Din oras

Reamenajarea străzii Tipografiei, cu de la sine putere: țiglele au luat-o la vale

Strada Tipografiei a încăput într-un proiect mai amplu al municipalității clujene de reamenajare și transformare a câtorva străzi în zone pietonale. Proiectul de reamenajare are în vedere regândirea funcțională a străzilor pentru a avea prioritate pietonii și bicicliștii. Studiu efectuat în acest sens de Primăria Cluj-Napoca a rămas bătut în cuie. Între timp însă, țiglele de pe clădirile din zona Tipografiei au început să o ia la vale. 

„O altă problemă se referă la legăturile pietonale, în zona străzii Tipografiei toată lumea trece ilegal. Noi urmărim să extindem trotuarele, ni se pare important să existe benzi dedicate pentru biciclete ca să se poată ajunge ușor de la gară în Piața Unirii”, a declarat arhitectul Vlad Rusu, reprezentant al biroului de arhitectură care a realizat studiul referitor la reorganizarea celor patru străzi.

De asemenea, administrația locală a propus reconfigurarea zonei din fața magazinului Central, unde va fi o mică piațetă. Va avea un aliniament de arbori și zone de odihnă.

Până ca aceste „proiecte” să devină realitate, iar zonele de odihnă să le ofere hodină clujenilor, pietonii nu știu pe care parte a străzii să circule, din cauza țiglelor care se scurg de sus.

Desigur, în pericol se află autoturismele parcate. Acestea trebuie „tunate” în prealabil pentru a face față loviturilor și țiglelor aflate în cădere liberă. 

CITEȘTE ȘI: Se reamenajează străzile Ferdinand, Tipografiei, Sextil Pușcariu și Emil Zola. Cum va arăta zona și când vor începe lucrările – FOTO

Atenție, Pietoni: zona a fost împrejmuită de către Poliția Locală și… cam atât. 

Întrucât clădirea cu pricina este proprietate privată, responsabilitatea în ceea ce privește întreținerea acesteia îi revine proprietarului, Inspectoratul pentru Situații de Urgență Cluj fiind solicitat să intervină punctual în cazul în care un trotuar public este pus în pericol, în cazul fluxului mare de persoane care se expun unui pericol iminent. 

În rest, zona Tipografiei se află în plin proces de prefacere. Iar țiglele cad în neștire, în așteptarea marii modernizări.  

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *