Politica

Rareş Rusu, preşeditele interimar al PMP Cluj: "Modul lui Adrian Gurzău de a face politică nu reprezintă PMP"

Preşedintele interimar al organiţatiei Cluj şi candidat la Camera Deputaţilor pe listele PMP, Rareş Rusu, a comentat, pentru Ziar de Cluj, înțelegerea dintre procurori și fostul președinte al PMP Cluj, Adrian Gurzău, care și-a recunoscut faptele, beneficiind astfel de clemență. Nota bene: până la această recunoaștere publică a vinovăției și cererea de clemență în fața justiției, Adrian Gurzău a afirmat, răspicat, că este nevinovat și că va demonta acuzațiile procurorilor în instanță. În opinia lui Rareș Rusu, modul de a face politcă a deputatului Adrian Gurzău nu este unul reprezentativ pentru PMP, iar, potrivit statutului, lui Adrian Gurzău îi va fi retrasă calitatea de membru a partidului. 

Fostul consilier judeţean Rareş Rusu a fost numit preşedinte interimar al organizaţiei judeţene a Partidului Mişcarea Populară în urma vizitei lui Eugen Tomac la Cluj din luna octombrie. Acest lucru a venit la scurt  timp după ce deputatul Adrian Gurzău a fost pus sub acuzare de către procurorii DNA. Zilele acestea, deputatul PMP Adrian Gurzău, finul Elenei Udrea, a ajuns la o înțelegere cu procurorii și a acceptat o pedeapsă de 2 ani și 8 luni cu suspendare după ce a recunoscut că și-a traficat influența pe lângă membrii ASF pentru urgentarea procedurilor de avizare a Angelei Toncescu, fostă șefă CSA, la conducerea Carpatica Asig și pentru amânarea falimentului companiei. Banii au fost plătiți în baza unor contracte care aveau ca acoperire furnizarea de servicii de call-center.

“Adrian Gurzău nu reprezintă modul de a face politică al Partidului Mişcarea Populară. Adrian Gurzău este o persoană, iar o sigură peroană  nu reprezintă întreaga organizaţie  de partid. Modul de a face politică a lui Adrian Gurzău nu reprezintă PMP. Noi în statutul partidului avem prevăzut şi acest gen de probleme, vom respecta statutul şi vor urma procedurile. Cel mai probabil că Adrian Gurzău îşi va pierde calitatea de membru de partid. El a fost cadidatul PMP la Primărie, s-au văzut foarte clar rezultatele, mai puţin bune, pe care organizaţia le-a obţinut prin el, candidat. Nu avem alte comentarii în plus faţă de ceea ce a făcut sau ceea ce nu a făcut Adrian Gurzău. Noi ne vedem de drumul nostru, aşa cum am mai spus, partidul şi organizaţia Cluj nu stă niciodată într-un om, ea merge mai departe, chiar şi în momente mai puţin plăcute şi în momente mai grele”, a declarat, pentru Ziar de Cluj, Rareş Rusu.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *