Eveniment

Râurile sunt tomberoanele nesimțiților: gunoaie scoase din Someșul Mic în zona Podului Porțelanului! Zona Nadășului de 5 stele mai așteaptă

Scris de 325

Angajații Administrației Bazinale de Apă Someș-Tisa au efectuat lucrări de întreținere timp de o săptămână pe Someșul Mic și în aval de Podul Porțelanului. Rezultatul: o grămadă de gunoaie scoase din albia râului.

Doar din acea zonă, Apele Române a îndepărtat 40 de metri cubi de lemne și deșeuri menajere, iar acum acțiunile de culegere a gunoaielor și întreținere continuă pe Canalul Morii:

”Așa arată astăzi Someșul Mic, în aval de Podul Porțelanului din municipiul Cluj-Napoca. După o săptămână de intervenții, angajații Sistemului de Gospodărire a Apelor Cluj au finalizat lucrările de întreținere a râului. Aceștia au îndepărtat 40 de metri cubi de masă lemnoasă și deșeuri menajere. În această perioadă, colegii noştri continuă operațiunile similare pe Canalul Morii, în zona limitrofă Parcului Sportiv «Iuliu Hațieganu» și pe malul stâng al Someșului Mic, în amonte de Podul Horea”, a transmis instituția Apele Române Someș-Tisa pe pagina de Facebook.

”Prin execuția acestor lucrări, retragem vegetația, dezvoltată abundent și inadecvat în albie, pentru asigurarea secțiunii de scurgere a apei. Nu în ultimul rând, ne dorim să oferim comunității râuri îngrijite, pentru a ne bucura cu toții de această oportunitate, a unui curs de apă în proximitate.

Reamintim riveranilor că locul deșeurilor e în spațiile special amenajate. Râurile nu sunt tomberoane! Pe 22 martie sărbătorim Ziua Mondială a Apei. Fii schimbarea pe care dorești să o vezi în lume! Fiecare gest, fiecare picătură contează!”

Între timp civilizația de 5 stele își etalează mizeria și în nepăsarea administrației clujene față de curățenia orașului. Poate aflăm cu ce se ocupă poliția locală de exemplu de le scapă asemenea imagini. Poate aflăm câți nesimțiți au fost prinși aruncându-și gunoaiele în râu, câți proprietari au fost somați, măcar, pentru a nu mai depozita gunoaie în propriile curți.

Este vorba de valea Nadășului și picioarele podului peste calea ferată. La doar 2 km de centrul orașului frumos dichisit cu benzi de circulație în toate culorile, dăm peste aceste locuri sordide care nu prezintă interes pentru administrația locală dornică doar de publicitate. Locuitorii din zonă îl așteaptă în vizită pe primarul Emil Boc, în aceste locuri insalubre, niciodată curățate, adevărate focare de infecție și generatoare de mirosuri greu de suportat, mai ales vara când scade nivelul apei.

Cu această ocazie poate constată și si poluarea fonicaă, praful de care au parte cei care locuiesc în zonă, inconveniente apărute de când a fost dirijat traficul dinspre Baciu pe str Mecanicilor. Locuitorii așteaptă fapte, nu vorbe!

Foto: Victoria Hebean/Clujul CivicULTIMA ORĂ

 • Acum 1 hour Sport
  Dan Petrescu a sărit la bătaie cu propriul jucător și i-a bătut obrazul lui Hagi
 • Acum 1 hour Eveniment
  Greva din învăţământ continuă: ”Guvernul trebuie să înțeleagă, măcar acum, în al doisprezecelea ceas”
 • Acum 2 hours Politica
  OPTIMISM: Vasile Dîncu susține că ”rotativa” OSĂ se facă
 • Acum 3 hours Politica
  ROTATIVA S-A ÎNȚEPENIT ÎN SARABANDA GREVELOR: Angajaţii CFR protestează luni în faţa Ministerului Transporturilor
 • Acum 13 hours Straineze
  După numărarea a 98% dintre voturi, Erdogan a câștigat alegerile prezidențiale inclusiv în numărătoarea opoziției
 • Acum 15 hours Politica
  STRÂNȘI DE ”OUȚE”, GUVERNANȚII SE MIȘCĂ: Premierul Ciucă i-a cerut ministrului Muncii să se întâlnească luni cu sindicaliștii pentru ca legea salarizării să fie finalizată mai repede iar profesorii să primească salarii mărite înainte de 15 iulie
 • Acum 21 hours In vizor
  Profesorii resping propunerile Guvernului și prevederile OUG anunțată duminică și transmit că vor continua greva: ”Un pic de bani și au redenumit primele, nu asta așteaptă colegii noștri”
 • Acum 21 hours Politica
  Cum vrea Guvernul să oprească greva profesorilor de marți
 • Acum 24 hours Din oras
  Greva generală din învățământ continuă. Profesorii din Cluj pregătesc noi proteste în fața Prefecturii
 • Acum 1 day In vizor
  JOCURILE DE CABANĂ ALE SECURITĂȚII ÎN IMAGINI EXCLUSIVE: Coldea, Dîncu & finuțul Popică au prânzit cu doamnele la libanez! Claudiu Târziu a ”băgat” și el capul în tabloul aproape familial
 • Acum 2 days Politica
  FIE GREVA CÂT DE GREA, GUVERNUL UN BAN N-AR DA: Ministrul Muncii zice că ar vrea, dar nu poate că scârți-scarți rezolvă cu angajamentul din PNRR până marți
 • Acum 2 days Eveniment
  Roger Federer, în vizită în România
 • Acum 2 days In vizor
  OPTIMISM: În plină grevă a profesorilor, Ministerul Educației a anunțat datele pentru înscrierea la bacalaureat
Citește și...
Recomandările redacției
TOP CITITE