Justitie

Recidiviști prinși pentru o spargere în Cluj-Napoca. Frații Berki și Raul Varga, plasați sub control judiciar

Polițiștii de la Secția 2 au indentificat trei indivizi cu istoric infracțional, care au spart un magazin din Cluj-Napoca și au furat unelte și scule electrice în valoare de aproape 4.000 de euro. Astfel, procurorii de la Parchetul Judecătoriei Cluj-Napoca i-au prezentat în instanță pe inculpații: Varga Raul și frații Berki Alin și Petru cu propunerea de arest preventiv, însă instanța a decis plasarea acestora sub măsura controlului judiciar.

„La data de 15 aprilie a.c., în baza investigațiilor efectuate, polițiștii din cadrul Poliţiei municipiul Cluj-Napoca, Secția 7 Poliție, în colaborare cu polițiștii Secției 2 Poliție, cu sprijinul lucrătorilor Serviciului pentru Acţiuni Speciale au identificat şi reţinut 3 tineri în vârstă de 19, 24, respectiv 27 ani, din municipiul Cluj-Napoca, bănuiţi de comiterea infracţiunii de furt calificat.

În fapt, la data de 12 aprilie a.c., în jurul orei 14.00, cei trei au pătruns în interiorul unei societăți comerciale din municipiul Cluj-Napoca, prin forţarea uşile de acces, de unde ar fi sustras mai multe bunuri, respectiv unelte și scule electrice, cauzând un prejudiciu de circa 11.400 lei. În urma activităților desfășurate, prejudiciul a fost recuperat parțial. Anterior intrării în societate, cei în cauză ar fi scos din funcțiune sistemul de supraveghere video, prin distrugerea acestuia. Faţa de aceştia a fost dispusa măsura reţineri pentru o perioadă de 24 ore. Ulterior, în cazul celor 3, magistraţii au dispus măsura controlului judiciar pentru 60 de zile”, arată cei de la IPJ Cluj. 

Frații Berki sunt cunoscuți pentru mai multe furturi. Alin Eugen Berki a fost condamnat și încarcerat la Penitenciarul Gherla, în 2016. După ce a ieșit, a recidivat. Alin și Petru au fost trimiși în judecată, în octombrie 2019, într-un alt dosar, tot pentru săvârșirea infracțiunii de furt. Dosarul se află pe rolul Judecătoriei Cluj-Napoca.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *