Politica

Rareș, Emiluț, Maestre, probleme? Bogdan: ”Între Aeroportul Cluj și Primăria lui Emil Boc ajungi mult mai greu decât ajungi de la Aeroportul București până la Palatul Parlamentului. E dramatic!”

Scris de 1,018

De la ”Maestre” și ”Excelență” la ”Clujul a devenit un haos urbanistic” e o cale foarte lungă, calea pe care Emil Boc a parcurs-o dând bani și validându-l pe Rareș Bogdan, deși era tăvălit zilnic în sos de limbă de către Ziua de Cluj, pe când actualul eurodeputat și prim vicepreședinte PNL era jurnalist și în grațiile lui Năstase și de partea lui Ucu Rus. Moamă ce de bani încasa Rareș publicitar de la te miri ce CET-uri falimentare în timp ce-și ținea telefonul la vedere pe masă și anunța să-l audă toată terasa: ”Mă sună Emiluț”…

Oportunismul este boală grea. În numele oportunismului și Rareș Bogdan, și Emil Boc, și-au călcat în picioare prietenii, s-au urinat pe ele promisiuni și și-au văzut de propriul interes, disimulându-l după al găștii.

Ultima ieșire publică a lui Rareș Bogdan, în care s-a lăudat cu multimiliardara fiică vitregă a socrului său de la Vitacom, este de manual în ceea ce privește oportunismul. Un fel de ”Emil Boc, nici nu știi, cât de mic începi să fii”. Dar, stai…, Emil chiar e. Atunci o fi invers: ”Răreșică, nici nu știi, dar candidat la președinție nu cred să fii”…?

Invitat în podcastul realizat de Codin Maticiuc, scribul lui Nuțu Cămătaru, la un fel de Kanal D al podcastrilor, Rareș Bogdan a spus că spre deosebire de alți ardeleni, el adoră Bucureștiul și a insistat să spună că la București este mai bine decât la Cluj Napoca. Normal: altfel înoată rechinii pe lângă banii mulți de la București.

Rareș Bogdan: Eu sunt printre puținii ardeleni care adoră Bucurștiul. Îl consider unul dintre cele mai spectaculoase și complexe orașe ale Europei. Un oraș care dacă ar fi un pic disciplinat urbanistic și civilizat ar fi perfect.

Codin Maticiuc: Clujul nu e disciplinat din punct de vedere urbanistic?

Rareș Bogdan: E relativ…

Codin Maticiuc: Mie mi se pare extrem de multă civilizație acolo, din toate punctele de vedere…

Rareș Bogdan: Este, din punct de vedere al culturii stradale, al omului care se mișcă. Dar din punct de vedere arhitectonic, arhitectural, nu, nu este. Clujul a avut o ordine extraordinară atunci când a fost dezvoltat la sfârșit de sec. XIX, început de sec XX,  dar din păcate a devenit un haos urbanistic în ultimii ani, din cauza investițiilor majore. Iar acum, vreau să vă spun o chestiune dureroasă pentru mine, chiar dacă, știu, că o sa pară ciudat pentru mulți și o să creeze o știre, dar în Cluj, la ora actuală, circul mai rău, mai prost decât circul cu mașina în București.

Codin Maticiuc: E mai mult trafic la Cluj?

Rareș Bogdan: Da, e mult mai aglomerat. E orașul mic, strâmt.

Codin Maticiuc: Și eu am văzut că e aglomerat dar cum am fost doar la TIFF și Untold, am spus că e normal să fie așa.

Rareș Bogdan: Eu ajung de la Aeroportul Otopeni la Palatul Victoria sau de la Otopeni la Palatul Parlamentului, sau unde vrei tu, ajung mai ușor de la Aeroportul din București, la orice oră din zi, decât ajung de la Aeroportul Cluj până în Zorilor, după Grădina Botanică, sau până la mine acasă, sau până la Primăria lui Boc. Deci, de la Aeroportul Cluj și până la Primăria lui Emil Boc ajungi mult mai greu decât ajungi de la Aeroportul București până la Palatul Parlamentului. E dramatic!”

E așa, un atăcuț la nenea Boc, un fel de fâlfâit de aripă: Vezi, Maestre, că ceva nu e în regulă cu Urbanismul tău de Cumetrie. Poate nu s-a aprobat ceva, poate e și omul sătul, sau, pur și simplu Boc sângerează greu la simpatizanți și s-au deșteptat fiarele politice la mirosul pieirii – habar nu avem.

Cert este că, din ce în ce mai multă lume se șterge de muci și vrea să pară ”bărbată” raportat la Boc.

Iar faptul că, la final, și-a exprimat în primul rând „admirația” pentru Ilie Bolojan (fost primar în Oradea, în prezent președinte de Consiliu Județean al Bihorului), iar pe Boc l-a adăugat în rând cu: „și alții, de la toate partidele”: „Ilie Bolojan, Boc și alții de la toate partidele…”, poate ne dă un semn despre pe cine s-ar baza Rareș ca să danseze pe cadavrul politic al lui Boc. La fel cum a jucat pe cel al lui Orban folosindu-se de Boc (dar, mai ales de gașca lui Motreanu). Apropos, a mai auzit cineva ceva despre Motreanu după mazilirea lui Orban?

Sau să zică ceva critic Rareș Bogdan despre Florin Cîțu?

PS: În schimb, ar fi bine să ne aducem aminte cum l-a călcat pe nervi Emil Boc pe Rareș Bogdan în luna septembrie

Rareș Bogdan: Vreau să dau cuvântul lui Florin Roman și Daniel Fenechiu să explice pe scurt situația…

Emil Boc: Fraților, avem treabă, hai să votăm ce am stabilit aseară. Rareș, las-o dracului de treabă, stăm acum în povesti de filosofii. Avem textul moțiunii, mandat, votăm și plecăm la treabă. Las-o dracului. Are prim-ministru treabă, stăm în filosofii sterile. N-am stat o oră să stabilim aseară ca să stabilim calendarul.

Florin Cîțu: Dl Boc are dreptate, doar vot și după aceea să ieșim, nu mai vorbiți altceva în aceste întâlniri, doar decât ce avem pe ordinea de zi. Știți foarte bine că orice informatie iese afară, votăm, după discutăm noi în altă parte strategie si așa mai departe. Fără strategie aici, fără alte detalii. Vot pe ce am discutat ieri după care terminăm ședința și mergem mai departe.

Rareș Bogdan supune la vot flexibilizarea mandatului pentru cei doi vicepreședinți și liderii de grupuri parlamentare.

Gigel Știrbu: Rareș am o rugăminte…

Emil Boc: În timpul votului nu se intervine, votăm și după.

Rareș Bogdan: Vă urez succes, să fiți cât mai secretoși!

PS2: Cam asta este activitatea din vorbe a acestui vestit liberal de-al nostru, din popor:

 • a jurat că va tăia pensiile speciale, și le-a tăiat de nu s-a mai văzut pensionarul special din lanul de pensii;
 • a anunțat că în vecii vecilor PNL nu va primi transfugi de la PSD, și n-a primit – de nici nu pute partidul de atâta pesedism, că de la Iași, la Dâmbovița, penelistul plânsu-mi-sa…;
 • a jurat că, numai peste cadavrul lui, PNL se va alia cu PSD, și nu, nu s-a aliat chiar deloc. Cadavrul lui se plimbă cu Ciolacu de mână. S-a mai plimbat și pe vremea Duamnei Veorica.

Dar liberalul Rareș Bogdan trăiește trăiește bine, mersi, și și-a încheiat anul pe culmile brătienești ale nemâncării de rahat (turcesc) cu polonicul. Mai întâi ca invitat al lui Poponeț, unde a mărturisit că nevasta lui e uluitor de bogată, dar de luat s-au luat din dragoste curată. Apoi, idealul oricărui liberal de bine, a făcut revelionul la România TV, televiziunea transfugului Ghiță. Unde a cântat cu mare patos “Așa-i românul”. Urmat imediat de Victor Ciutacu și Gheorghe Simion, care au cântat, și mai din pieptul de aramă: “Noi suntem români”!

Iată un liberal împlinit! Aproape rotund!

 ULTIMA ORĂ

 • Acum 1 hour In vizor
  Ia uite cum îi curta Partidul Comunist Chinez pe scuteciștii și uaseceriștii României…
 • Acum 5 hours General
  Untold, Eco Garden și administrația publică locală își bat joc de U Cluj, de suporteri și de oraș. Priviți pe ce ”orezărie” sunt chemați jucătorii clujeni să se bată cu cei de la Sepsi
 • Acum 6 hours Sanatate
  CLUJ: 2000 de cazuri depistate într-o săptămână. De ieri, până azi, încă aproape 400 de cazuri noi
 • Acum 8 hours In vizor
  Podului Locomotivei ”OSĂ” fie modernizat ”în curând”. Deocamdată, după 5 ani de la demararea proiectului, mai sunt de obținut câteva avize
 • Acum 9 hours PubliNews
  Muzică, film, teatru și bunătăți mediteraneene – surprizele din acest weekend în Iulius Parc
 • Acum 9 hours Rautacisme
  Tarcea şi-a schimbat ochelarii de cal şi priveşte “frumosul” din Piaţa Unirii prin dalele lui Emil “OSĂ” Boc. Betonul e frumos, mai pui nişte vopsea şi e şi verde şi pistă pentru biciclete
 • Acum 9 hours Vocea ta
  Nici 10% din cele 190 de hectare de spațiu verde enunțate ca fiind în lucru de Boc nu vor fi gata în mandatul său curent, iar două treimi nu vor exista nici măcar la sfârșitul următorului său mandat, în 2028. Poate în al şaptelea!
 • Acum 9 hours In vizor
  Ecoul lui Boc, Dan Tarcea, ne vorbeşte despre “natura sălbatică” din “Pădurea Clujenilor”. Şi ne zice, cu guriţa lui, că Emil “OSĂ” Boc este UN MINCINOS. Bravo, Tarcea, e bine să fii curajos!
 • Acum 10 hours Rautacisme
  Până la viitorul UNTOLD, „U” Cluj “OSĂ” revină pe Cluj Arena. Echipa “fanion” este tolerată la ea acasă
 • Acum 11 hours Editorial
  Cum v-am mai zis, România este doar ţara bugetarului fericit. Cu cât mai pila, relaţia sau cunoştinţa cuiva, cu atât mai fericit. Şi politicienii tot bugetari sunt, tot lucrători cu limba
 • Acum 13 hours Politica
  MITUIREA SALARIALĂ A BUGETARILOR CONTINUĂ: Guvernul majorează salariile pentru toți bugetarii cu diferența de un sfert până la grila din 2022. Ordonanța prin care creșteau cu până la 50% salariile unor bugetari a fost restrasă, din cauză că doar unii primeau bani în plus
 • Acum 14 hours In vizor
  DEȘI ”SAMSAREALA” CU LEGUME E VECHE, inspectorii ANPC abia acum iau la purecta ”certificatele de producător”. Mai bine mai târziu, decât niciodată ca până acum
 • Acum 16 hours In vizor
  RAFILA, în încecarea de a justifica milioanele de euro date pentru consultanță la vechiul loc de muncă (OMS), ne zice și cum face o deturnare de fonduri din PNRR: ”USR a lăsat în PNRR 50 de milioane de euro pentru asta (…) Noi am economisit, am alocat doar 42%, restul îi putem cheltui în alte activități”
Citește și...
Recomandările redacției
TOP CITITE