Politica

Rareș ”Întreizecidezile” Bogdan și non-știrea lui OSĂ intrăm la anul în Schengen

Voi nu sunteți sătui de poveștile cu pești ale acestor penibili falsificatori de CV care se joacă de-a politica? De datul din gură, întrebați, neîntrebați, de morga de indivizi cu un par înfipt în dos cu care ne spun vezri și uscate din vârful buzițelor?

Unii dintre ei n-ar mai trebui să deschidă gura niciodată după ce s-au făcut de rahat promițând și nelivrând. Fix ca acest pseudojurnalist de prompter reșapat în politician care răspunde la numele de Rareș Bogdan.

Zice, deși pe nimeni nu mai interesează acest subiect, că maximum la anul vom intra în Spațiul Schengen, noi, ăștia din Spațiul Șmengen care tocmai ce ne-am dat cu stângu-n dreptul lăsând un condamnat penal pus sub control judiciar să dispară peste graniță.

Prin urmare, votul cu care ne tot amenințau în vară că va fi cerut imperios, ferm și răspicat, „Nu se va întâmpla la JAI-ul de marți nu pentru că ne temem de un refuz.”

Trebuie să-l credem noi că toată această tragere pe cur ”Este o mișcare strategică a României, având în vedere că trebuie să intrăm o dată cu Bulgaria, iar bulgarii nu ar fi avut acum votul complet în Parlament”.

Știe el, Rareș Bogdan, i-a șoptit premierul austriac la ureche, că austriecii nu mai au o problemă cu România și că țara noastră va adera la Schengen așa cum a cerut, în 2024, dat fiind că s-a înțeles pe deplin că refuzarea României aduce prejudicii Uniunii Europene ca structură.

„Toate eurobarometrele arată că înainte de subiectul Schengen România era în top 3 națiuni pro-europene, după subiectul Schengen românii au devenit eurosceptici, iar acum ne situăm la coada clasamentului. Este o situație care încurajează creșterea partidelor extremiste și nu ne dorim asta”.

El a precizat că după controalele efectuate de Comisia Europeana și Europol în Bulgaria, aderarea la Schengen va fi posibilă cât de curând, fie într-un Consiliu extraordinar care va avea loc între Crăciun și Anul Nou, fie în primul JAI din anul 2024.

Rareș Bogdan mai zice că un lobby puternic a venit tocmai din partea companiilor austriece care au activitate în România și care asigură 7% din PIB-ul Austriei. Adică cât cheltuie România în 7 ani cu pensiile speciale. Alea care în maximum 30 de zile se vor fi fiind desfințate, încă de acum 4 ani!

Cât timp bate ăsta din gură nimicuri, prețurile pentru masa de Crăciun a românilor au explodat în Spațiul Șmengen. Cu nerușinare și nesimțire, ca înaintea fiecărei sărbători

Cu mai puțin de trei săptămâni până la începerea sărbătorilor de iarnă, românii se pregătesc pentru perioada de cumpărături. Cu toate acestea, stabilirea unui buget devine o provocare în contextul creșterii semnificative a prețurilor față de anul 2022.

Prin urmare, românii, victime a Spațiului Șmengen, vor fi nevoiți să aibă la dispoziție o sumă mai mare de bani pentru a-și achiziționa coșul de cumpărături cu produse alimentare de bază.

Prețurile alimentelor au crescut în medie cu 20% față de nivelul din 2022, iar produsele tradiționale au înregistrat o majorare de aproximativ 30%. Carnea de porc, un element frecvent în coșurile de cumpărături, s-a scumpit deja cu 15%.

Pe rafturile magazinelor au apărut deja produsele tradiționale pentru masa de Crăciun, iar cozonacii au ajuns să coste o ”avere”.

Un cozonac de 3kg dintr-un hypermarket cunoscut costă 215 lei.

content-image

Conform informațiilor de pe Spynews.ro, o familie cu doi copii se așteaptă să cheltuiască cel puțin 500 de lei pentru a acoperi toate cheltuielile legate de masa de Crăciun, incluzând produsele din carne de porc și ingredientele necesare pentru alte preparate și deserturi.

Pentru cei care doresc să aducă în meniu preparate exotice sau fructe de mare, un buget suplimentar de cel puțin 200-300 de lei poate fi necesar. Cu mulți români care își fac deja cumpărăturile de Crăciun, se observă o anticipare a unei posibile creșteri a prețurilor la alimente în luna decembrie.