In vizor

RAADPP, robinet cu bani pentru profesorul UTCN, Mihai Iliescu

In urma cu cateva zile Ziar de Cluj va arata cum societatea Drumex a profesorului Iliescu a ramas abonata la banii Regiei Autonome de Administrare a Domeniului Public si Privat (RAADPP) a Judetului Cluj, in ciuda gafei imense de la proiectarea drumului Rachitele-Ic Ponor. Situatia ramane aceeasi si in 2014, cand Iliescu a primit prin incredintare directa nu mai putin de 45 de contracte.

Potrivit unui raspuns oficial furnizat redactiei de catre RAADPP, in cursul acestui an Drumex SRL a avut 30 de contracte cu Regia, iar Iliescu Mihai PFA 15 contracte. Toate atribuite prin achizitie directa.

Astfel SC Drumex SRL a avut noua contracte de servicii pentru expertize tehnice la diferite drumuri judetene, in valoare totala de peste 126.000 de lei, adica aproximativ 28.000 de euro. Apoi tot Drumex a fost societatea cu care s-au incheiat noua contracte pentru studii de trafic pe diverse tronsoane ale unor drumuri judetene, in valoare totala de aproape 35.000 de lei, adica circa 8.000 de euro. In stilu-i caracteristic Drumex a avut nevoie si de alte lucrari care nu au fost incluse in contractele initiale, prin urmare s-au intocmit sase acte aditionale la contractele de expertiza tehnica si sase acte aditionale la contractele de studii de trafic in valoare totala de 92.000 de lei, adica peste 20.000 de euro.

In total, numai in 2014, SC Drumex SRL a incasat de la RAADPP Cluj peste 250.000 de lei, adica peste 56.000 de euro.

Aceste sume nu au fost singurele care au intrat in buzunarul lui Mihai Iliescu din bugetul RAADPP. Regia a mai incheiat, numai anul acesta, 15 contracte cu PFA Iliescu Mihai, in valoare totala de peste 32.000 de lei. S-au facut noua contracte pentru “verificare tehnica a documentatiilor tehnice” in valoare de peste 20.000 de lei. Cu alte cuvinte Iliescu Mihai PFA a verificat ce a facut Iliescu Mihai la Drumex. Bineinteles si in cazul PFA s-au incheiat sase acte aditionale la contracte in valoare de peste 12.000 de lei. In total Iliescu Mihai PFA a luat de la RAADPP peste 32.000 de lei, adica peste 7.000 de euro.

In doar 8 luni din 2014 profesorul Iliescu a usurat bugetul RAADPP cu peste 63.000 de euro.Toate contractele au fost primite „pe direct”.

Profesorul Iliescu este actionar unic la societatea Drumex, infiintata in 1993, specializata in proiectare drumuri si poduri. In 2013 societatea a declarat o cifra de afaceri de 1.7 milioane de lei si un profit de 88.000 de lei.

Mihai Iliescu este si patronul Rom Via SRL, Provia SRL, Drumexpert SRL si Proexdrum Pod SRL. Este presedintele Senatului Universitatii Tehnice si preda disciplina Drumuri la Catedra Drumuri Poduri Cai Ferate.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *