In vizor

Război de la distanță între Cluj și București. Emil Boc, replică pentru Gabriela Firea: „La Cluj nu se pune problema falimentului!”

Gabriela Firea s-a plâns, zilele trecute, de situația dezastruoasă din contabilitatea Primăriei Capitalei. Edilul Bucureștiului a lăsat să se înțeleagă că falimentul bate la ușă pentru administrația bucureșteană, și a trimis, totodată, săgeți către edilul clujean Emil Boc, punând la îndoială calitățile de manager ale acestuia.

„Nu pot să fiu făcută responsabilă pentru faptul că anul trecut Ministerul de Finanțe ne-a tăiat 500 de milioane de lei. Eu am fost la toate ședințele Asociației Muncipiilor în care domnul Boc a vorbit despre faptul că și municipul Cluj-Napoca a pierdut bani. Toate primăriile au avut de suferit. Toate primăriile o duc prost. Cine a dat acest mesaj (n.r. că Primăria Cluj-Napoca are mai mulți bani decât poate cheltui), îi face un deserviciu domnului Boc. Un primar care stă cu banii în cont și nu-i folosește la investiții nu înseamnă că poate fi declarat un bun manager”, a declarat Firea. 

În replică, Emil Boc, a dat asigurări că în Cluj-Napoca nu se va pune niciodată problema falimentului, într-o intervenție la Digi FM.

„Să spunem lucrurilor pe nume. Câți bani ai, atâția cheltui. Nu se pune problema falimentului unei primării de talia Clujului, dar se pune problema diminuării drastice a cheltuielilor de investiții și a lucrurilor de făcut pentru a crește calitate vieții. Suntem afectați prin reducerea fondurilor de către Guvern cu sume care ni se cuveneau. Nu putem finaliza parking-urile, nu putem finaliza parcurile, nu putem realiza exproprieri, nu putem finaliza grădinițe, creșe, la nivelul și ritmul în care ne-am fi dorit. Problemele sunt la noi, banii sunt la ei (n.r. la Guvern). Nu intrăm în faliment, doar se încetinește ritmul de dezvoltare”, a punctat Boc.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *