Din oras

Razboiul dintre taximetristii din Cluj si Floresti ar putea majora tarifele

Pornind de la premisa ca foamea-i mare intre taximetristi, iar soferii din Cluj-Napoca si Floresti isi fura unii altora clientii, sindicatul taximetristilor cere majorarea tarifelor.

Presedintele Sindicatului Liber Napoca al Taximetristilor din Cluj, Viorel Tatar este de parere ca tarifele prea mici au dus la aceasta lupta teritoriala dintre Cluj si Floresti.

Mai exact, politistii au dat amenzi taximetristilor din Cluj-Napoca pentru ca au stationat in standurile de la Polus Center, care se afla in comuna Floresti.

Pe de alta parte, si taximetristii din Floresti au fost sanctionati cand au fost depistati in Cluj-Napoca. Din acest razboi al taximetristilor, singurii care pierd sunt clientii. Asta, deoarece cei 72 de soferi care detin autorizatii de taxi in Floresti nu fac fata numarului mare de clienti care circula din Polus spre Cluj-Napoca. Comparativ cu Clujul, unde sunt eliberate 2.560 de autorizatii de taximetrie.

“Legea taximetriei interzice stationarea intr-un stand dintr-o alta localitate. In schimb, daca primesc comanda, pot sa ma duc sa iau clientul chiar daca e in Floresti sau in Frankfurt”, spune Viorel Tatar, presedintele Sindicatului Napoca al Taximetristilor din Cluj.

Acesta este de parere ca tarifele sunt prea mici si cere administratiei locale ca preturile sa fie in concordanta cu rata inflatiei.

Concret, in Cluj-Napoca tarifele ar trebui sa creasca de la 1,79 la 2,24 de lei peste zi, respectiv de la 1,99 la 2,30 de lei tariful de noapte.

Pretul maximal practicat de taximetristi este votat in sedinta de Consiliu Local.

Foto: ziuadecj.realitatea.net

 

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *