In vizor

Rampe ilegale de gunoi, descoperite în satul Moldovenești. Primăria „autorizează” verbal ilegalitatea

Mai multe depozite de ilegale de deșeuri care au fost incendiate au fost descoperite sâmbătă în timpul unei acțiuni de informare și prevenire a neregulilor de mediu, organizată de Asociația Națională de Combatere a Braconajului și Poluării, împreună cu Inspectoratul Județean de Jandarmi. Evenimentul a avut loc în zona Cheile Turzii – Cheile Tureni, dar și pe râul Arieș. În cazul unei rampe din satul Moldovenești, localnicii au fost îndrumați chiar de conducerea Primăriei să depoziteze ilegal gunoaiele în acel loc.

Pe malurile Arieșului, la limita comunelor Mihai Viteazu și Moldovenești, a fost descoperită o rampă ilegală incendiată. Au fost solicitați pompierii, care au lichidat incendiul.

„Am solicitat prezența unui comisar al Gărzii Naționale de Mediu prin intermediul SNUAU 112, însă în cele 3 ore ale prezenței noastre la fața locului nu am observat pe nimeni din cadrul instituției, sperând ca aceasta să se întâmple în zilele următoare”, au precizat reprezentanții asociației.

Un alt spațiu de depozitare ilegală a fost depistat pe teritoriul satului Moldovenești. Potrivit reprezentanților asociației, conducerea Primăriei știe despre ce este vorba. Mai mult, a „autorizat” verbal depozitarea de deșeuri. Ce este și mai grav este faptul că pe acea rampă sunt depozitate deșeuri provenite chiar de la renovarea grădiniței din sat.

„În acest caz a fost vorba despre un spațiu de depozitare mult mai mare și care părea ca fiind unul de care autoritățile locale să aibă cunoștință, văzându-se clar lucrări de acoperire cu pământ de către un buldozer, operație tipică de mascare a gunoiului. Din spusele sătenilor, chiar resturile provenite din lucrări de renovare ale grădiniței din comuna ar fi fost depozitate acolo. Pe această cale solicităm autorităților competente luarea măsurilor și identificarea celor responsabili de existența și lipsa de acțiune în această privință. Menționăm că viceprimarul comunei Moldovenești a refuzat să ne ofere un punct de vedere în cadrul întâlnirii față în față și a negat existența unor astfel de locuri pe teritoriul comunei, fapt infirmat de către localnici, ba chiar s-a încercat descurajarea demersurilor noastre, justificând faptul că este posibil ca acele terenuri să se afle pe o proprietate privată”, au explicat reprezentanții asociației.

Mai multe detalii despre acțiune AICI.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *