In vizor

Punctul de colectare pentru deșeuri din construcții amenajat în Florești s-a evaporat. A fost doar un proiect de campanie al fostului primar Șulea

Locuitorii din Florești au fost foarte încântați în septembrie, înainte de akegeri, când fostul primar i-a anunțat că a fost amenajat un punct de colectare deseuri din constructii, deseuri voluminoase, deseuri reciclabile si textile. Bucuria lor a durat doar o lună. Punctul de colectare a dispărut ca și cum nu ar fi fost niciodată.

”Administratia publica floresteana vine in sprijinul florestenilor si contribuie activ la protejarea mediului inconjurator. Incepand de astazi, 18 septembrie 2020, Primaria Comunei Floresti cu sprijinul operatorului de salubritate RDE Harghita, pune la dispoziția cetățenilor cu domiciliul in Comuna Floresti, un centru de colectare pentru deșeurile provenite din constructii, renovari, precum si deseurile voluminoase si cele reciclabile. Cetățenii pot duce zilnic, GRATUIT, între orele 9-18 deșeuri din constructii (materiale din constructii, lemn, piatra, metal, etc), deseuri voluminoase (mobilier, saltele, etc) și deseuri reciclabile (hartie/carton, plastic, sticla), precum si deseuri textile (haine) la centrul amenajat special in acest sens în zona din spatele complexului de agrement tip aqua park de langa raul Somesul Mic, zona baraj. Astfel cetățenii nu vor mai fi îngrijorați de faptul că nu au unde sa duca deșeurile provenite din constructii, renovari, etc”; era mesajul postat de fostul primar în septembrie, cu doar câteva zile înainte de alegeri.

S-a dovedit a fi însă doar un proiect de campanie, pentru că la o lună de la inaugurare acesta a fost desființat.

”Știe cineva unde s-a evaporat Punctul de Colectare deșeuri din spatele Aqua Park? A dispărut efectiv, de pe azi pe maine? Am fost acolo, nu mai e nimic, nimic. Mulț am făcut cale întoarsă”, se întreabă un locuitor din Florești care a vrut să ducă ieri deșeuri la acest centru. 

Floreștenii au contactat firma de salubrizare care le-a comunicat că respectivul punct de colectare a fost desiființat, dovedind ipoteza că a fost doar un proiect de campanie. Cel mai probabil desființarea acestui punct va încuraja și mai mult apariția rampelor clandestine de pe malul Someșului și din jurul barajului de la Florești.

”Eu locuiesc aproape de barajul Floresti și vara mă mai plimb pe jos pe aici . Am văzut și eu în plimbările mele, ziua în amiaza mare, dube și mașini mari venind până în câmp și aruncând moloz. E plin câmpul și malul barajului de mici munți de moloz. Crezi că punctul asta de colectare nu ar fi rezolvat o parte din problema asta? Mai ales că era GRATIS”, potrivit unui alt floreștean. 

Într-o intervenție la o dezbatere privind amenajarea râului Someș, primarul Bogdan Pivariu a declarat că va fi amenajat un centru de colectare a deșeurilor din construcții, vor fi amplasate pubele pe malul Someșului, dar și camere video pentru a-i depista pe cei care depozitează deșeuri în mod ilegal.

”Zonele roșii sunt zonele în care cei care comit acte antisociale aruncă gunoaie în Someș. Vom amplasa și pubele, astfel încât dacă tot merge cineva până acolo să arunce gunoaiele în Someș, să nu o mai facă, să le arunce în Someș. Am vorbit și cu poliția Locală. Zonele de lângă Someș vor fi mult mai frecvent patrulate. Ulterior vom putea discuta și despre proiecte care să aducă cetățenii către Someș, zone de promenadă. Nu e suficient să aplici amenzi, trebuie să vii și cu soluții și de aceea am demarat procedura pentru un centru de colectare a deșeurilor colectate din construcții”, a declarat Pivariu.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *