In vizor

Rata de infectare cu noul coronavirus s-a DUBLAT în mai multe state din Europa. UNTOLD, festivalul de muzică pe stick, anunţă şi câte 95.000 – 100.000 de participanţi pe zi!

Scris de 85

Incidența cazurilor de COVID s-a dublat, în ultima lună, în mai multe state europene, potrivit CNCAV.

Cu o lună în urmă, în majoritatea Europei incidența cazurilor era fie în stagnare, fie în scădere, câteva excepții fiind în Rusia, Portugalia și UK.
Conform CNCAV, în momentul actual, Europa este în creștere a incidenței, majoritatea țărilor fiind în creștere cu până la 200%.

În ultima săptămână, cea mai mare creștere a numărului de infectări s-a înregistrat în Cipru, UK și Olanda. Statisticile arată că, în ultima lună, în Europa, incidența cazurilor a crescut de aproximativ 3,4 ori (foto).

Numărul cazurilor a crescut și în România, în ultima săptămână

“Datele ne arată că avem o creștere a 38,9% a numărului de cazuri. Există o ușoară tendință de a înregistra în perioada următoare o creștere a numărului de cazuri”, a declarat, marți, coordonatorul CNCAV Valeriu Gheorghiță.

Creşterea infectărilor cu SARS-COV-19 prezintă o uşoară tendinţă de creştere, spune coordonatorul Campaniei Naţionale de Vaccinare, Valeriu Gheorghiţă, “cu aproape 40% mai multe infectări săptămâna trecută, decât în săptămâna precedentă.”

Numai “uşoară” nu este această creştere.

Cu toate acestea, cu tupeu inconştient, Eduard Chereji, directorul de comunicare Untold, anunţă că la festivalul Untold vor putea participa 95.000 – 100.000 de persoane pe zi şi că “acest lucru semnifică reîntoarcerea la normalitate”.

„Ediţia din acest an va avea o semnificaţie aparte – reîntoarcerea la normalitate. Anul acesta, pe lângă festivalul Untold de la Cluj-Napoca, se vor ţine şi festivalurile Summer Well (Bucureşti) şi Electric Castle (Cluj-Napoca)”, a spus Eduard Chereji, organizatorul Untold, potrivit zf.ro.

Sincer, noi am crezut că doar se blufează cu acest festival de muzică pe stick în plină ascensiune a infectărilor cu varianta Delta a COVID-19 a noului val patru, că o să fie un şmen gen: băeți își deschid o portiță ca să oprească festivalu în ultimul moment pe forță majoră și să rămână și cu festivalu nefăcut și cu capitalul politic nejulit și cu banii luați de la proști. Dar, cel puţin din declaraţiile stupid-triumfaliste ale directorului de comunicare, se pare că băeți nu caută să aibă şi o strategie de exit. Îi dau înainte cu tupeu. Vedem că sunt chitiţi să pună în cap economia şi economiile clujenilor.

Chiar suntem curioşi dacă nu vor da vina pe copiii întorşi din vacanţă la şcoală pentru noul val de infectări şi pentru punerea într-un nou lock down a municipiului.

Cine va răspunde?ULTIMA ORĂ

 • Acum 7 hours Analiza
  Marțafoii Clujului, Alin Tișe și Emil Boc, au trimis la STS o adresă smiorcăită, de ciudă că Clujul a pierdut Cloud-ul Regional. Sunt Tișe și Boc izolați de PNL?
 • Acum 11 hours FOTOGRAFILA
  VIDEO/FOTO: Cluj-Napoca, ca un patinoar. N-a făcut ”OSĂ” Boc patinoar pe lacul din Parcul Central, a făcut iarna în tot orașul
 • Acum 19 hours Politica
  De la semnarea Proiectului în valoare de 60 de milioane de euro pentru digitalizare în regiunea de Nord-Vest a României a lipsit președintele CJ Cluj
 • Acum 20 hours Politica
  Rafila, reacție la dosarele de șpagă din sistemul medical: ”E inacceptabil ca personalul să primească bunuri materiale în schimbul serviciilor pe care le oferă. Recunoştinţa poate fi exprimată prin flori sau bomboane”
 • Acum 22 hours Din oras
  MAI UȘOR CU ANUNȚUL DE ANGAJARE PE SCĂRI! LEGAL, discriminarea în cuprinsul unui anunţ de angajare, pe criteriul genului şi al aspectului fizic ESTE INTERZISĂ
 • Acum 1 day Sport
  BUN SABĂU, BUNI JUCĂTORII U CLUJ! FC U Craiova – U Cluj 5-0, în etapa a 24-a din Superliga. Mai bine antrena Șurubaru, și așa ia bani degeaba
 • Acum 2 days In vizor
  FELICITĂRI, FAINE LUCRĂRI! ”Dottore” Bode a fost bun și ca ministru al Transporturilor
 • Acum 2 days PubliNews
  TeraPlast, cel mai mare producător român de materiale de construcții, a încheiat 2022 cu afaceri de 711 milioane lei, dar profitul a scăzut cu 64%
 • Acum 2 days Justitie
  CUM SĂ-ȚI PASEZI RESPONSABILITATEA, ROMÂNEȘTE: CA Cluj dă vina pe parchet pentru că violatorul din Cășeiu a fost eliberat: ”Judecătorul, sesizat cu 54 de minute înainte să expire reținerea”
 • Acum 2 days General
  Bărbatul care a violat o minoră în Cășeiu și nu a mai fost arestat că judecătorul a întârziat la serviciu, a fost prins de polițiști
 • Acum 2 days Din oras
  Până să se unească Cluj-Napoca cu Floreștiul, grație Supercom, s-a unit cu Pata Rât
 • Acum 2 days Politica
  Petre Daea: “Vaca trece prin mari greutăți. A devenit dușmanul planetei, e responsabilă că avem atâta poluare. România are 2 milioane de vaci și 9 milioane de mașini, și unele au două țevi”
 • Acum 2 days In vizor
  Începând de anul acesta, Educaţia din România va fi analizată în raportările pe baze de date ale OCDE “Education at a Glance”
Citește și...
Recomandările redacției
TOP CITITE