Politica

REACŢIE A MINORITARILOR DIN COALIŢIE LA INVAZIA RUSĂ DIN UCRAINA. Kelemen: "Forțele armate ruse nu au intrat pe teritoriul Ucrainei pentru menținerea păcii, ci pentru a ocupa agresiv teritorii (…) Susținem ferm poziția UE"

Liderul UDMR, Kelemen Hunor, afirmă că forțele armate ruse nu au intrat pe teritoriul Ucrainei pentru menținerea păcii, ci pentru a ocupa agresiv teritorii. Kelemen Hunor își exprimă susținerea fermă față de poziția UE și precizează că România, în calitate de membră NATO, trebuie să acționeze cu cea mai mare responsabilitate.

„Considerăm iresponsabilă decizia Moscovei de a recunoaște independența celor două regiuni separatiste din estul Ucrainei. Forțele armate ruse nu au intrat pe teritoriul Ucrainei pentru menținerea păcii, ci pentru a ocupa agresiv teritorii din Ucraina. Acest lucru nu este doar o amenințare la adresa păcii din regiune și din Europa, ci Rusia subminează și bazele dreptului internațional”, a scris marți Kelemen Hunor pe pagina sa de Facebook.

„Susținem ferm poziția Uniunii Europene, iar România, în calitate de membră NATO, trebuie să acționeze cu cea mai mare responsabilitate, contribuind la căutarea unei soluții diplomatice pașnice. De asemenea, trebuie să susțină impunerea sancțiunilor internaționale împotriva Rusiei și să sprijine acțiunile de apărare ale NATO”, mai afirmă liderul UDMR.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *