Politica

Reacția USRPlus Cluj, după rezultatele parțiale: Ungureanu: „Le mulțumim clujenilor pentru voturi și muncim mai departe!”/ Cătălin Sălăgean: „Un rezultat mult sub așteptări…”

Scris de 212

După rezultatele parțiale înregistrate de PNL, dar și de primarul Emil Boc, care este îndreptățit acum să le mulțumească tovarășilor pentru ce au demonstrat, Ziar de Cluj a încercat să afle cum apreciază liderii USRPlus Cluj rezultatele pe care le-au obținut la alegerile locale din 27 septembrie 2020, atât la nivel de municipiu, cât și de județ. De asemenea, am fost interesați și de perspectiva politică pe care o are USRPlus pentru Consiliul județean și local ori care sunt așteptările pentru alegerile parlamentare.

„Le mulțumim clujenilor pentru voturi și municm mai departe!”

Deputatul Emanuel Ungureanu, candidat din partea Alianței USRPlus la funcția de primar s-a arătat în continuare optimist, chiar dacă primarul Emil Boc a obținut un scor zdrobitor, aspect preconizat de liderii Uniunii Salvați România Cluj. 

„A fost o muncă complicată, grea, în stradă, o mobilizare pentru a deschide ochii clujenilor la problemele importante care sunt în cartiere. 

Noi am pornit de la zero într-o confruntare cu un primar foarte popular, așa cum am spus și în perioada campaniei. 

Le mulțumim clujenilor pentru voturi și muncim mai departe!”, a declarat Emanuel Ungureanu. 

Care sunt obiectivele pentru Consiliul județean și local?

„Acolo au intrat oameni foarte valoroși, în care avem foarte mare încredere, și suntem convinși că ei ne vor asigura de cheltuirea banilor publici – că se face eficient și proiectele pe care le-a promis în campanie PNL, inclusiv metroul, se vor întâmpla. 

Pentru că asta se așteaptă, cred, clujenii de la cei cărora le-au dat votul de încredere: să se țină de cuvânt.

Așa că, colegii mei vor susține toate proiectele bune ale majorității și vor sancționa orice rămânere în urmă la noianul de promisiuni pe care le-a făcut administrația locală și județeană. 

Este clar că este o diferență foarte mare în ultimele mandate între ce a promis Alin Tișe și Boc că vor face și ce au reușit să facă. 

Repet, colegii mei se duc în Consiliul local și județean pentru a se asigura că actul administrativ este unul curat, făcut în transparență, corect și că promisiunile pe care le-au făcut cei care au câștigat vor deveni realitate pentru clujeni”, a declarat Emanuel Ungureanu.

Care sunt perspectivele pentru alegerile parlamentare și după aceea?

„Cu siguranță, la parlamentare, Alianța USRPlus, care vine și pe valul acesta de simpatie națională, va avea un scor net mai bun, atât pe municipiu, cât și pe județ. 

Dar, pentru asta trebuie muncă, organizare și multă perseverență”, a conchis Emanuel Ungureanu. 

Liderul USR Cluj, Cătălin Sălăgean, a recunoscut că rezultatul înregistrat de Alianța USRPlus la nivelul Clujului este unul dezamăgitor, dar acesta poate fi explicat și prin pârghiile și aparatul de partid de care dispune PNL (PDL) Cluj. Dincolo de acest scor, Sălăgean apreciază că proiectul politic al USRPlus este unul de durată, iar rezultatele înregistrate la alegerile locale nu reprezintă decât o etapă dintr-un proces mai complex: 

„După estimarea noastră a fost un rezultat mult sub așteptări. Dar important este că am creat această breșă în sistemul învechit din administrație. 

Avem consilieri atât în Consiliul județean, cât și în Consiliul local, bineînțeles, și în comune ori în orașele în care am candidat, iar acesta e doar primul pas, pentru că proiectul nostru este pe termen lung. 

Acum suntem destul de dezamăgiți de rezultatul nostru, asta nu are rost să o ascundem și să încercăm să o împachetăm să arate mai frumos…”, a declarat Cătălin Sălăgean. 

Care sunt așteptările pentru parlamentare? 

„Pentru parlamentare eu încă susțin că la un vot cum e cel pentru parlamentare ar trebui să avem între prezidențiale și rezultatele de la europarlamentare, deci încă mergem înspre obiectivul acesta, ceea ce înseamnă peste 20%. 

Eu cred că la o intenție de vot la nivel național, USRPlus în Cluj, cam acolo ar trebui să se situeze între 20% și 30%.

La locale am avut acest scor pentru că nu am avut pârghiile de care au dispus cei care au fost până acum în administrație, știți foarte bine că primarii în funcție sunt întotdeauna favoriți. Tot așa, și consilierii, și echipele din administrație care deja sunt în funcție au alte resurse, au alt impact. 

Noi, venind ca oameni noi în politică, abia acum începem să ne creștem oamenii și candidații la nivel local”, a adăugat Cătălin Sălăgean.

Care sunt așteptările/planurile pentru Consiliul local și județean?

„Pentru Consiliul județean, pentru că eu acolo m-am concentrat, dar cred că și cei de la Consiliul local sunt de acord cu asta, vom face cât de mult putem simțită prezența colegilor care merg acolo, în consiliu. 

Și să-i sprijinim cât de mult putem, și după cum am zis, să deschidem aceste instituții către cetățeni, să le arătăm o altă față a administrației. 

Și, în principiu, să facem ce au făcut și cei 9% parlamentari pe care i-am trimis în Parlament în 2016, adică au arătat o altfel de activitate a Parlamentului”, a conchis președintele USR Cluj, Cătălin Sălăgean.  

După numărarea paralelă a voturilor din 143 de secții de votare din Cluj-Napoca din totalul de 183, Emil Boc a câștigat alegerile pentru funcția de primar în Cluj-Napoca, obținând un scor de 74,72%. El este urmat de Emanuel Ungureanu (USR-PLUS), cu 7,95% și de Csoma Botond (UDMR), cu 7,30%.

 

 

 

 

 

 

 

sursa foto: cătălinsalagean/facebook.com ULTIMA ORĂ

 • Acum 19 hours Rautacisme
  “Părintele” Urbanismului de Cumetrie şi al dezastrului urban din Cluj-Napoca, ales președinte al comisiei pentru politica de coeziune teritorială și bugetul UE din cadrul Comitetului European al Regiunilor
 • Acum 20 hours Justitie
  JUSTIŢIE CU DEDICAŢIE. Blocaj total în dosarul ritualurilor cu Ayahuasca în care sunt judecați Gelu Oltean și Vanessa Youness: De aproape nouă luni instanța nu motivează decizia de CP
 • Acum 22 hours Politica
  George Simion s-a crezut pe stadion. Aceeaşi concepţie de #misecuvine şi la parvenitul acesta căţărat pe Tricolor
 • Acum 23 hours PubliNews
  Boa constrictor, pitoni regali şi cameleoni cu un colorit de excepție, într-o expoziţie exotică de reptile, la Iulius Mall Cluj
 • Acum 23 hours Din oras
  Căldura “prosteşte” Natura: Au înflorit din nou castanii
 • Acum 1 day Eveniment
  Un pui de vulpe a fost filmat în Baza sportivă Gheorgheni
 • Acum 1 day Politica
  Sebastian Burduja, fiul unui devalizator al Bancorex, este noul interimar la Ministerul Educaţiei, după demisia lui Cîmpeanu
 • Acum 1 day Politica
  Sorin Cîmpeanu anunță că a demisionat din funcția de ministru al Educației
 • Acum 2 days Politica
  Marcel Ciolacu: ”Eu nu susțin amendamentul ca judecătorii să poată fi numiți în funcții de procuror-șef”
 • Acum 2 days In vizor
  Alo, domni, domnițe, domnișoare, ”comunicatorii” din CJ Cluj, Aline, ”întreținere” nu înseamnă ”investiție”. Maxim alocarea de fonduri de azi înseamnă ”investim în întreținere” (sperăm că nu a unor firme de casă)
 • Acum 2 days Rautacisme
  L-AU SCOS DE LA NAFTALINĂ PE ŞURUBARU, să-şi justifice salariul: După trei ani de “colectare selectivă” a deşeurilor, aceasta “Se face în proporție de 2% la blocuri”
 • Acum 2 days In vizor
  Primăria s-a asociat, firma faliment a dat, fie numele banilor risipiţi lăudat! SC ANSA SMART ENERGY SRL a dat faliment, dar asociatul Pantelică de la “readepică” şi municipalitatea nu s-au înscris la masa credală să recupereze aproape 11 milioane de lei
 • Acum 2 days PubliNews
  Festivalul SoNoRo aduce muzica clasică în Iulius Mall Cluj! Pe scenă vor urca muzicieni renumiți la nivel internațional
Citește și...
Recomandările redacției
TOP CITITE