Din oras

Rani si Mandra s-au intors la Cluj

Scris de 991

Circul Gartner revine in forta la Cluj cu numere de dresura de elefanti, acrobatie la inaltime, dresura reptile, ponei, persi, hula hop sau numere de comedie. Vedetele sunt insa, si de aceasta data, cele doua batrane “doamne” elefant care fac senzatie in fiecare an pe strazile din Grigorescu.

Rani si Mandra pot fi zarite dimineata in parcarea din fata strandului Sun, plimbandu-se nonsalant prin ierburile mari de la marginea drumului.

Mai tarziu, spre orele amiezii, ele se retrag maiestuos la umbra cortului care le este casa de foarte multi ani, asteptand racoarea serii si inceperea spectacolului zilnic.

Domnul Robert, descendent al familiei Gartner, proprietar si fondator a circului cu acelasi nume, vorbeste de ele ca de niste batrane doamne, baza spectacolelor pe care le-au tinut in toata Romania si in toata Europa.

“Intrebarea este nu unde am fost cu circul, ci unde nu am fost. Rani si Mandra nu vin din India, ci de la o gradina zoologica din Germania. Au varsta de 43 de ani, din care 39 si i-au petrecut cu familia noastra. Pot spune ca am crescut cu ele. Si tatal, si bunicul meu au trait lucrand pentru acest circ ”, spune Robert Gartner.

Batranele doamne sunt blande, stiu sa faca de toate, nu chiar ca in tinerete, ce-i drept, dar inca sunt pricepute intr-ale show-ului de circ.

“Nu au avut niciodata pui, pentru ca nu au intalnit masculi. Acum, oricum, e prea tarziu pentru asta. Au fost dresate de mici la noi”, a mai spus seful circului.

Astazi, cele doua vedete au strabatut iar drumul dintre strandul Sun si Sala Sporturilor si inapoi. Este un “numar” pe care il fac in fiecare oras in care au spectacol, promovand astfel evenimentul. Si la Cluj se face show, cu multi copii incantati, la fiecare parada pe care elefantii o sustin prin cartierul Grigorescu. 

Din 29 mai pana in 1 iunie, circul Gartner va sustine spectacole de cate doua ore, de la ora 19, iar sambata si duminica va avea loc si cate unul de la ora 16.30. Cei care vor prezenta flyerul impartit pe strada de oamenii circului, vor putea intra platind un bilet de 35 de lei, pe langa care vor mai primi un bilet gratuit. ULTIMA ORĂ

 • Acum 2 hours Justitie
  TREABA SE CAM ÎMPUTE PENTRU EUGEN CECAN: DNA Central a cerut documente privind o lucrare de extindere drum efectuată de DRDP Cluj
 • Acum 3 hours Rautacisme
  Eh, Marcel Bonţidean, zis şi “Nicolaie”… a semnat cu Securitatea, dar măcar n-a turnat
 • Acum 3 hours In vizor
  Pe Boc îl lasă nervii din ce în ce mai des. Clujenii care-l critică sunt “isterici”, “iubitori de noroi”… Acum l-a numit “idiot” pe cel care a avut “tupeul” să-i numească “centura de Diamant” “un eşec”
 • Acum 4 hours Din oras
  Primăria Cluj-Napoca susţine: “Lucrările de modernizare a străzii Iuliu Maniu, finalizate la timp”. Colegii de la Gazeta de Cluj au descoperit în teren contrariul. Şi cum nu zice municipalitatea nimic despre mizeria de pe Bolyai
 • Acum 6 hours In vizor
  Autostrada Transilvania se conectează prin drum expres, aflat în grafic de execuţie, dar NU cu Centura Clujului (care NU există), ci cu cea a Oradiei (care există)
 • Acum 6 hours Politica
  Falimentul Euroins: ASF a retras proiectul de plafonare a prețurilor la RCA. Guvernul urma să îl discute astăzi. Vezi cu ce explicații vin cei de la ASF
 • Acum 6 hours In vizor
  O VESTE RECONFORTANTĂ: PUZ nou pentru reglementarea urbanistică a ariei protejate Cheile Turzii
 • Acum 7 hours Din oras
  Reabilitarea clădirii fostului Hotel Melody, investiție de peste 1 milion de euro, cu sprijin de la Budapesta
 • Acum 9 hours Din oras
  TRAGEDIE la Pata Rât: O locuință și alte anexe improvizate au fost cuprinse de flăcări. Un bărbat a murit
 • Acum 18 hours Politica
  O ȚARĂ CU NERVII PE MOAȚE
 • Acum 23 hours PubliNews
  Femeia anteprenor și inspirație pentru noi începuturi
 • Acum 24 hours PubliNews
  Grupul IULIUS a montat panouri fotovoltaice pe toate proprietăţile din portofoliu, inclusiv pe Iulius Mall Cluj, care vor produce 5.500 MWh anual, la nivel de grup
 • Acum 24 hours Politica
  Marcel Ciolacu vrea să accelereze reforma pensiilor speciale, în ciuda opoziției puternice a lui Nicolae Ciucă
Citește și...
Recomandările redacției
TOP CITITE