In vizor

Răzvan Cherecheș: „În toamnă intrăm în valul patru. Suntem într-o altă lume, în altă stare de normalitate”

Scris de 538

Răzvan Cherecheș, profesor de sănătate publică la UBB, susține că e aberant să credem că ne vom mai întoarce la realitatea de dinainte de pandemie. Noua realitate implică teste, carantină și vaccinare dacă vrem să călătorim sau să participăm la evenimente.

„Politica europeană se referă la certificatele verzi de vaccinare care să le ofere persoanelor vaccinate un acces mai facil și dintr-o țară în alta, dar și la evenimente la locații care implică mulți oameni pe suprafață mică. Protestele celor cu discriminarea nu sunt valide pentru că se referă la o stare de normalitate din 2018. Acum normalitatea e dacă vrei să mergi în altă țară sau la un concert, faci test, stai în carantină, iar faci test. Vaccinarea oferă un acces mai facil. Este aberant să ne referim la ceea ce era în 2018, suntem într-o altă lume, într-o altă stare de normalitate”, a declarat Răzvan Cherecheș la Radio Renașterea. 

Cherecheș a explicat că în vară vor scădea din nou cazurile, lumea va merge în concedii pentru ca în toamnă să apară valul patru. Însă atunci vor fi mai multe persoane vaccinate iar valul patru va putea fi gestionat mai bine.

„Așteptăm să se încălzească vremea pentru că atunci vom ieși mai mult din casă, vom sta mai mult cu geamurile deschise. Din luna mai va începe să scadă rata de transmitere, dar se va vedea cel mai probabil în luna iunie. Peste vară vom avea relaxare și în toamnă vom intra în valul patru. Vaccinarea pregătește pentru valul patru. Abia în toamnă vom avea suficient de multe persoane vaccinate ca să facă diferența pentru creșterea care o vom avea din toamnă odată cu vremea rece”; a explicat Cherecheș.  

 ULTIMA ORĂ

 • Acum 4 hours PubliNews
  Mai multe branduri s-au alăturat campaniei Winter Sale din Iulius Mall Cluj, iar reducerile ajung până la 70%!
 • Acum 5 hours Politica
  Marcel Ciolacu după reținerea lui Pițurcă: ”Cred că nu va fi singurul caz!”
 • Acum 8 hours General
  L-A PUS LA LOC, PROBABIL CA SĂ-L POATĂ DA ÎNAPOI JOS, DAR DE DATA ACEASTA, “CU RESPECT”. Iuliu Maniu a revenit pe soclu
 • Acum 8 hours Politica
  “DOTTORE” LA “DOTTORE”, NU CRITICĂ “DOTTORATUL”. Ciucă despre acuzațiile de plagiat la adresa lui și a lui Lucian Bode: “Lăsăm să se desfășoare procesele din justiție”
 • Acum 8 hours Politica
  MINCIUNA, BOALĂ PROFESIONALĂ ÎN FAMILIA LIBERALĂ: Ligia Deca le-a spus liderilor PNL că Legile educației ar fi stat deja în consultare și că trebuie aprobate până în luna iunie pentru a nu pierde bani din PNRR. În realitate, proiectele nici acuma nu sunt publice!
 • Acum 9 hours In vizor
  În 2020, lui Piţurcă Jr. i se fluidizau în conturi 11 milioane de lei din conturile Ministerului Apărării. Luni, măştile neconforme din acel contract, l-au verticalizat pe Piţurcă Sr. direct în poartă la DNA
 • Acum 9 hours Din oras
  AICI SUNT VOTURILE DUMNEAVOASTRĂ: Primăria plătește 14 milioane de lei compensaţie pentru căldură clujenilor
 • Acum 9 hours Politica
  PSD își face planurile pentru preluarea conducerii Guvernului: puncte “fierbinți” în relația cu PNL
 • Acum 10 hours Jos palaria
  JOS PĂLĂRIA! Campanie pe #Clujul_Civic: “Haideți să îi încălțăm pe micuții de la Pata Rât. Eu pot trăi fără 100 de lei în portofel, dar ei cum pot trăi fără încălțăminte?!”
 • Acum 11 hours In vizor
  Din 2014 suntem anunţaţi că se va putea ateriza şi “cu ceraceaful pus pe geam” pe Aeroportul Internaţional Cluj-Napoca. Banii ăia s-au topit ca şi o ceaţă. Acum suntem “ameninţaţi” cu un nou sistem ultra-modern. BONUS: care este diferenţa dintre cei 150 de metri din 2014 şi cei 150 de metri din 2023? S-a devalorizat şi metrul de atunci?
 • Acum 11 hours In vizor
  Cum arată un proiect european la Dej. Apa din rigole refulează prin canalizare în casele oamenilor
 • Acum 12 hours In vizor
  VAL DE REVOLTĂ LA CLUJ DUPĂ CE STATUIA LUI IULIU MANIU A FOST TRATATĂ CA UN DEŞEU: “Spargerile de asfalt, rebordurările continuă în Cluj fără ruşine”. Constatăm că Boc nu ştie ce să mai mintă
 • Acum 13 hours Din oras
  DE CE NU NE MIRĂ? După ce a pus monopol pe Cluj, Supercom își dă arama pe față: tarifele aproape s-au dublat, dar gunoiul nu e ridicat
Citește și...
Recomandările redacției
TOP CITITE