In vizor

Refacerea strazilor asfaltate de firmele de casa ale primariei este amanata pana la iesirea din garantie

Scris de 595

Strada Borhanci a fost asfatata in anul 2013 pe vremea cand destinele municipiului Cluj-Napoca erau conduse de interimarul Radu Moisin. In baza unui contract semnat de catre municipalitate in anul 2010, firmele desemnate pentru executia lucrarii au fost Diferit si Kiat.  Aflata inca in garantie, strada necesita reparatii majore pe care cele doua firme de casa ale primariei le amana de la an la an in speranta ca vor iesi din perioada de garantie, astfel incat costurile pentru refacerea strazii Borhanci sa fie platite din banii municipalitatii. 

Lucrarile firmelor de casa ale primariei se dovedesc a fi de proasta calitate. Un exemplu in acest sens il constituie strada Borhanci, drum asfaltat in urma cu trei ani si care in opinia locuitorilor din zona trebuie refacut. Cetatenii reclama faptul ca au fost indetificate si marcate mai multe suprafete ale strazii Borhanci unde asfaltul turnat in urma cu trei ani a cedat. Cum perioada de garantie se apropie de sfarsit, acestia isi pun semne de intrebare cu privire la modalitatea prin care se va deconta refacerea strazii.

”Din pacate, in Cluj-Napoca devine obisnuinta ca strazile noi reabilitate sa nu reziste nici macar 2-3 ani. Mai mult se pare ca primaria , in cardasie cu firmele de casa, inchide ochi la aceasta situatie si nu obliga firmele sa repare strada in garantie, Anul trecut, pe strada Borhanciului, reabilitata relativ recent, cineva (probabil de la primarie) a marcat cu vopsea verde cel putin 20-30 de locuri care necesita interventie de reparatie (numarul este incredibil de mare pentru o strada noua). Probabil firma Kiat trebuie sa executie reparatia in garantie, dar a trecut un an, marcajele s-au sters si evident ca nimeni nu a intervenit. Revin cu doua intrebari punctuale si as dori tot un raspuns punctual la ambele:  De ce nu se executa reparatiile ?Reparatiile se vor executa in garantie, sau vom plati din bani nostri incompetenta si delasarea cuiva din primarie ?” a sesizat Ionut Trif pe siteul domnuleprimar.ro.

Potrivit informatiilor furnizate de catre reprezentantii primariei lucrarile de reparatie vor fi realizate de catre constructor pe banii acestuia si nu pe banii municipalitatii.

“Strada se afla in garantie. Garantia este de patru ani, deci orice interventie care se face in aceasta perioada se face pe cheltuiala firmelor care au executat lucrarea. Daca vor fi sesizari din partea cetatenilor cu privire la starea degradata a strazii Borhanci si daca va fi cazul se va interveni cu lucrari de intretinere”, au afirmat  reprezentantii primariei. 
    

 

 ULTIMA ORĂ

 • Acum 3 hours PubliNews
  Prima finantare blue IFC sprijina, prin BT, folosirea sustenabila a apei
 • Acum 11 hours Din oras
  Fiindcă de peste un deceniu cablurile din Cluj-Napoca nu au fost integral îngropate, un clujean cere prin bugetarea participativă măcar înălțarea cablurilor care pot fi atinse cu mâna
 • Acum 11 hours Politica
  #ECHIPA_CÂȘTIGĂTOARE a pierdut și președinția Sectorului 3 București. Așteptăm, cu interes, ziua ejectării din fruntea Senatului
 • Acum 12 hours In vizor
  Hop și Boc să se lipească de imaginea celor 8 bacalaureați de nota 10 din acest an! Ar trebui să ne fie rușine, nu să ne felicităm!
 • Acum 12 hours Politica
  Guvernul, măciucă la buzunarele românilor: Crește impozitul pe dividende de la 5% la 8% începând de anul viitor. Cresc accizele la alcool și tutun, cresc impozitele la jocurile de noroc, TVA pentru băuturile cu zahăr crește la 19%
 • Acum 13 hours Sanatate
  În două săptămâni, numărul clujenilor internați cu COVID-19 s-a dublat. N-am scăpat de pandemie
 • Acum 13 hours Politica
  PSD declanșează alegeri în organizațiile care au câștigat alegerile locale din 2020, iar în celelalte organizații începe ”reorganizarea”. Filiala Cluj a ”înfrânt” pe linie
 • Acum 13 hours Din oras
  Încă un ”rând” de amânare de termen pentru licitația de proiectare și execuție a metroului din Cluj
 • Acum 14 hours Din oras
  Accident pe Regele Ferdinand, în față la Central: șoferul a pierdut controlul volanului și a intrat pe trotuar
 • Acum 14 hours Politica
  S-A DAT COMANDA: REPER, Dacian Cioloș, în barca noului partid, ADUNAREA! Încă trei parlamentari au părăsit azi USR
 • Acum 14 hours PubliNews
  Ferestre și uși la preț de producător, exclusiv pentru bistrițeni, de la TeraGlass
 • Acum 15 hours Din oras
  „Modernizarea locurilor de joacă” părăginite din Cluj-Napoca, solicitată prin procesul de bugetare participativă: „Unele locuri de joacă nu au mai fost modernizate de mult timp”
 • Acum 15 hours In vizor
  Sindicaliștii din Penitenciarul Gherla aduc acuze grave actualului șef al Secției Exterioare de femei Cluj-Napoca: ”Probleme cu alcoolul. Înjură subordonații. Nu a fost sancționat”
Citește și...
Recomandările redacției
TOP CITITE