Din oras

Reabilitarea cinematografului Dacia, de sase ori mai scumpa fata de suma anuntata initial

Municipalitatea a lansat licitatia pentru modernizarea cinematografului Dacia din Manastur. Suma estimata pentru proiectare si executie depaseste 3 milioane de lei. Asta in ciuda faptului ca primarul Emil Boc a declarat in primavara anului trecut ca investitia pe care o va face municipalitatea se ridica la 500.000 de lei.

“Vom investi peste 500.000 de lei pentru a reda acest spatiu clujenilor. Am inceput lucrarile de igienizare, urmand sa demaram toate procedurile necesare pentru a renova cladirea, pentru a crea un spatiu comunitar cu o sala de cinema, sala de conferinte, un loc unde sa se poata organiza intalniri intre cetateni si orice alte evenimente si actiuni pentru comunitate”, a declarat primarul Emil Boc anul trecut cu ocazia unei vizite la fata locului.

Acum, insa, suma estimata pentru “Modernizare cinematograf ”Dacia” cartier Manastur, str. Bucegi, Cluj-Napoca – proiectare si executie” a crescut vertiginos si este de 3,1 milioane, din care valoarea pentru proiectare este de 82.000 de lei.
Costurile vor fi suportate din fonduri bugetare, iar termenul de finalizare este un an de la inceperea lucrarilor.

“O sa fie exact cum era acum 30 de ani, in 1981, cand s-a deschis”, a spus primarul la vizita de lucru de anul trecut.    

Purtatorul de cuvant al Primariei, Oana Buzatu, a explicat ca suma de 500.000 de lei din declaratia primarului vine din estimarea din planul anual de investitii, inainte sa stie care sunt costurile reale.

“Pentru a putea face o investitie este important sa fie prinsa in planul anual de investitii cu o suma. Primarul stia ca o sa prindem suma asta in planul de investitii, dar la momentul respectiv nu aveam de unde sa stim suma reala. Abia dupa un studiu de prefezabilitate ne-am dat seama de anvergura investitiei. Sumele relevante, care au la baza un studiu sunt cele din Hotararea de Consiliu Local din ianuarie, prin care se aproba indicatorii tehnico-economici pentru proiect. Abia in ianuarie am avut o idee clara a ceea ce este nevoie sa se faca acolo. In ceea ce priveste licitatia, valoarea de 3,1 milioane este estimare, ofertele vor fi mai mici de regula”, a explicat Oana Buzatu.

In HCL 64/2014 valoarea totala a investitiei este de aproape 4 milioane de lei pentru suprafata utila de 1.311 de metri patrati. In Sala Mare va fi cinematograf, spatiu multifunctional – teatru, conferinte, iar in Sala Mica se va amenaja “Centrul Inteligentei” – un centru dedicat copiilor si tinerilor, unde se vor desfasura cursuri gratuite de sah, bridge sau scrabble, precum si concursuri. Tot in Sala Mica se va amenaja si o cinemateca pentru productie locala de filme, montaj, colectie de filme si cursuri pe tema cinematografiei.  Cinema Dacia va avea si un spatiu pentru receptii si expozitii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *