Sanatate

Reflexoterapia

Reflexoterapia are radacini orientale, fiind practicata in China, in Egiptul antic dar si de catre triburile de afrcani in urma cu peste 4.000 de ani. In prezent, este folosita cu rezultate foarte bune in toata Europa occidentala si in America de Nord.
Reflexoterapia are rol profilactic, mentinand sanatatea celor care o intrebuinteaza periodic, dar si curativa, ducand la ameliorarea si vindecarea multor afectiuni fara a fi nevoie de medicamente. De asemenea, poate fi folosita si in scop diagnostic.

Astfel, reflexoterapia se poate defini drept tratamentul prin masaj al punctelor reflexe diagnosticate sa fiind sensibile (dureroase). Pentru efecte maxime, reflexoterapia trebuie aplicata intotdeauna la “baza fiintei umane”, adica la picioare.
Este important de retinut faptul ca reflexoterapia trateaza cauza bolilor si nu doar simptomele lor. Scopul unui ciclu de sedinte este imbunatatirea circulatiei sangelui in intreg corpul, de a normaliza activitatea organismului, de a ajuta la eliminarea tensiunilor si de a reduce efectele devastatoare ale stresului.

Sedintele de reflexoterapie urmaresc, in primul rand, imbunatatirea circulatiei in organism si accelerarea eliminarii reziduurilor, astfel incat toxinele sa nu se acumuleze in ficat, rinichi sau intestine. Reluarea normala a circulatiei in zona afectata este un mare castig deoarece o circulatie buna permite regenerarea tesuturilor bolnave; in plus, reflexoterapia duce la scaderea senzatiei de durere prin stimularea eliberarii de endorfine, analgezice naturale produse de corpul nostru pentru a lupta impotriva stresului provocat de durere.

Reflexoterapia este foarte eficienta atunci cand este folosita pentru tratarea intregului organism si nu doar pentru o afectiune particulara. In acest mod, ea imbunatateste toate functiile organismului ceea ce stimuleaza procesul natural de vindecare, facandu-l mai rapid si mai eficient. Masand zonele reflexe situate pe picioare, reflexoterapia faciliteaza distribuirea armonioasa a energiei vitale in toate organele interne si sitemul nervos.

Prin reflexoterapie se poate verifica rapid, in aproximativ 15-30 de minute, starea generala de sanatate a unui individ. Inainte ca o afectiune sa devina evidenta, de exemplu, printr-o durere clara, exista mici modificari la nivelul organului respectiv, o stare de disconfort sau o usoara stare de disconfort, de cele mai multe ori ignorate. Prin masarea punctelor din talpa, corespunzatoare tuturor organelor interne, se poate descoperi si trata o afectiune incipienta.

Reflexoterapia nu necesita administrarea de medicamente; daca medicul insa considera ca este necesar, se poate folosi in paralel, de preferat substante cat mai naturale, lipsite de toxicitate.

Practica a demonstrat de-a lungul timpului ca tulburarile functionale se pot ameliora prin reflexoterapie in proportie de 85-90 %, iar cele organice in peste 60 % din cazuri. Rezultate foarte bune se obtin in afectiuni reumatice, cardio-vasculare, osteo-articulare, endocrine, oftalmologice, ORL, gastro-intestinale, hepato-biliare, renale, deficite imunitare, tulburari de menstruatie sau menopauza, frigiditate, ipotenta etc.


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *