Sanatate

Pungile de sub ochi

Nopti nedormite, oboseala, deshidratare, probleme de sanatate, piele imbatranita… Pungile de sub ochi nu intarzie sa apara din aceste cauze. Pielea din zona ochilor este cea mai sensibila si foarte usor isi pierde elasticitatea o data cu trecerea anilor. In afara de oboseala si stres, o serie de alti factori lasa urme pronuntate asupra ochilor. Printre acestia se numara  si televizorul, calculatorul, fumatul, consumul de alcool. Formarea pungilor sub ochi depinde si de alimentatie. Foarte important este sa se reduca pe cat posibil sarea, grasimile si dulciurile concentrate.

 

Pungile de sub ochi sunt rezultatul asocierii cearcanelor cu o acumulare masiva de lichide si grasimi in zona respectiva. Acesti factori favorizeaza “lasarea” (laxitatea) pielii si formarea acelei umflaturi inestetice sub ochi. Edemul (umflatura) impiedica drenajul lichidelor, tesutul devine fibros si lipsit de elasticitate.

 

Pungile de sub ochi pot fi si semnul unor afectiuni renale, endocrine sau hepatice. Insa medicii recunosc pungile aparute din cauza unor afectiuni interne si isi trimit pacientii cu astfel de pungi la un consult de specialitate: urologic, endocrinologic sau de medicina interna.

 

Cearcanele apar in urma acumularii de toxine si a circulatiei deficitare, ceea ce duce la modificarea regiunii de sub pleoape. Pielea se retrage si se invineteste, iar marginea orbitei devine vizibila. Persoanele care nu au grasime la nivelul pometilor si pometi bine conturati sunt predispuse la aparitia cearcanelor o data cu inaintarea in varsta, cand pielea “se lasa”, ramanand in urma cercul vanat din jurul ochilor.

 

Atat pentru cearcane, cat si pentru pungile de sub ochi, primele solutii de prevenire sunt somnul odihnitor (minimum 8 ore pe noapte) si hidratarea (in jur de 2 litri de apa zilnic), pentru a asigura un bun drenaj. Cat priveste atenuarea lor, produsele cosmetice si natura vin in ajutorul persoanelor cu astfel de probleme.

 

Masajul bland de dimineata cu creme pe baza de coenzima Q10 este un remediu eficient. Totodata, cuburile de gheata, doua lingurite, felii de castravete tinute la congelator 5-10 minute si aplicate sub pleoape reduc edemele si tonifica pielea.

 

Pentru a uita de pungi timp de 6-9 luni, sunt indicate tratamentele dermatologice: injectia cu acid hialuronic sau  drenajul injectabil (injectie cu subtante care topesc depozitul de grasime, enzime care descompun grasimea, vitamine pentru refacerea elasticitatii surplusului de piele si substante drenante pentru evacuarea lichidelor).

 

Solutia radicala pentru indepartarea pungilor de sub ochi este insa interventia chirurgicala (blefaroplastia), care se face numai persoanelor cu varsta de peste 35 de ani.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *