Din oras

RADP Cluj a fost invinsa de o firma din Brasov, care va intretine reteaua de bike-sharing

Dupa o procedura greoaie, contestata si amanata, iar apoi reluata, s-a decis in cele din urma cine va intretine reteaua de biciclete europene din Cluj. Societatea din Brasov Wind Technologies a castigat, in defavoarea Regiei Autonome a Domeniului Public, contractul de intretinere a viitoarei retele de bike-skaring, pentru 7,2 milioane de lei, fara TVA.

Administratia locala a adjudecat contractul de intretinere a viitoarei retele de bike-sharing pe care este in curs sa o implementeze cu bani europeni. Firma din Brasov Wind Technologies a castigat contractul la reevaluarea ofertelor. Daca, initial, lucrarea a fost castigata de RADP, regia subordonata primariei Cluj-Napoca, cu un pret de 6,2 milioane de lei, acum firma brasoveana a castigat acest contract, insa pentru un pret mai mare, de 7,2 milioane de lei.

Contractul a fost castigat, anul trecut, de regia Primariei care a ofertat cel mai mic pret – RADP Cluj-Napoca – si anume 6,2 milioane de lei. Acest contract era, practic, ultimul pas inainte de implementarea proiectului in Cluj-Napoca. Urmau sa fie aduse bicicletele si sa fie trasate traseele.

Numai ca licitatia a fost contestata de un alt participant, firma Wind Tehnologies SRL, iar Consiliul National de Solutionare a Contestatiilor a admis aceasta contestatie.

In contestatie, se arata ca oferta depusa de Regia Autonoma a Domeniului Public Cluj-Napoca era neconforma si inadmisibila, pe motiv ca regia nu are domeniu de activitate solicitat in aceasta achizitie, aceasta fiind mai degraba o companie de constructii si de servicii de salubritate.

Astfel, CNSC a admis contestatia formulata de SC Wind Tehnologies SRL si a dispus reevaluarea ofertelor.

Apoi, primaria si RADP au atacat in instanta decizia CNSC, iar procesul s-a judecat la Curtea de Apel Cluj. Instanta a dispus reevaluarea ofertelor, iar societatea din Brasov a fost declarata castigatoare.

Contractul presupune gestionarea, repararea si intretinerea celor 540 de biciclete europene care vor fi puse in functiune in acest an. Proiectul european de bike-sharing a fost aprobat in 2011 si are o valoare totala de 17,6 milioane de lei, din care 13,4 suma nerambursabila. El prevede instalarea a 50 de statii self-service de biciclete, dintre care 44 in Cluj-Napoca si sase in Apahida si Floresti, si achizitionarea a 540 de biciclete.

Wind Technologies SRL are domeniu de activitate “activitati de realizare a softului la comanda” si este administrata si controlata de Carmen Maria Pozna. Anul trecut, firma brasoveana a avut o cifra de afaceri de peste 1,6 milioane de lei, iar profitul a fost de 56.000 de lei.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Exit mobile version