In vizor

Quatro Eco Salub, atentat la sanatatea cetatenilor din Floresti. ”Este un dezastru, nici in filme nu vezi asa ceva!”

Problema ridicarii resturilor menajere de la populatie se agraveaza in Floresti, dincolo de toate declaratiile linistitoare ale autoritatilor care zic ca fac si dreg. Tone de gunoaie in putrefactie zac in caldura (acum ca mai si ploua li se da si un imbold sa zemuiasca), emanand mirosuri pestilentiale, fara ca cei de la firma Quatro Eco Salub, prost gestionata de Livia Baica, sa intervina. Cetatenii au ajuns la capatul rabdarii, deranjati de modul in care administratia locala intelege sa isi respecte contribuabilul. Ziar de Cluj a relatat, in nenumarate randuri, faptul ca managementul defectuos al firmei de salubritate care isi defasoara activitatea in comna Florsti afecteaza in mod direct sanatatea populatiei, insa nu s-a luat nicio masura de sanctionare pe linie administrativa a directoarei Livia Baica. In timp ce gunaoiele din Floresti stau neridicate zile in tregi directoarea Livia Baica este de negasit. Nu raspunde solicitarilor, nu aude telefonul, are impresia ca daca se ascunde problemele se rezolva de la sine. Vine vreun sfant al gunoaielor si-i rezolva proasta administrare.

Locuitorii comunei Floresti au ajuns la captaul rabdarii ca urmare a faptului ca firma Quatro Eco Salub, responsabila de serviciul de salubritate pe raza comunei, ridica resturile menajere de la populatie la voia intamplarii. Zeci de fotografii care arata cum tone de gunoi, posibile focare de infectie, stau si putrezesc la soare au fost postate pe retelele de socializare. 

Alin Popescu a postat o fotografie pe contul personal de Facebook prin care arata cum, pe strada Porii, spatiile special amenajate au ajuns sa ocupe aproape in intregime calea de acces auto. Din im    agine se poate vedea ca este vorba de cativa metri cubi de deseuri pe care Quatro Eco Salub a uitat sa le ridice.

“Nu se mai poate asa, ce e de facut?” – se intreaba Alin Popescu.

Un alt locuitor al comunei a afirmat ca nici in filme nu se pot imortaliza imagini precum cele din  Floresti si a ironizat proasta administrare a modului de ridicare a gunaoielor. 

“Domnilor, este un dezastru! Nici in filme nu vezi asa ceva, drumul este pe jumatate ocupat de gunoaie!! Deci acum suntem pe bune la nivel de Pata Rat. Bravo imparatule, controlezi cu succes Rampa Floresti! Sa ne aduca linistit si din Cluj ca mai sunt locuri intre blocuri!”, a afirmat Eduard Vladulescu.

Livia Baica, numita in functia de director al firmei Quatro Eco Salub de catre membrii Consiliul de Administratie format din cei patru primari ai comunelor Floresti, Gilau, Maguri Racatau si Capusu Mare, in nesimtirea sa, nu binevoieste sa raspunda la telefon pentru a informa in mod onest locuitorii comunei care este adevaratul motiv pentru care sunt nevoiti sa stea zile intregi cu deseurile in strada. In acest context Ziar de Cluj le solicita celor patru edili sa ii revoce mandatul de manager doamnei Baica si sa gaseasca un inlocuitor capabil sa solutioneze criza gunaoielor florestenilor. Hai, ca se poate! Nu trebuie decat sa va faceti datoria fata de cetateni, nu fata de partipriurile personale!

Surse apropiate doamnei manager Livia  Baica spun ca principalul motiv pentru care resturile menajere din Floresti se ridica cu intarziere este acela ca firma Quatro Eco Salub detine doar 6 masini de gunoi (trei mari si trei mici) iar numarul persoanelor angajate pentru colectare sunt cate un sofer pe fiecare masina si doi, maxim trei manipulanti. In concluzie pentru ridicarea gunaoielor muncesc 24 de oameni. 

Conform recensamantului efectuat in 2011, populatia comunei Gilau se ridica la 8.300 de locuitori, a comunei Maguri Racatau la 2.242 de locuitori, Capusu Mare la 3.295 de locuitori iar a comunei Floresti la 22.813 locuitori. Neoficial, insa, in Floresti locuiesc in prezent peste 45.000 de persoane. 

O intrebare de logica pentru cei care vremelnic conduc destinele celor patru comune: Cum este posibil sa ai in administrare o firma de salubritate, cu doar 6 masini si 24 de angajati si sa te astepti ca serviciul de salubritate sa faca fata la deseurile rezultate de pe urma a celor aproximativ 60.000 de locuitori din cele patru comune?

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Exit mobile version