Rautacisme

Reactorul arde banii cadou de la Boc pe întâlniri imaginare

Într-o marți pe înserat’, trei ieduți s-au adunat
Sa pună țara la cale…cu multe scaune goale

După ce au primit veștile bune de la Primărie, implicit 50.000 lei nerambursabili, prin proiectul de hotărâre nr. 96 al ședinței de Consiliu Local din 15 aprilie 2019, cei de la Asociația Reactor de creație și experiment s-au pus pe treabă. Și au organizat o întâlnire ipotetică între locuitorii cartierului Mărăști.

„Locuiești sau lucrezi în Mărăști? Hai să ne cunoaștem și să povestim ca între vecini! Te așteptăm în 23 aprilie de la ora 19:00 la o discuție legată de cum mai percepem cartierul, ce s-a schimbat de-a lungul timpului, care sunt problemele actuale și care sunt perspectivele legate de viitorul locuirii și muncii în Mărăști.

Într-un oraș care e în continuă schimbare, care devine tot mai scump și care împinge persoanele cu mai puține posibilități financiare spre margine, este tot mai necesar să restabilim un dialog cu persoanele din jurul nostru, care se confruntă cu aceleași probleme și trec zilnic prin experiențe asemănătoare în cartier. Credem că o comunitate coezivă și solidară reprezintă un aspect necesar pentru viața cartierului”, era mesajul postat pe Facebook, care aparent nu a fost citit de nimeni. Pentru că, exceptând cei trei organizatori, musafirii au greșit, cel mai probabil, adresa.

50.000 lei sunt un mizilic pentru Primăria Cluj, însă, câteodată ne întrebăm dacă acești bani nu ar mai fi de folos în alte părți. Totuși, ca să nu se înțeleagă că nu susținem cultura, le dorim celor de la Reactor la următoarele întâlniri cel puțin de o echipă de fotbal pe „sintetic”.

Pentru cei cu memoria scurtă, vă reamintim că Asociația Reactor de creație și experiment a devenit faimoasă în urmă cu doi ani, după ce fondatoarea și actrița Oana Mardare a fost săltată de jandarmi în momentul în care a considerat oportun să intre între vlăjganii din Noua Dreaptă pentru a-i convinge pe calea dialogului că e ok să fii gay. În urma scandalului iscat, Judecătoria Cluj Napoca decidea la acea vreme că jandarmii au procedat corect, în condițiile în care „este interzis ca persoane sau grupuri de persoane care nu au legătură cu adunările publice organizate să se infiltreze în rândul demonstranților, cu scopul de a tulbura normala desfășurare a acestora” .

„Respinge plângerea contravenţională formulată de petenta MARDARE OANA în contradictoriu cu intimata GRUPAREA DE JANDARMI MOBILĂ CLUJ-NAPOCA. Menține ca legal și temeinic întocmit procesul verbal seria JO nr. 1105528/01.07.2017.Fără cheltuieli de judecată. Cu drept de apel în termen de 30 de zile de la comunicare ce se va depune la Judecătoria Cluj-Napoca, sub sancţiunea nulităţii. Pronunţată în şedinţă publică, azi, 23.11.2018”, comunicau cei de la Judecătoria Cluj-Napoca în vara lui 2017.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *