PubliNews

Relaxarea restricțiilor în materie de distracție de vară face posibile mai multe petreceri și evenimente

După o lungă perioadă în care cele mai multe activități ce presupuneau apropiere fizică socială nu au fost posibile, iată că vara 2021 vine cu o largă înlăturare a restricțiilor cauzate de pandemia de Covid-19. S-au eliminat inclusiv restricțiile de circulație pe timp de noapte, iar evenimentele personale sau cele organizate pentru public pot include un număr mare de persoane. Pentru cei vaccinați, se pare că viitorul va fi și mai permisiv, un permis european pentru liberă circulație și pentru divertisment cât cuprinde – inclusiv acces la concerte și festivaluri de proporții.

Nunți, botezuri, petreceri aniversare – au devenit și acestea posibile într-un mod destul de relaxat. Cu cât trece timpul, cu atât se vor relaxa și mai mult toate măsurile încă rămase, legate de starea de alertă din țara noastră. Cert este că vara 2021 ne permite să ne mișcăm liberi, iar petrecerile de pe litoral vor ține până târziu în noapte în stațiuni precum Vama Veche sau Mamaia.

Unele festivaluri se pare că se vor putea organiza în condiții apropiate de cele din anii anteriori. Spre exemplu, Neversea de la Constanța și Untold de la Cluj-Napoca și-au anunțat deja datele de desfășurare, vând bilete online și chiar au dezvăluit numele unora dintre artiștii de pe scenele de festival.

Petrecerile organizate în plan personal, evenimentele private în locații indoor sau outdoor, păstrează un farmec deosebit, căci totul este personalizat, așa cum se dorește. Organizatorii trebuie să

țină însă cont de normele la zi, locale și centrale, în materie de desfășurare evenimente. Conform celor mai recente date disponibile, Guvernul a decis să permită organizarea nunților, botezurilor și a altor evenimente private din 1 iunie, în condiții destul de lejere. Dacă toți participanții sunt vaccinați, nu există limită în privința numărului de participanți. În caz contrar, momentan se vor accepta maximum 50 de persoane la evenimente din locații de interior și până la 70 de persoane la evenimente din locații exterioare, deschise.

Unele obiceiuri deprinse în pandemie vor continua să existe, atât timp cât populația s-a obișnuit cu avantajele acestora. Este cazul shoppingului online, comod, simplu, avantajos și din punct de vedere financiar. În actualul context, retailerii online așteaptă de exemplu creșterea vânzărilor de băuturi alcoolice din e-commerce.

Cei de la gourmetGIFT.ro, e-shop specializat în cadouri gourmet, ce oferă o gamă variată de băuturi alcoolice de la branduri premium, estimează cerere tot mai mare în lunile următoare pentru kit-urile de party, pachetele de băuturi pentru evenimente. Vinuri, șampanie, whisky, vodcă, gin și alte astfel de băuturi se pot comanda la cele mai mici prețuri din online, cu livrare rapidă oriunde în țară, în orice cantitate – fie că este vorba despre o petrecere restrânsă în familie, fie că este vorba despre un eveniment de anvergură, precum o nuntă sau un botez. Bauturi online – iată noul trend in România.

Conform datelor din piață, românii consumă o cantitate tot mai mare de băuturi alcoolice de calitate superioară, indiferent că este vorba despre vinuri liniștite, vinuri spumante, whisky, vodcă sau alte astfel de băuturi alcoolice puternice. Volumele în creștere și concurența dintre retaileri pun presiune pe prețuri, astfel că băuturile premium devin tot mai convenabile pentru populație. Branduri premium și de lux nu mai sunt astfel atât de exclusiviste, ci sunt alese pe principiul „mai puțin, dar mai bun”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *