In vizor

Rectorul USAMV Cluj: „Nici măcar nu ne-am gândit să condiționăm participarea la cursuri de vaccinare”

Scris de 210

Rectorul Universității de Științe Agricole și Medicină Veterinară din Cluj-Napoca, Cornel Cătoi, a precizat că nu s-a luat în calcul posibilitatea ca prezența studenților la cursuri sau la examene să fie condiționată de vaccinare. 

„Nici măcar nu ne-am gândit că condiționăm participarea la cursuri de vaccinare. La începutul pandemiei s-au speriat colegii. S-a discutat chiar de închiderea Clinicii și am decis că nu este bine pentru că am fi contribuit și noi la disconfortul populației. Peste 90% dintre profesori și 40-50% dintre studenți s-au vaccinat”, a declarat rectorul Cătoi, pentru Servus Cluj.

De asemenea, Cornel Cătoi exclude posibilitatea ca Ministerul Educației să impună reguli univeristăților în ceea ce privește participarea studenților la cursuri. 

„Nu cred că va fi un astfel de proiect de lege, pentru că spre deosebire de școli, universitățile au autonomie inclusiv în privința revenirii la cursurile fizice. La fel și în ceea ce privește studenții vaccinați sau nevaccinați care pot sau nu să vină la cursuri și examene, nu va fi nici măcar o propunere din partea ministrului. Universitățile pot să adopte acest lucru și cred că este justificat în cazul studenților de la UMF care intră în contact cu pacienții”, a declarat Cătoi.

Exact aceeași poziție a fost luată și de către UBB, rectorul Daniel David anunțând că nu se vor face niciun fel de diferențe între studenții vaccinați și cei nevaccinați. 

În ceea ce privește UMF Cluj, se ia în calcul testarea rapidă a studenților, o măsură care a fost aplicată și anterior. 

 

 ULTIMA ORĂ

 • Acum 7 hours In vizor
  PROTECȚIA POLITICĂ NU ȚINE DE PRICEPERE ÎN AFACERI: Afacerea imobiliară a fostul cameraman al primarului Boc, între insolvență și facturi de milioane de lei neachitate
 • Acum 8 hours FOTOGRAFILA
  Parcat pe trotuar, coborând din mașină de lux, Boc ne anunță că pietonii sunt prioritari
 • Acum 11 hours Politica
  Ajutor în valoare de 2.000 de lei pentru mamele și nou-născuții din familiile vulnerabile
 • Acum 12 hours Vocea ta
  Dragoș Damian, CEO Terapia Cluj: ”Trăiască inflația! Antreprenorul și corporatistul, mult mai bogați în 2022, camuflează bucuria simulând îngrijorare fața de 2023”
 • Acum 1 day General
  ROMÂNIA AFACERILOR DE CUMETRIE: Cele 600 de mașini de poliție reprezintă 25% din suma contractelor din ultimii 7 ani câștigate de Automobile Bavaria cu instituții publice. Record în 2022: contracte în valoare de 223 de milioane de lei
 • Acum 1 day Din oras
  De ce OSĂ devină strada Spiru Haret pietonală de Săptămâna Europeană a Sportului? Ca să vedem cum OSĂ arate după modernizarea pe care OSĂ o facă Nord Conforest S.A. Să n-arate ca ”Pădurea Clujenilor”…..
 • Acum 1 day Din oras
  Cum vă preziceam de dimineaţă: a apărut Emil Boc pe calul alb al împăcării şi toleranţei, să ne zică chestii înţelepte. Emil Boc: “Sunt convins că meciul dintre U și CFR Cluj va fi un MODEL de fair-play”
 • Acum 1 day Rautacisme
  Începe Săptămâna Europeană a Sportului. OSĂ avem parte de multe poze cu polisportivul Emil Boc: la paletă, la 100 metri cartofi în poală, la şut cu mingea, stop pe piept, preluat cu capul şi apărat de Însuşi El în poartă
 • Acum 1 day PubliNews
  Sezonul Movie Nights se încheie cu filmele „Invictus” și „Free Guy”. Luni, bucură-te în premieră de festivalul SoNoRo, în Iulius Parc!
 • Acum 1 day In vizor
  Comunicare de noaptea minţii a conducerii U Cluj: În timp ce afirmă că CFR Cluj nu are ce căuta pe gazonul de la Cluj Arena (pe care nici ei nu au ce căuta când UNTOLD arestează oraşul), afirmă că e nevoie de (probabil) dialog în acest “oraș multicultural care are nevoie, mai mult decât oricând, de toleranță, înțelegere”…
 • Acum 1 day In vizor
  UN MILION DE EURO pentru reabilitarea a 5000 de mp “de parc” în Piaţa 14 iulie. OSĂ avem din nou dală de la Videanu? Că afacerea a fost adjudecată de cumătrocraţia PD-L din PNL Cluj
 • Acum 2 days Eveniment
  LANȚUL CONSECINȚELOR: Un bloc din Turda e tăiat de la apă, un bărbat este găsit spânzurat pe malul Arieșului
 • Acum 2 days Din oras
  Cică Primăria Cluj-Napoca ar vrea să demoleze construcţiile ilegale. Caută o firmă care să execute lucrările cu 6 milioane de lei pentru un contract pe 2 ani. Facem pariu că OSĂ înceapă cu amărăştenii de pe Valea Fânaţelor?
Citește și...
Recomandările redacției
TOP CITITE