o Cappriciosa, dar am gustat si de la restul gastii cu care eram. Mi s-a spus de catre cea care ne-a servit ca ingredientele sunt aduse din Italia. Si nu de la Metro Italia.

Cunoscandu-l din vedere si din mediul de afaceri pe proprietar, am convingerea ca standardele vor fi mereu inalte, caci asta se vede de la o posta: New Croco e o investitie de suflet.

Am fost putin dezamagit de cele doar 3 salate din meniu. Protestez! Vreau macar 7, vreau salata de andive, vreau sa fiu surprins!

Mi-a placut liftul mic cu care se aduce mancarea la etaj, mi-au placut toaletele si mi-a placut cum am fost servit.

New Croco este de acum un restaurant trendy, iese din tiparele “pcitzeriilor” si devine un loc perfect pentru luat masa in familie sau cu gasca, chiar si pentru organizat aniversari. O chestie misto este ca fac livrari la domiciliu. Si, dupa ce mi-am luat o mica teapa recent, jur ca numai de la New Croco o sa mai comand.

Preturile sunt peste medie, dar merita sa dati 17 lei pe o pizza mare, facuta cu ingrediente de calitate, pentru un ambient placut si pentru o servire foarte buna.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *