In vizor

Rampa ecologica a Clujului, tot mai departe de termenul de finalizare

Licitatia pentru consolidarea zonei afectate de alunecarile de teren la Centrul de management integrat al deseurilor a fost reluata la inceputul acestui an, dupa ce, anul trecut, a fost anulata din cauza unor vicii de procedura. In aceste conditii, reluarea procedurilor de achizitie publica decaleaza cu inca cateva luni finalizarea depozitului ecologic din Feleac.

Consiliul Judetean Cluj a reluat procedura de achizitie publica pentru proiectul de consolidare a zonei afectate de alunecarile de teren la Centrul de management integrat al deseurilor. Dupa ce, anul trecut, procedura a fost anulata din cauza unor vicii de procedura, licitatia a fost reluata in 14 ianuarie 2014.

Lucrarile sunt estimate la 7,9 milioane de lei, fara TVA. Investitia de baza se ridica la 7.388.310 lei, organizarea de santier este estimata la 184.000 de lei, iar cheltuielile neprevazute, la 370.000 de lei.

Procedura este una offline, iar data limita de depunere a ofertelor este 28 ianuarie 2014.

Rampa ecologica din comuna Feleacu ar fi trebuit sa intre deja in functiune, insa termenele de finalizare au fost decalate de mai multe ori. Ultimul termen avansat de presedintele Consiliului Judetean Cluj, Horea Uioreanu, a fost primavara acestui an. Odata cu reluarea acestei proceduri, calendarul lucrarilor va fi decalat cu inca cateva luni.

Lucrarile la depozit au fost contractate la pretul de 24 de milioane de euro, de catre un consortiu condus de societatea Confost. Ulterior, insa, firma a intrat in insolventa, iar proiectul a fost preluat de catre o alta societate din consortiu,  Atzwanger SPA, care s-a aliat cu firma clujeana Constructii Napoca, cea care executa lucrarile de constructie.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *