Politica

Radu Moisin, deputat PNL Cluj, muncește asiduu citind în Parlament declarații despre „parteneriatul peste secole dintre România și Franța”

Ziar de Cluj este în continuare cu ochii pe activitatea parlamentarilor clujeni din legislatura 2020 – 2024. Vă arătăm pentru ce încasează lunar indemnizații de cel puțin 10.000 lei, bani din buzunarele noastre, ale tuturor. Mai mult, primesc spații la prețuri foarte mici (achitate din banii statului) pentru cabinetele parlamentare, le sunt decontate transportul și cazarea. Unii sunt la primul mandat, dar alții au deja la activ cel puțin încă un mandat. Vă lăsăm pe dumneavoastră să veniți cu concluziile la finalul fiecărui articol.

Radu Moisin este deputat PNL Cluj, aflat la primul mandat. El a plecat din Consiliul Local în Parlament. Fie că l-a intimidat trecerea de la nivel local la nivel național, fie este dezinteresat de munca de parlamentar, dar dacă luăm în calcul datele oficiale de pe site-ul Camerei Deputaților, reiese că liberalul clujean stă sub radar, adică muncește atât doar cât să nu zică lumea că nu face nimic pe la București. A vorbit puțin în plen, a dat cu subsemnatul pe câteva proiecte de lege și cam atât.

Din decembrie 2020 până acum, Radu Moisin a luat cuvântul în plen doar de 11 ori. Ca timp, aceasta însumează 17 minute și 59 de secunde. Desigur că intervențiile în plen nu reprezintă cel mai însemnat aspect al activității unui parlamentar, dar totuși arată cât de mare este gradul de implicare și interesul politicienilor pentru munca lor.

Ultima dată a vorbit, din postura sa de preşedinte al Grupului parlamentar de prietenie dintre România, şi Franţa, în 30 iunie 2021, despre parteneriatul peste secole dintre România și Franța. Moisin spunea, de pe foaie, că Franța a fost mereu pentru România „un aliat de nădejde şi un partener solid pentru zile bune şi zile rele”. Adică cum ar veni declarația sa nu a ajutat pe nimeni cu nimic.

Pe lângă cele 11 intervenții în plen, Moisin mai are și 16 declarații depuse în scris și 108 întrebări și interpelări. Nici acestea însă nu sunt de o importanță covârșitoare

Doar 28 de propuneri legislative a inițiat Radu Moisin în cele opt luni de când este în Parlament. Bineînțeles că la fel cum se întâmplă în cazul multor paralamentari, proiectele de legi sunt realizate de cele mai multe ori, „la grămadă”.

Pentru activitatea sa, Radu Moisin primește lunar o indemnizație de 10.951 lei. Înainte de a deveni deputat, Radu Moisin a mai ocupat și funcțiile publice de consilier local, de viceprimar și de primar interimar al Municipiului Cluj-Napoca. Moisin a fost și Director adjunct în cadrul Primăriei Cluj-Napoca, Direcţia Poliţiei Comunitare.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *