Eveniment

Reacția Sindicatului Europol la episodul cu transgenderul care ar fi fost umilit în Aeroportul din Cluj-Napoca: „Nimic din ce a scris ONG-ul nu este real, acuzațiile nu există”. Totul este înregistrat pe camerele de supraveghere

La câteva zile de la mediatizarea cazului femeii transgender care ar fi fost umilită la un control pe Aeroportul Internațional Avram Iancu Cluj-Napoca, Sindicatul Europol prezintă un punct de vedere cu privire la această situație. Cazul a fost transmis publicității de un ONG al comunității LGBTQIA+ și nu de persoana în cauză.

Reprezentanții Sindicatului Europol explică faptul că întâmplarea prezentantă de ONG nici nu ar fi existat. Situația a fost analizată pe baza înregistrărilor de pe camerele de supraveghere. Deși, ONG-ul vorbește despre un control de 2 ore, în realitate controlul ar fi durat 2 minute și 40 de secunde. Mai mult, nu a existat nicio plângere din partea femeii transgender. De asemenea, persoana respectivă ieșea din țară și nu intra, așa cum au afirmat reprezentanții ONG-ului. Femeia transgender nu a fost reținută pe aeroport, afirmă reprezentanții sindicatului. 

Redăm integral punctul de vedere al Sindicatului Europol:

“Transgender abuzat și jignit de polițiștii de frontieră pe aeroport” – Acesta a fost titlul tabloidelor și televiziunilor în aceste zile ca urmare a unui comunicat al unui ONG care apără drepturile persoanelor LGBT, postat la trei săptămâni de la presupusul eveniment sfidător.

Ce este interesant este că nu persoanele implicate fac aceste acuzații, ci ONG-ul pe baza unor detalii care nu corespund realității. Polițiștii de frontieră din cadrul Aeroportului „Avram Iancu” Cluj-Napoca sunt acuzați că ar fi umilit în public o femeie transgender, pe care ar fi și privat-o de libertate, în data de 15 iunie 2021, în timp ce încerca să intre în România. Potrivit ONG-ului, două colege de-ale noastre ar fi supus-o unor ”umilințe violente”, ridicându-se de pe scaunele din ghișeu și țipând la aceasta „Bărbat! Bărbat!”, după care au încuiat-o într-o cameră, fără a-i oferi vreo explicație.

Mama persoanei ”abuzate” vine și completează seria acuzațiilor: „O doamnă a întrebat-o în limba română dacă este ea de pe pașaport și fata i-a zis „da” și zice: de ce aveți numele de bărbat și vă îmbrăcați femeie? Au ținut-o acolo cam o oră și ceva. Zice că s-a simțit foarte umilită pentru că lumea trecea pe lângă ea, se uita la ea. Ea încerca să vorbească, nu o lăsau”.

Acum ar veni întrebarea firească: „De ce ar face așa ceva polițiștii de frontieră?”. Iar răspunsul este foarte simplu: nimic din ce a scris ONG-ul nu este real, acuzațiile nu există iar întreaga stare de fapt a fost documentată prin intermediul înregistrărilor audio-video din aeroport.

Persoana transgender s-a prezentat la controlul de frontieră în data de 15 iunie pentru a ieși din țară, nu pentru a intra în România.

Controlul de frontieră a durat 2 minute și 40 de secunde, nicidecum 2 ore așa cum susține în mod fals familia și reprezentanții ONG-ului.

După efectuarea controlului de frontieră, aceasta a plecat imediat spre porțile de îmbarcare, nicidecum nu a fost „reținută”, „încuiată” și „umilită” în vreo încăpere a Poliției de Frontieră.

Colegii noștri s-au adresat persoanei în cauză cu ocazia efectuării controlului de frontieră cu pronumele personal de politețe ”dumneavoastră”, și nu s-au adresat cu ”Bărbat! Bărbat!” așa cum au fost acuzați.

Înțelegem efervescența acestui subiect al orientării sexuale, însă de aici și până la a minți și a prezenta date false, care nu au nicio legătură cu realitatea, demonstrează că singurul scop al ONG-ului este de a juca cartea „victimizării” persoanelor din această comunitate, doar pentru a atrage atenția.

Mai mult, dacă un control care a durat 2 min și 40 de secunde a fost perceput de transgender că a durat 2 ore, înseamnă că ceea ce a fumat, este ceva de calitate. Lamentabil și penibilă o asemenea abordare.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *