Din oras

Realitatea locurilor de parcare din Mănăștur: 12 locuri de parcare la 400 de apartamente

Clujenii care locuiesc pe Aleea Tazlău s-au împărțit în două tabere: cei care vor să fie lăsați să parcheze pe marginea drumului pentru că nu au altă alternativă și cei care se plângă că din cauza mașinilor parcate neregulamentar, strada se blochează.

Unul dintre locuitorii de pe Aleea Tazlău este nemulțumit că a fost avertizat să își mute mașina parcata pe marginea drumului, deși în zonă există doar 12 parcări la 400 de apartamente.

„Ați pus semne cu oprirea interzisă pe toată strada și acum ați pus și în parbrize la mașini foi cu “atenție se ridică” pe aleea Tazlău. Sunt 7 blocuri plus cele de pe Bucegi și 12 locuri de parcare! Unde vreți să parcăm toate mașinile de la 400 de apartamente? În bloc? Este o stradă închisă, doar cei care locuiesc aici parchează/circulă pe stradă, cu ce vă deranjează mașinile parcate?”, își exprimă nemulțumirea un clujean.

Ce nu știe acesta, este că toate aceste somații au fost puse în urmă unor plângeri venite de la alți vecini. Unul dintre aceștia chiar a amenințat că va face atâtea sesizări până ce strada va fi goală.

„Toată strada Tazlău, de la bază pana la grădinița Academia Piticilor, este blocată de mașini parcate neregulamentar. În fiecare dimineață strada se blocheaza din această cauză. Dacă circuli în același interval 7:45-8:00 când vine și mașina de gunoi rămâi blocat acolo. În acest moment sunt mașini parcate pe ambele sensuri deși exista semne care interzic acest lucru. Poate găsiți o soluție pe termen lung de a reconfigura strada, construiți încă un parking pe terenul aflat la capătul blocului de la numarul 9 de pe Tazlău. Mențiune: voi face atâtea sesizări până strada va fi goală”, avertizează un alt cetățean.