De cartier

PUZ pentru dezvoltarea unui nou ansamblu rezidențial pe străzile Fagului-Macedonski: Cum va fi asigurată circulația și accesele

Scris de 1,334

Un nou Plan Urbanistic Zonal pentru dezvoltarea unui ansamblu rezidențial pe str Fagului-Alexandru Macedonski, pentru o suprafață de aproape 4.000 mp, prevede realizarea unui șir de locuințe cu un regim de înălțime de S+P+E+M. Înaintea recepției construcțiilor propuse, aleea de deservire locală va fi adusă la strat de uzură. În cadrul procedurilor de consultare a localnicilor din zonă, vecinii semnalau riscurile reprezentate de densitatea locuirii

PUZ dezvoltare ansamblu rezidențial str Fagului 27 – str Alexandru Macedonski

str Fagului – str Arțarului – str Alexandru Macedonski

Suprafața de teren reglementată prin PUZ este de cca 3877 mp, situată în partea Vestică a str Alexandru Macedonski, fiind delimitată de parcele cu fond construit perimetral. Adresa poștală a imobilului este str Fagului nr. 27.

Se propune urbanizarea terenurilor, respectiv construirea unui ansamblu rezidențial, cu regim maxim de înălțime de (S)+P+E+M.

Beneficiar: SC Conarh Design SRL 

Proiectant: SC BAU – Birou de Arhitectură și Urbanism SRL

Conarh Design – înființată în 2003, cu sediul în Cluj-Napoca, administrată de Dan Florian Vasile (50%) și Dan Nicoleta Ancuța (50%). 

Obiectul de activitate: Lucrari de constructii a cladirilor rezidentiale si nerezidentiale.
În 2020, firma înregistra un număr de 3 angajați.

Cu o cifră de afaceri de 83 832 EUR, firma înregistra un profit de 6 321 EUR în 2020. 

Planul Urbanistic Zonal supus dezbaterii publice vizează parcelarea terenului – 6 parcele destinate locuirii și una spațiului verde cu acces public. 

Un nou ansamblu rezidențial – str Al. Macedonski – Fagului

Locuințe cu regim redus de înălțime dispuse pe un parcelar de tip urban. 

Circulații și accese

Accesul la parcele se realizează din str Alexandru Macedonski sau dinspre str Fagului.

Fiecare parcelă va avea un singur acces auto și un singur acces pietonal.

Ansamblul va avea accesul din drumul public cu lățimea carosabilului de minim 6 m.

La interior va avea un sistem de alei carosabile organizate în concordanță cu conceptul urbanistic și care va asigura accesul la toate parcelele. 

Staționarea autovehiculelor: în interiorul parcelei

Echiparea tehnico-edilitară: completă pe str Alexandru Macedonski.

Anterior emiterii autorizațiilor de construire pe parcele, se va dezmembra din parcela inițială și înscrie în CF cu titlu: „drum” suprafața de teren necesară regularizării străzii Alexandru Macedonski și a realizării aleii de deservire locală.

Anterior recepției construcțiilor propuse se va echipa edilitar și aduce la strat de uzură aleea de deservire locală propusă, iar spațiul verde cu acces public se va organiza în baza unui proiect de specialitate. 

Avizul Arhitectului șef prevede condiția ca parcelele pe care se edifică o locuință unifamilială să fie cu o suprafață minimă de 350 mp, iar pentru locuințele familiale cu două unități locative – minim 500 mp. 

Perioada de valabilitate a studiului de urbanism este de 5 ani având în vedere „gradul de complexitate și prevederile documentației”. 

În cadrul dezbaterilor publice preliminare privind consultarea vecinilor, din partea acestora au fost făcute câteva observații privind dezvoltarea zonei:

A fost atrasă atenția asupra densității locuirii, precum și faptul că acest cartier nu beneficiază de nici o construcție cuplată, fiind doar case individuale, iar „cele 14 case înșiruite sunt prea mult”, se arată în documentația aferentă Planului Urbanistic Zonal. 

De altfel, localnicii au semnalat crearea unei aglomerări urbane prin intermediul acestui proiect. 

O altă obiecție viza faptul că proiectul ansamblului rezidențial de pe Fagului – Alexandru Macedonski ar distruge zona verde existentă, presupunând tăierea multor arbori. 

Rând pe rând, observațiile localnicilor din zonă au fost analizate, primind răspuns, iar în final au fost demontate. 

Planul Urbanistic Zonal de dezvoltare ansamblu rezidențial, str. Fagului nr. 27 – str. Alexandru Macedonski se află în dezbatere publică până în data de 23 iulie 2021. 

Strada Fagului realizează legătura între cartierul Gheorgheni – prin intersecția Fagului-C-tin Brâncuși-Romul Ladea-Borhanci – și cartierul Bună Ziua. ULTIMA ORĂ

 • Acum 4 hours Eveniment
  ROMÂNIA EDUCATĂ: UBB Cluj-Napoca este singura universitate din România în prestigiosul clasament Shanghai. Ungaria are 4, Polonia 11!
 • Acum 6 hours Straineze
  URMEAZĂ ZILE GRELE PENTRU UDMR: Presa maghiară susține că guvernul Viktor Orban nu va mai lansa noi investiții în Transilvania în următorii doi ani
 • Acum 11 hours Politica
  ”Pure invenții”, sau lui Vasile Dîncu ”i se arată pisica remanierii”?
 • Acum 23 hours Vocea ta
  Azi s-au demontat, pentru totdeauna, poveștile lui Emil ”OSĂ” Boc despre Oraș: ”Nimeni nu este uitat, nimeni nu este lăsat în urmă. Orașul pentru oameni, nu pentru profit. Eco, nu ego”
 • Acum 1 day In vizor
  Cum a fost la festivalul romilor din Cluj, unde nu participă nici o autoritate publică: ”Lasă că vine Boc cu nevasta-n spinare, ca la Untold”
 • Acum 1 day Vocea ta
  INVITAȚIE LA KHETANE PE TEMA JUSTIȚIEI SOCIALE: ”Vă invităm la un exercițiu de reflecție și solidaritate, pornind de la cazul clujenilor care locuiesc în cartierul Pata Rât al Clujului”
 • Acum 1 day In vizor
  CLUJENII SE PLÂNG DE BETOANE, numai Emil Boc vede cu oglinda strâmbă a ”bunelor practici” și cum crește spațiul verde mai ceva ca promisiunile în campania electorală.
 • Acum 2 days In vizor
  ”Pornohaci” invitat la Zilele Comunei Jucu. Pe bani publici. De ce?
 • Acum 2 days In vizor
  Pro TEMBEL l-a omorât pe Florin Salam. Acesta susține că zvonurile sunt o exagerare. Fără să își ceară scuze, prompteriștii au șters știrea de pe site
 • Acum 2 days Jos palaria
  JOS PĂLĂRIA! Vernisaj Darius Ludwig la Khetane!
 • Acum 2 days FOTOGRAFILA
  BAȘI, ARTIFICII ÎN NOAPTE, BETOANE ȘI CLAXOANE: Bine că amicul Videanu livrează, că Emil Boc dalează. Dacă și ce e pe malul Someșului în Grigorescu e parc, atunci să ne fie nouă rușine! Că nu protestăm
 • Acum 2 days Din oras
  Garibaldi, podul care ”OSĂ” fie modernizat încă din 2014. Ecoul lui Boc, Dan Tarcea, a mai zis și el niște cuvinte despre cum ”OSĂ” fie mai frumos, mai trainic și mai arătos
 • Acum 3 days Din oras
  ZILELE CULTURII MAGHIARE DIN CLUJ-NAPOCA: Ministrul Culturii din Ungaria și nunțiul apostolic în România, la sfințirea Bisericii ”Sf. Mihail” după restaurare
Citește și...
Recomandările redacției
TOP CITITE