Politica

Radu Moldovan, seful PSD Bistrita-Nasaud, despre „Manifestul de la Cluj” și „Planul” lui Liviu Alexa: „Ceea ce face Liviu eu știu că este din suflet și sunt perfect de acord cu ideile lui!”

După două rânduri de înfrângeri electorale, în care votul emoțional a înclinat balanța politică în defavoarea Partidului Social Democrat, ar fi trebuit să urmeze o schimbare de optică în interiorul celui mai mare partid politic din România.

Schimbările au fost făcute în linia de conducere centrală, fiind instalat un interimat apatic, preocupat mai mult de replici către noua orânduire națională, decât de reformarea reală, internă, a partidului. Reîmprospătarea aerului se face prin deschiderea unor gemulețe mici, fără ventilația necesară în interior.

Liviu Alexa, din organizația Cluj, prinde taurul de coarne și își prezintă propriile idei de reformare internă printr-un manifest și un plan cu bătaie națională, într-un stil propriu, foarte curajos, apreciat și din afara formațiunii politice. Chiar dacă unii nu înghit personajul foarte vocal, tatuat și extravertit, puțini pot să-i contracareze principiile enunțate:

Citește și… Breaking News! Clujeanul Liviu Alexa își anunță candidatura la președinția națională a PSD! 7 “nucleare” lansate de Alexa pentru liderii partidului! Clujul declanșează “primavară arabă” în PSD!

Emil Radu Moldovan, vicepreședinte PSD și președintele organizației județene Bistrița-Năsăud, este un personaj maturizat politic, trecut prin mai multe etape ale construcției PSD la nivel național. Inclusiv Moldovan a fost considerat, în anumite momente, ca un personaj extravertit și foarte vocal, în special când acesta deținea funcția de purtător de cuvânt al social-democraților.

Ajuns la un alt nivel de înțelegere și acțiune politică, Radu Moldovan privește politica cu ochiul deja format. Vicepreședintele social-democraților nu îmbrățisează neapărat modul în care Liviu Alexa își expune ideile, dar, așa cum ne-a și declarat, consideră că fondul acestora este unul corect și că PSD are nevoie de reformă, așa cum Alexa s-a pronunțat atât în „Manifestul de la Cluj”, cât și în „Planul” acestuia de reformare:

„Este o acțiune curajoasă care poate să producă o anumită emoție. Poate că stilul în care Liviu Alexa își prezintă ideile nu este unul pe care eu personal să-l îmbrățișez, dar ceea ce face Liviu eu știu că este din suflet și sunt perfect de acord cu ideile lui. Și eu cred că PSD-ul trebuie reformat profund, că PSD-ul trebuie să se întoarcă cu fața la oameni și la problemele acestora, și mai ales că PSD-ul trebuie să-și recâștige încrederea acestora și să redevină o variantă credibilă pentru ei.

Modul în care Liviu Alexa își exprimă ideile nu face parte din modul meu de a vedea lucrurile, dar fondul este unul corect, iar principiile enunțate de el sunt principiile care mă călăuzesc și pe mine. Nu pot să știu reacția membrilor PSD vis-a-vis de cele enunțate de Alexa, dar sunt convins că un număr mare dinre ei se regăsesc într-o idee sau alta enunțată de colegul lor”, a precizat Radu Moldovan pentru stiridebistrita.ro.

Reamintim că Liviu Alexa, jurnalist cu origini bistrițene, a luat decizia de a candida la șefia partidului în cadrul alegerilor interne ale PSD.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *