Sanatate

Remedii naturiste in tratarea hemoragiilor

De cate ori un vas de sange, artera sau vena , mare sau mic, este sectionat, taiat sau se rupe din orice alta cauza, imediat se declanseaza o hemoragie (sangerare). Hemoragia poate fi din plamani, stomac, intestine, creier, piele sau orice alta parte a corpului.

Daca se sectioneaza o artera, sangele tasneste, curge repede si are, de obicei, culoarea rosu aprins. Daca se taie o vena, culoarea sangelui este inchisa, curge mai incet si continuu. In cazul in care rana este mica, in general, sangele se coaguleaza rapid si hemoragia se opreste, cu conditia ca sangele sa aiba o compozitie normala, in special sa existe un numar suficient de trombocite.

Hemoragia stomacala

Statul linistit si odihna sunt obligatorii. Pe stomac se aplica gheata pentru scurt timp si pacientului i se da sa inghita bucati mici de gheata. Ceaiul din traista ciobanului este foarte eficient in cazul hemoragiilor. Este cunoscut faptul ca o singura ceasca de ceai opreste hemoragia. Frunzele de hamamelis, radacina de Geranium maculatum, radacina de raculet, zmeurul rosu si sumacul sunt de asemenea, bune. Faceti un ceai din oricare dintre ele, lasand sa infuzeze, timp de 30 de minute, o lingurita la o ceasca de apa clocotita, strecurati si beti. Ulceratiile, tumorile si inflamatiile (gastritele) sunt cauzele cele mai frecvente ale hemoragiilor stomacale.


Hemoragia pulmonara

Se recomanda o baie fierbinte la picioare si ca pacientul sa se abtina, pe cat posibil, sa tuseasca. Este cunoscut faptul ca un ceai din muguri de tuga, la care se adauga putin ardei iute, opreste aproape instantaneu hemoragia. Se folosesc si plantele indicate pentru hemoragiile stomacale. Cancerul la plamani este o cauza frecventa a tusei cu sange.

Hemoragia uterina

Pacienta trebuie sa stea intinsa in pat, cu picioarele un pic mai ridicate. Se recomanda o spalatura fierbinte cu scoarta de Myrica cerifera sau radacina de raculet, sub forma de pudra sau granule. Infuzati o lingura intr-un litru de apa clocotita timp de cateva minute. Daca aveti la dispozitie, folositi un irigator flexibil iar daca nu, se poate folosi unul obisnuit.

Se recomanda si ceaiul preparat din frunze de zmeur rosu, scoarta de stejar alb, scoarta de hamamelis sau radacina de Geranium maculatum. Sub forma granulata, se pun 2 linguri la un litru de apa clocotita; se lasa sa se infuzeze 20 de minute; se asteapta sa se depuna, se strecoara si se bea cat mai fierbinte posibil.

Sangerarile intre perioadele menstruale sau dupa menopauza pot indica probleme grave si, daca persista, trebuie consultat medicul.


Hemoragii intestinale

Pacientul trebuie sa stea intins pe pat. Se recomanda o clisma calda de ceai de Geranium maculatum. Puteti folosi si ceaiul din scoarta de stejar alb sau cel de zmeur rosu. Injectati 60 sau 90 g de ceai prin canula si asigurati-va ca pacientul sa retina lichidul cat mai mult posibil. Repetati. Ceaiul poate fi preparat si din traista viobanului, frunze de zmeur, radacina de raculet, hamamelis sau samac. Folositi, singura, oricare dintre aceste plante sau faceti un amestec din 2-3 plante si administrati sub forma de clisme.


Hemoragii nazale

Faceti un ceai din Hydras canadensis, folosind o lingurita la o jumatate de apa clocotita. Lasati sa se infuzeze, asteptati sa se depuna sedimentul iar, cand se raceste, turnati un pic in palma si trageti pe nari. Uneori, o aplicatie rece sau apasarea pe ceafa impiedica sangele sa ajunga in cantitate mare la cap. Este recomandat sa se bea ceai de Hydratis canadensis de cateva ori pe zi. Daca se respecta aceste indicatii, riscurile de recidiva sunt mici. Ceaiul preparat dintr-un amestec de radacina de Geranium maculatum, frunze de mur, frunze de hamamelis si scoarta de stejar alb este, de asemenea, eficient pentru oprirea hemoragiei nazale deoarece aceste plante au un efect astringent.

Sangerarile din nas obisnuite pot fi oprite presand viguros asupra partilor moi ale nasului, cateva minute, timp in care se respira pe gura.

Precautii

Daca sangerarea din orice parte a corpului, fie si in cantitati mici, poate indica o afectiune grava, cum ar fi de exemplu cancerul, trebuie descoperita cauza cat mai rapid posibil si consultat medicul.


.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *