Din oras

Record de viteză în Floreşti! Un şofer a reuşit să parcurgă 5 kilometri într-o oră jumătate

Mii de şoferi floreşteni care au pornit în această dimineaţă spre Cluj-Napoca au fost nevoiţi să îşi petrecă mai bine de o oră şi jumătate în trafic. Motivul a fost acela, că pista de biciclete supranumită „Centura de Nord a Floreştiului” a fost închisă în vederea desfăşurării probelor speciale din cadrul ”Transilvania Rally” 2017, eveniment ce are loc în perioada 4-6 mai 2017 la Cluj. Pentru că a fost incapabil să finalizeze centura de sud, primarul Horia Şulea dă vina pe Guvern.

Impotenţa administrativă a comunei Floreşti a fost încă o dată demonstrată în această dimineaţă. Inexistenţa rutelor ocolitoare, corelată cu închiderea variantei de nord, a determinat formarea unei coloane de maşini care s-a întins, începând  de la ora 7.00  dimineaţa, pe zeci de kilometri pe toate străzile din comuna Floreşti iar pe drumul european aceasta a ajuns până în localitatea Gilău. În urmă cu un an, primarul comunei Florești, Horia Şulea, anunţa că au început lucrările la Centura de Sud, însă nici până azi utilajele firmei Diferit, câştigătoarea licitaţiei pentru realizarea drumului, nu au intrat în brazdă.

„Nu am nimic împotriva raliului, RUSINE incompetentilor care nu stiu sa gestioneze astfel de situații!!!!! E nesimțire si bătaie de joc!!!! Unde e poliția???”, a comentat, pe pagina sa de socializare, un şofer surprins în trafic.

Horia Şulea şi-am dat încă o dată arama pe faţă prin răspunsul oferit unui cetăţean care „şi-a permis” să îl ia la întrebări dacă este normal ce se petrece în comuna pe care Şulea o păstoreşte de 5 ani.

                „Nu eu ci Guvernul”, a răspuns Şulea.

„1h 30 min de pe strada  Eroilor până în centrul Clujului!!! Dezastru!!! Multă răbdare” – a postat un alt şofer care a avut neşansa de a fi nevoit să parcurgă ruta Floreşti – Cluj.

Primăria Cluj-Napoca a anunţat printr-un comunicat de presă că vineri şi sâmbătă accesul autoturismelor pe strada Donath va fi restricţionat până la limita teritorială cu comuna Floreşti fapt ce face ca Centura de Nord să fie inutilizabilă.

„Închiderea circulației rutiere vineri, 5 mai 2017, între orele 6.30 – 14.30 și 20.00 – 23.55 şi sâmbătă, 6 mai 2017, între orele 10.30 -18.00 pe următorul traseu: str. Donath, intersecție cu str. Paul Ioan până la limita comunei Florești”, a anunţat pirmăria Cluj-Napoca.

Problema traficului dintre Floreşti şi Cluj-Napoca este una veche de câţiva ani însă nici Emil Boc și nici Horia Şulea nu au fost capabili să rezolve măcar în parte fluidizarea circulaţiei pe cei 5 kilometri dintre cele doua localităţi, ambii politicieni acuzând administraţia centrală pentru că nu alocă bani în vederea realizării unui drum expres de la Gilău la Apahida. 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *